Zaolejone świece

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jak w temacie, wymienialem dziś świece i zobaczyłem, że są zaolejone. Stopień zaolejenia rosnie w stronę kabiny tzn im bliższa kabiny swieca tym więcej oleju, ostatnia prawie pływa. Czy to oznacza remont silnika?
Pozdr

Po nagrzaniu silnika do temp pracy?

Zalało ci te świece zaraz po wymianie ?

Czy wymieniłeś świece bo sa zalane ?

czyżby uszczelka pod "klawiaturą" ?

Hej

2.0XEV tak mają to ich przypadłość
Przyczyną jest oczywiście uszczelka, ale to nic strasznego.
Kiedyś się też przeraziłem Można nawet jakiś czas z tym jeździć, nic się nie dzieje.

Miałem to samo tyle ze dwie najbliższe komorze pasażerskiej świece byly lekko zalane. Pomogło dokrecenie klawiatury.

tak jak majster mówi
ja dodatkowo zastosowałem niestety silikon do 600 stopni . bo juz miałem dość, dopiero za 3 razem zwalczyłem problem ,
poszukaj w poradach bo zbyniu dokładnie opisywał jak to zrobić żeby było gut

Wymieniałem świece, bo przyszedł ich czas i zostałem niemiło zaskoczony. Przy poprzedniej wymianie były suche. Trochę się przeraziłem jak to zobaczyłem. Spróbuję z dokręceniem klawiatury. Dzięki bardzo.

ja bym sie nie bawil w dokrecanie, podjechal bym do IC, kupil uszczelke i zalozyl, wkoncu nie jest droga ta uszczelka , a roboty doslownie na 1,5 godziny moze nawet nie

A u mnie była luźna uszczelka na korku wlewu oleju. Też tak miałem, tylko u mnie było widać bo pokrywa była brudna, a olej sobie spływał do świec.

Wymień uszczelkę pod klawiatrą, tylko nie kupuj najtańszej, warto dać lepszą

Wymieniłem uszczelkę i na razie jest OK.
Pozdr