Spalanie 1.8td ale 70 km

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam td 70km mowia ze one wiecej pala prosil bym wlascicieli 70 konnych o podanie spalania najbardziej mnie iteresuje miasto bo to najwazniejsze bo sie tu najwiecej ON zostawia a jeszcze jedno piszcie uczciwie mnie pali miasto 8-10lit trasa pod 7

Mam 90KM (teoretycznie hie hie), ale spalanie w mieście nie może zejść poniżej 8l Ale co zrobić, żyjemy w mieście wiecznych objazdów i korków, gdzie więcej stoisz niż jedziesz...

jak bys mial benzyne to bym ci poradzil bo trzeba zmniejszyc przerwe na elektrodzie

Ja mam 1,8ale tylko D i wychodzi 6,5 - 7 miasto, trasa nie sprawdzane jescze

1.6 D

Trasa 4.9 l
Miasto 6.0 - 6.2 l

90 KM--7-8 l.mieszany ale wiecej miasto, nie żałowałem sobie częstego przyśpieszania, często odpalałem i krótkie trasy.

Z wyliczeń mojego kolegi który ma MKVII kombi TD 70 KM wychodzi że pali o litr więcej niż jak miał MKVI kombi D 60 KM wtedy 6,5l/100km teraz 7,5l/100km (miasto)

Cytat:
2006-06-01 10:00:15, jacula pisze:
witam mam td 70km mowia ze one wiecej pala prosil bym wlascicieli 70 konnych o podanie spalania najbardziej mnie iteresuje miasto bo to najwazniejsze bo sie tu najwiecej ON zostawia a jeszcze jedno piszcie uczciwie mnie pali miasto 8-10lit trasa pod 7

moim zdaniem duzo ci pali.na trasie powinien sie w 6litrach góra zmiescic a miasto jak miasto zalezy ile sie stoi ale 10litrow to stanowczo za duzo

Mam 1.8td {70 ps} kombi i pali w mieście 6,5 do max w zimie 7,5. Na trasie około 5 z hakiem zależy ile gnam. A tak na marginesie to twój generator hałasu pali troche za dużo. Może trzeba wyregulowa pompe

Pewnie zle rozpylaja wtryski, moze nawet leja i moze wystarczy cos do czyszczenia ukladu wtryskowego. Jesli nie, to czeka Cie wizyta u pompiarza, ktory na maszynie sprawdzi stan wtryskow.

Wszystko zależy jak się jeździ
szybkie ruszanie spod swiatel tak ze zaraz na wylocie skrzyzowania ma sie na zegarze 70km/h robi swoje, czyli wir w baku. Ale generalnie spalanie powinno zawierac sie pomiedzy 4,8-6,7 no powiedzmy 7 w miescie.

Cytat:
2006-06-02 14:45:19, Horhe pisze:
Wszystko zależy jak się jeździ szybkie ruszanie spod swiatel tak ze zaraz na wylocie skrzyzowania ma sie na zegarze 70km/h robi swoje, czyli wir w baku. Ale generalnie spalanie powinno zawierac sie pomiedzy 4,8-6,7 no powiedzmy 7 w miescie.

Według oryginalnej niemieckiej książeczki do mojego auta:
1,8 Endura-DE (70PS) Turnier (kombi) w cyklu miejskim 8,7-8,9!!! l/100km, trasa 5,6-5,8 l/100km, mieszany 6,7-6,9 l/100km. Jak wiadomo książkowe wyniki rzadko się osiąga nawet na nowym aucie. Więc jak mi ktoś mówi, że mu pali w mieście 6-7 l/100km, to albo nie umie liczyć albo cud panie.
Mój kombi 1.8td 70PS pali obecnie po mieście od 8,5 do 10,5 l/100km, a na trasie 6,0-6,8 l/100km. Ale mam problemy z pompą i sądzę, że po naprawie będzie jak w książce.
A! I jeszcze jedno - 90PS rzeczwiście palą mniej o ok. 0,2-0,4 l na wszystkich podanych granicach.

POdłączę się do wątku. Już gdzieś o tym było, ale nie mogę znależć. Jest możliwość doinstalowania do mojego 1.8 70KM intercoolera?? Generalnie jezdze tylko na trasach i mam spalanie 6-6.5l

mi moj 70 km 1,8 td palil w miescie nawet 10, a po trasie 6,5. okazalo sie, ze w tej gumie co łączy filtr powietrza z turbina i silnikiem byla jakas mala dziurka, po wymianie na trasie udaje sie zejsc nawet do 4,9, a przy 4 osobach na pokladzie 6

Cytat:
2006-07-05 11:35:58, lukasz_poochaty pisze:
POdłączę się do wątku. Już gdzieś o tym było, ale nie mogę znależć. Jest możliwość doinstalowania do mojego 1.8 70KM intercoolera?? Generalnie jezdze tylko na trasach i mam spalanie 6-6.5l

z tego co sie orientuje to nie da rady, podobno przez to, ze gaz jest na lince, ale pewien nie jestem, bo zaden ze mnie specjalista