Ratunku alternator...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po wymianie paska od alternatora padło mi łożysko i coś tam rzęziło niby miałem szczęście (obudowa cała itd). Niedrogo naprawił mi to "fachowiec" jakich wielu. Tak więc po kilku miesiącach padło to samo znowu i robiłem teraz u dobrych mechaników, którzy powiedzieli mi, że nie jest dobrze bo trzeba myśleć o jakiejś tam części z uzwojeniem, czy jakoś takoś
Pojeżdziłem intensywnie dwa dni i znów mi rzężi coś w okolicy alternatora podobnie jak dwa razy wcześniej. Na chwilę obecną nie jeżdrzę i moje pytanie brzmi:
Czy ktoś może mi pomóc załatwić tanio alternator np używany, albo doradzić gdzie szukać?
Niestety odkąd zmieniłem pracę nie mam możliwości zbyt często tu zaglądać, ale proszę o pomoc...
Darek 501-422-367

A jak z ładowaniem ?

Może to mostek prostowniczy ?

W razie czego koszt to 150-170 zł

Proponuje wziąć panorame firmi i obdzwonić uzywane częsci - alternator powinien pasować z Astry/Vectry/Kadeta/Ascony (rozrusznik pasuje, same silniki są niemal identyczne więc i alternator powinien pasować - moze jedynie inaczej wyglądać)

Witam!
Zapaliła mi się kontrolka od ładowania i ręcznego... czyli ładowania brak.
Zna ktoś dobry sklep z częściami do espero??
Chce kupić nowy alternator i pasek i co tam jeszcze , nie ma co rzeźbić, to DOBRA BRYKA zasługuje na dobre części!!

Najlepiej Warszawa i okolice.

[ wiadomość edytowana przez: festa dnia 2005-12-16 16:43:22 ]

alternator mogą ci zrobić, ew. założyć nowy goście na Prymasa Tysiąclecia - poszukaj w archiwum (hasło alternator) było podany nawet tel.

zobacz tu :http://www.polparts.com.pl/sklep/index.php?cPath=1_16&topSsid=1fdeed07dc70fd0f38e1ffdf2a42409a wtryski np są tansze o połowę niż u mnie w miescince i inne rzeczy też

czesc-miałem ten sam przypadek w sobotę-zapaliła sie naraz kontrolka ładowania i ręcznego(wg elektryka to nie ręczny tylko wykrzyknik-czyli lampka od różnych usterek w silniku)--skutek--160pln-wymiana mostka diodowego w alternatorze i łożyska-widziałem-nie było w najlepszym stanie-zobaczymy jak bedzie teraz hulać i ile czasu.......))

Witam

Mam sprawny elektrycznie alternator na zbyciu. Szumi w nim łożysko ale ładował pięknie do samego końca. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to tanio sprzedam. Mogę wystawić na Allegro.
Tel. 691514475 na maile z powodów technicznych nie odpowiadam.

Pozdrawiam Rysio

[ wiadomość edytowana przez: Rysio42 dnia 2005-12-20 07:57:00 ]