Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2006-05-26 14:46:24 jeszcze chwile pojeździsz i silnik wymienisz. Nie ma cudów, albo ci gdzieś wywala te wodę albo peknięta głowica. pzdr |
JACKE30 Warszawa | 2006-05-27 10:57:38 No właśnie tego nie wiem....Dolewałem wody. Być może wyparowywała tak szybko z braku dostatecznego chłodzenia że starczało jej na 10 minut jazdy. Nia zlokalizowałem żadnego wycieku... Po zmianie chłodnicy zrobiłem już około 200 km i stan płynu jest bez zmian. Być może było jakaś dziura w chłodnicy ale po wyjęciu nie można jej zlokalizowac... Najważniejsze że wszystko oki. |
Lilac BMW Łuków | 2011-12-26 14:07:07 BMW 318 is / e36 / 1994 r.
U mnie ubywało płynu chłodniczego i nie było ogrzewania w zimie. Raz silnik się przegrzał podczas jazdy. Zaświeciła się czerwona kontrolka. Natychmiast zatrzymałam auto i otworzyłam maskę. Spod uszczelki pod głowicą na rogu wyrzucało białą parę pod ciśnieniem. Wróciłam na holu. Chłodnica została odpowietrzona i auto nie dawało żadnych niepokojących objawów. Mechanik wziął go na przegląd, żeby szukać wycieku, chociaż wskazałam miejsce, z kórego uciekał płyn. Wydaje mi się, że ewidentnie widać, że to uszczelka pod głowicą i jazda tym autem w takim stanie nie jest wskazana. Dlatego wydaje mi się, że nie ominie mnie wymiana uszczelki. Co o tym sądzicie? |