MotoNews.pl

Nowy nabytek - muszę się pochwalić :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.

Muszę się pochwalić - w garażu wczoraj pojawiła sie nowa bestia - własność mojego brata - Omega "C" 2,5 V6 sedan z sekwencyjnym gazem 2000r . Wyposażenie super: ksenony, skóra, pełna elektryka siedzień, klimatronic, komputer po angielsku. Silniczek chodzi jak marzenie, prezentuje się też super Kocham Omegi . Postaram się w najbliżym czasie zamieścic kilka fotek. Autko pochodzi ze słonecznej Italii więc pewnie nie doświadczyła soli i zimowej chlapy A za moją bestię zabieram sie ostro bo muszę zrobić konserwację, wyeliminować wszystkie możliwe ogniska korozji i zrobić porządek z elektryką (bo to co zobaczyłem co eksperci zrobili z nią pod deską rozdzielczą to woła o pomstę do nieba ) Muszę ją zrobić na bóstwo żeby się ładnie prezentowała razem z nową .

Pozdrawiam.

miłe złego początki - wiem bo mam

tak jak w każdym nowszym czy starsym zawsze jest coś do zrobienia wiem bo miałem już różne roczniki różne marki ale jak się zrobi to później tylko przyjemność z jazdy a już w omedze to napewno
daj jakieś fotki miło popatrzeć nawet jak nie swoje
pozdrawiam

Cytat:
miłe złego początki - wiem bo mam

Ja też mam i nie żałuję - kupę kasy, nerwów i pracy kosztowała mnie i nadal kosztuje ale to nic bo i tak warto Ja mam po prostu pie....ca na punkcie tych samochodów i nic na to nie poradzę

Cytat:
tak jak w każdym nowszym czy starsym zawsze jest coś do zrobienia wiem bo miałem już różne roczniki różne marki ale jak się zrobi to później tylko przyjemność z jazdy a już w omedze to napewno
daj jakieś fotki miło popatrzeć nawet jak nie swoje
pozdrawiam

Zgadzam się z kolegą w 100% a fotki postaram się umieścić dziś bądź jutro jak tylko brat umyje bestię

Tak jak obiecałem zamieszczam linki do kilku fotek

Nowa zabawka
Nowa zabawka 2
Nowa zabawka 3
Nowa zabawka 4
Nowa zabawka 5
Nowa zabawka 6
Nowa zabawka 7
Nowa zabawka 8
Nowa zabawka 9
Nowa zabawka 10
Nowa zabawka 11

ładna
a ile ma przejechane tak z ciekawości bo chyba już troche nakręciła?

Cytat:
2006-06-10 22:32:13, danp pisze:
ładna a ile ma przejechane tak z ciekawości bo chyba już troche nakręciła?

Na zegarze 99 tyś. - chyba realne bo w sumie to jest młode autko

no ladny, ja bym jednak dolal troszke plynu do chlodnicy

Samochodzik ok. ale sekwencji to w nim niet

i bardzo dobrze że nie ma gazu bo on jest dla biedaków ,a omega to auto flagowe opla dla ludzi o pełnym portfelu

Cytat:
2006-06-12 00:54:01, licznik pisze:
i bardzo dobrze że nie ma gazu bo on jest dla biedaków ,a omega to auto flagowe opla dla ludzi o pełnym portfelu

a ja tam widzę instalację 2 gen z mieszalnikami na przepustniach

Cytat:
2006-06-12 00:04:32, Biznes pisze:
Samochodzik ok. ale sekwencji to w nim niet

Ale jest instalka 2 generacji .

Kolego licznik nie każdy jest bogaczem , ja na przykład nie jestem i nie stać mnie na benzyne. Zresztą wydaje mi się że pieniądze w życiu nie są najważniejsze ,tylko zdrowie.

Cytat:
2006-06-12 01:14:54, MEGA_3 pisze:
a ja tam widzę instalację 2 gen z mieszalnikami na przepustniach

Nie wiem ja się nie znam na instalacjach gazowych - ważne że jeździ bez problemu. A swoją drogą jak rozpoznać czy to jest sekwencja czy nie ??

sliczne autko, mysle, ze brat bedzie zadowolony

Cytat:
2006-06-12 08:56:49, adamson pisze:
Nie wiem ja się nie znam na instalacjach gazowych - ważne że jeździ bez problemu. A swoją drogą jak rozpoznać czy to jest sekwencja czy nie ??

Sekwencja ma wtryski gazu na każdy cylinder po jednym ,a instalacja którą posiadasz ma dwa miksery widoczne na przewodach do kolektora ssącego i silnik krokowy w przewodzie zasilającym gazu .

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2006-06-12 10:46:11 ]

tak,bardzo ładne autko ale takie jakieś "zimne",wybacz ja jeżdze w welurach i mam te "beznadziejne"drewienko ale klimat inny
ale ma gazo którym marzy mi się

Hmmm, ładna bestia. Ja też mam omegę z 2000r.
Mam jakieś przeczucia co do przebiegu - to b.mało. Cóż - pojeździsz - zobaczysz...
Gratuluję!!

Cytat:

DO LICZNIKA
Kolego Licznik po pierwsze to czytaj uważnie , bo nie jest napisane ze gazu nie ma tylko ze sekwencji nie ma
A co do Twojego podejścia do gazu to wydaje mi się ze gaz nie jest dla biedaków tylko dla ludzi oszczędnych, bo np. na założenie instalacji gazowej tez trzeba mieć pieniądze a już na sekwencje to tym bardziej gdyż wiadomo, jaka jest jej cena ,i tu jako przykład podam, iż znam pare osób, które po kupnie konkretnego samochodu i wydaniu ostatnich swoich groszy nie zakładają gazu, bo po prostu już na niego nie mają i autko więcej stoi niż jeździ a na pytanie, czemu nie zakładają gazu to odpowiadają ze słyszeli iz gaz niszczy silniki lub tez ze się nie opłaca, bo mało kilometrów miesięcznie robią(a najczęściej mało kilometrów robią, bo paliwo drogie a bilet na PKS tańszy) Tak wiec widzisz ze biedak na gaz sobie nie pozwoli ,a ten co ma pieniądze to może sobie pozwolić na założenie i ma jeszcze bardziej wypchany portfel bo oszczędza jazdą na gazie
A tak z ciekawości zapytam, czemu Ty sobie gazu nie założysz ?

Licznik - daje nam do zrozumienia coś jeszcze

Omega B V6 nie caravan - kolega oprocz gazu ma chyba tez cos do kombi, a może sie myle? Zatem kombi z gazem to dla kogo?

[ wiadomość edytowana przez: mckornik dnia 2006-06-13 11:29:07 ]

[ wiadomość edytowana przez: mckornik dnia 2006-06-13 11:29:30 ]

Autko super, ale napewno nie ma przejechane 99tys. ... chyba, że ktoś sobie papier ścierny zakładał na podeszwy... Gumy wytarte na maksa, gałka zmiany biegów wymieniona, ja mam wrażenie, że ktoś "dwójkę" z przodu przekręcił na "0".