Ile najwiecej jechaliscie Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prosze o powazne predkosci a nie np 300 km/h. Espero podobno max 160 km/h wg producenta

182 na obwodnicty Białobrzegów na Pb V-Power ale poszedł by jeszcze jak bym zatankował V-Powera Racinga

Cytat:
2006-08-04 21:08:32, pablo_ns pisze:
Espero podobno max 160 km/h wg producenta

Bzdura. Dane techniczne na stronie klubowej są.

-----------------
czasem tu zaglądam

Espero 1.5 Po moich modyfikacjach polecialem nim 205km/h

150 to ja malarem jechałem tylko Bis`em 700 Cm3 hahahah

wg danych tech na str ma wynosic 180 km/h to ja jechalem z kumplem jego kadetem z 1992 silnik 1,6 i na chwile wyciagnal 190km/h na autostradzie a nasze espero tylko 180km/h?

1,5 180 na prostej na chociwlu

190 na autostradzie..... poszedłby wiecej ale się górka kończyła

nubira natomiast licznikowe 220

Mój poszedł nieco ponad 200 (po płaskim - autostrada pod Wrockiem) z pełnym kufrem gratów i 4 osobami na pokładzie . I nie było to jeszcze v-max bo ciągle przyspieszał, tylko kumpel w Focusie znikł mi z tyłu w lusterku i musiałem nań zaczekać.

MaciekGT twierdził, że 220 to jest max, ja tyle nie osiągnąłem i nie próbowałem.

--
Wiesiek

to przy 200 km/h to miales juz grubo 5 tys obr

Cytat:
190 na autostradzie

to ja tak samo tylko ze 1,5 osiagnalem ... ale bezpieczne to to nie bylo...

te predkosci mieliscie na Pb czy na LPG

Ja na Pb bo gassu u mnie Niet

Jak połączyłem Pb z LPG ...to przy korzystnych warunkach pogodowych (huragan w plecy w tatrach) ....307 km/h... z przepaści /chciałem podkreślić , że 307 to już jest "poważna" prędkość...a na pewno poważniejsza niż 300/

Sorki , nie wyczymałem bo to dziwny wątek ...nie daj Boże sprowokuje kogoś do testów

194 km/h 2/3 trasy katowice-wrocław, prosta, bagaż 5ć sporych osób, LPG.

Co ciekawe gaz nie był w podłodze. (nie chodzi o instalację )

Dla mnie tez wątek do kosza, ale interesuje mnie jedno, jak wy to widzicie, że akurat jedziecie np. 194 a nie 192 km/h

-----------------
czasem tu zaglądam

to sie zaokragla do 10 km/h

ja rowniez na LPG, wiem jedno autko super reaguje przy takiej predkosci na brak LPG w baku )) normalnie chodzby sie czyms zaciagal

a co do stwierdzenia bogdana... to... e tam... kazdy kiedys przycisnie... wazne by robic to w mozliwie najbardziej bezpiecznych warunkach...

Cytat:
Dla mnie tez wątek do kosza, ale interesuje mnie jedno, jak wy to widzicie, że akurat jedziecie np. 194 a nie 192 km/h

linijka, kontomierz i sie mierzy

Już kiedyś o tym pisałem że prędkość pokazywana na liczniku zależy od profilu opon im mniejszy tym prędkośc większa
Tak więc myślę że wiarygodne pomiary i wskazania naszych prędkościomierzy będą tylko na fabrycznym wymiarze opon 185/65/14