Mój Caddy`lak :]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poniewaz forum umiera postamowilem zalozyc temat o moim caddy zeby cos sie tu ruszylo. Auto kupilem 2 lata temu na allegro. Rok czasu stalo nie ruszane az wkoncu w wakacje 2005 znalazlem odwaznego balacharza ktory odnowil mi furke bo stan blacharki byl tragiczny.
Podloga zostala odbudowana od nowa bo starej nie bylo kupilem nowiutkie progi, nowe przednie blotniki, nowy pas przedni, nowe podszybie,nowe reperturki tylnych nadkoli, nowe drzwi, nowa maska. Na koncu auto zostalo wypiaskowane i zapodkladowane i na tym byl koniec prac blacharskich bo przed lakierowaniem chcialem wlozyc silnik i na wiosne polakierowac.
Najpierw kupilem kompletny silniczek taki jak ma mara w golfie czyli 1,8 8v GTI 112ps ale znalazlem okazyjnie KR 1,8 16v 139ps GTI.

Silnik wlozylem bez problemowo wszystko bylo podlaczone tak jak powinno zostala tylko elektronika i tu byly schody. Brakowalo mi troche rzeczy do odpalenia a w okolicy nie ma zadnego magika ktory by mi to wszystko podlaczyl jak nalezy. Wkurzylem sie i silnik sprzedalem i kupilem od marka golfa mk1 1,6 diesel Kupilem go specjalnie dla silnika bo chodzi naprawde elegancko silniczek przelozylem bez problemowo wszystko poszlo jak po masle. Caddy smiga sobie elegancko Takze na ten sezon caddy sluzy jako dupowozik. Nie bedzie z niego scigawy. Chce go w tym sezonie zrobic w 100% z zewnatrz i w srodku. Nastepnie zalozyc gwintowane zawieszenie i hamulce przod i tyl tarczowe z golfa mk2 GTI 16v. W zimie chce wlozyc spowrotem silniczek z gti 16v ale to sie wiaze z kupieniem calego golfa 2 i wtedy zrobic przekladke zebym mial wszystkie potrzebne czesci do odpalenia furki. Inaczej sie nie bawie aha i taka mala ciekawostka ze caddy z tym silnikiem bedzie robic wysokie 14 na 1/4mili. Auto jest lekkie jak piorko tylko zebym znalazl zdrowy silniczek
Autko zostalo polakierowane kilka dni temu na kolor seledynowy
Odbieram go lada dzien i zaczynam skladac. Plan jest taki zeby w tym miesiacu go zlozyc Z zewntarz auto bedzie mialo okróóótna glebe i felgi chromowane mangels 13 cali. W srodku deska rozdzielcza z golfa mk3
Ponizej fotki auta

a tu juz w nowym kolorze

JAK WAM SIE PODOBA ??

[ wiadomość edytowana przez: Rapcio dnia 2006-07-18 00:03:44 ]

nononon Rapcio.. autko cud , miód , malina... felgi będą te co miał Mara w Golfie ? i jak już włożysz 1.8 masz zamiar coś go dłubać czy tylko doprowadzać do jak najlepszej seri ?co za zawieszenie gwintowane montujesz ? powodzenia w dalszych pracach.. spełniasz marzenia o German Style

Tak felgi beda te co u mary w golfie. Jezeli chodzi o silnik 1.8 16v to jedyna modyfikacje jaka zrobie to zalozyc wtrysk elektroniczny digifant z 1.8 G60. Oryginalnie 16v ma wtrysk mechaniczny i 139ps a ta modyfikacja ze zmiana wtrysku podnosi moc na ok 155-160 kuni a ok 160 koni w budzie 800kg powinno fajnie chodzic. Wiecej nie oplaca sie robic w tym silniku.
Oczywiscie ja tego nie bede robil tylko pewne magiki ze slaska
Aha i mial byc kolor seledynowy a wyszedl kurewsko zolty tak mi koles farbe dobral

Cytat:
2006-07-18 15:14:30, Rapcio pisze:
Tak felgi beda te co u mary w golfie. Jezeli chodzi o silnik 1.8 16v to jedyna modyfikacje jaka zrobie to zalozyc wtrysk elektroniczny digifant z 1.8 G60. Oryginalnie 16v ma wtrysk mechaniczny i 139ps a ta modyfikacja ze zmiana wtrysku podnosi moc na ok 155-160 kuni a ok 160 koni w budzie 800kg powinno fajnie chodzic. Wiecej nie oplaca sie robic w tym silniku. Oczywiscie ja tego nie bede robil tylko pewne magiki ze slaska Aha i mial byc kolor seledynowy a wyszedl kurewsko zolty tak mi koles farbe dobral

i zostawisz to tak ?
niech teraz placi za nowa warstwe :/
a z jedne strony Rapcio co sie przejmujesz
mozesz wozic panny do flamingo

Jak nie zobacze w tym miesiacu to masz krecenie wora, chociaz co to za kara dla takiego mietosiciela ;P no to dostaniesz 3kg kiszonej kapusty do s6, zeby Ci przypominalo stare dobre czasy. A po przerobke to po co na slask jechac, dawac zarabiac koledze od kroliczka, przeciez stoi niedaleko stalowej lekko przesmigane 1.8g60 i wlasciciel sluzacy wiedza techniczna

heh fajnie fajnie ale co do kolorku to bym tak tego nie zostawil
juz nie moge sie doczekac kiedy wpadnie w moje rece o ile wpadnie . no wiesz zeby bylo slychac tego dieselka na miescie

nom lux rapcio juz nie dlugo na zywo go zobacze mysle bo 15 do polski przylatuje ehhe na miesiac POZDRO

pinkny spoczko wygląda czekam na fotki jak juz bedzie gotowy całkiem pozdro

Wczoraj wkoncu odebrałem autko od lakiernika Bardzo ladnie jest polakierowane. Kolor mial byc seledynowy tzn na probce byl seledynowy a wyszedl zolty chodz nie do konca zolty bo w sloncu jest zolty a w cieniu zielonkawy ale ogolnie z kolorku jestem zadowolony No to teraz biore sie za skladanie furaka tak jak mowilem do konca miesiaca chce go skonczyc. Wieczorem beda fotki

taki on zielony jak mój pomaranczowy

Komisyjnie oglądalismy i jest zielony.
Te felgi , te opony , ten przód - jednym słowem moc aż kipi.
Ten tył - ta baka idealna na wożenie kartofli - i ten klang silnika - diesel....
popracuj nad nim rapcio i będzie wyrywacz niewiast pod remizą.

Faaaaaaaaajnyy

teraz to se wyglada normalanie rewelka:_)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no piekny rewelka nie ma co

zajebisty!!!!!!

i mi rowzniez sie podoba juz czekam na efekt koncowy :]

Ponizej 4 nowe fotki Jak widac z zewntarz jest prawie skonczony. Brakuje grilla ale juz go zamowilem czekam tylko na przesylke i jeszcze trzeba go troche na glebe dac
Srodek tez juz koncze skladac deska jest z mk3 kierownica z mk2 a boczki i siedzenia z mk1 gti pirelli chodz nie jest to srodek jaki bym chcial do wymiany predzej czy pozniej pojdzie kierownica i siedzenia na skorzane z mk2 ale na poczatek styknie
Autko zostanie ukonczone w tym tygodniu chodz nie bedzie ukonczone w 100% tak jak bym chcial bo np nie mam jeszcze blachy ryflowanej na pace i nie mam "siatki" na burte ale bedzie juz smigac w takim stanie po stalowce z czasem sie wszystko porobi pozdro600

No prosze wreszcie zobacze to na ulicach naszej metropoli Gratulejszyn

Oj ruzmiem slonczeka pali i czaem mozna sie pomylic
caddyyy fajniuskie

[ wiadomość edytowana przez: Marek dnia 2006-07-31 20:54:45 ]
[ powód edycji: mnie to nie interesuje czy umiesz liczyc ]