Miedzy 55-60km/h drgania w zawieszeniu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam przy szybkosci 55-6o i 75-80km/h na momet cos burczy jak by w kole przednim podpowiem (jak bym najechal na szosie na bialom linie na poboczu tzw pobudka )takie same mam odczucie ,i tylko przy tych predkosciach ....Przed wakacjami wymienilem opony przednie ,czy ktos mial taki przypadek ? zadnych drgan na kierownicy

moze masz zle kola wywazone

Cytat:
2006-07-31 11:25:09, ToFastMKIV pisze:
moze masz zle kola wywazone

moze byc ale tak by sie dzialo przy tylko tych szybkosciach to zaczelo sie dziac jakies 600km po wymianie opon zaznacze ze nie nowych ale dobre i nie stare, a lozyska lub co innego?

Cytat:
2006-07-31 11:18:20, jacula pisze:
witam przy szybkosci 55-6o i 75-80km/h na momet cos burczy jak by w kole przednim podpowiem (jak bym najechal na szosie na bialom linie na poboczu tzw pobudka )takie same mam odczucie ,i tylko przy tych predkosciach ....Przed wakacjami wymienilem opony przednie ,czy ktos mial taki przypadek ? zadnych drgan na kierownicy

Ja też mam to samo co u Ciebie. Drgania dzieje sie na 4 biegu przy 60 km/h a na 5 biegu przy 80 km/h. Dokładnie od 1850-1950 obr/min. Bardzo mnie to denerwuje ! Opony mam nowe, wyważone, zbieżność niedawno robione. Niektórzy gadają ze to wina poduszek ale to wątpie, ja podejrzewam że to może być zawór boostera na pompie choc nie mam pewności... Czy ktoś z Was majacy TD ma taki lub miał taki problem ???

zawsze mogles zgubic w czasie jazdy odwaznik

Wiec najlepiej zaczac od ponownego wywazenia kol

Powiem Wam, ze ja mialem podobnie tylko mi przy 90km/h i trzeslo cala buda raz mocniej raz lzej i tez jakis niedlugi czas po wymianie opon, wszystko wywazone zbieznosc zrobiona i co i samo przestalo po jakims czasie, do dzisiaj nie wiem co to moglo byc.

Cytat:
2008-04-06 20:03:42, mefis22 pisze:
Powiem Wam, ze ja mialem podobnie tylko mi przy 90km/h i trzeslo cala buda raz mocniej raz lzej i tez jakis niedlugi czas po wymianie opon, wszystko wywazone zbieznosc zrobiona i co i samo przestalo po jakims czasie, do dzisiaj nie wiem co to moglo byc.

Mefis ja mialam podobnie, u mnie pomogla wymiana przednich opon

Cytat:
2008-04-06 20:11:03, ALLka pisze:
Mefis ja mialam podobnie, u mnie pomogla wymiana przednich opon

No wlasnie te skubane przednie opony byly wymienione i przez troche byl spokoj nagle z niewiadomo skad sie wzielo a potem niewiadomo jak sie zabralo i narazie odpukac nie wraca.

Opony nie mają z tym wspólnego.... Miałem zimówki i letnie opony i jest to samo bez zmian. Wątpie zeby zbieżność pomogła bo to zawsze się dzieje od 1800-2000 obr/min. obojętnie jaki bieg. Ma coś wpólnego z silnkiem albo pompą....

witam.
Miałem takie same obiawy tylko powyżej 90km/h, jak się póżniej przyjżałem prawej przedniej oponie to się okazało że jest nie równo zużyty bieżnik po wymianie obu przednich opon problem znikł bez śladu............

Nie przychodzi mi na razie nic mądrzejszego niż w poprzednich wypowiedziach, ale... Te dźwięki mają związek tylko z konkretną prędkością, czy raczej z przyspieszaniem?