Brak spryskiwaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,mam problem ze spryskiwaczami szyb działały elegancko jak tu pewnego dnia wsiadam zadowolony chcę spryskać szybe a tu uśmiech z tważy spadł,przestały działać i niemam pojęcia co może być,spryskiwacze lefrektorów działają dalej,a szyb nie,nawet silniczka nie słychać,bezpieczniki sprawdzałem i niewiem co dalej,może macie jakieś pomysły lub miał ktoś podobny przypadek????jesli nie to będe musiał dać do elektryka,a to się wiąże z kosztami

Najwyższy czas odkrecić grilla i sprawdzić przewody

1. sprawdź czy pojawia ci się 12v we wtyczce od silniczka spryskiwacza jak chcesz spryskać
2. zobacz możliwość mechanicznego przygniecenia wężyka np. przez maske itp.

węrzyki są wszystke wporządku,jutro odkręce gril i sprawdzę napięcia,jesli się nie pojawi to rozkręce przęłaczniki w kierownicy i sprawdze czy tam jest wszystko wporzadku,mam nadzieję że sam dojdę do tego i nie bede musiał oddawać besti do elektryka

Dziś właśnie przerobiłem ten sam temat. Spryski padły mi wczoraj i po sprawdzeniu czy napięcie dochodzi do silniczka, pozostał do sprawdzenia sam silniczek. Po rozebraniu okazało się że jest cały zalany i spalony. Puściła taka mała gumka uszczelniająca miedzy silniczkiem a wirnikiem który pompuje płyn. Miałem na szczęście inny silniczek z uszkodzoną obudową plastikową, przełożyłem sam silnik felerną gumkę uszczelniłem smarem w miejscu gdzie przechodzi oś silniczka i złożyłem . Na razie wszystko ok tzn. jakieś 5 godz.
Spryski działają!

własnie ja miałem ten sam problem,dziś wszystko posprawdzałem i też okazał się padnięty silnik,ale rozebrałem go był cały pordzewiały i łapło wirnik,posmarowałem i przetarłem lekko papierem ściernym i teraz chodzi elegancko,ale już zacznę się rozglądać za nowym silniczkiem bo niewiedomo ile jeszcze ten pochodzi