Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zax Membre du forum była LADA 21072 '88 Konin | 2006-09-04 12:51:00 Witam - całkeim przypadkowo zostałem właścicielem pługa 205....wszystko byłoby ok gdyby nie zeżarta podłoga pod kierowcą. Chciałbym sie dowiedzieć mniej więcej o kosztv takiej naprawy no i czy istnieją jakieś reperaturki którymi mógłbym zastąpić ten kawał rdzy pod kierowca, w grę wchodzi jeszcze próg i chyba podłużnice. |
adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2006-09-05 09:11:08 łooo dzizas....
o reperaturkach nie zlyszalem, natomiast powinno dac sie polatac. Aha, wiesz, ze jak pug rdzewieje, to najpewniej ma bujna przeszlosc? Co do kosztow - zaleza nawet o regionu kraju w ktorym to robisz. u nas - zleznie od ilosci roboty, kosztowlaloby to 200-500 zl. przykladowo, za zalatanie lady pod szynami fotela (znasz to miejsce, szyna sie zapadala) dalem 250 zl. za to za wymiane obu progow, podprozy i wzmocnien wewnetrznych, dalem juz tysiaka plus czesci. Wiec rozrzut zalezy od tego, ile przy okazji odpadnie. Blacharki w pugu nie robilem i nie zamierzam - ale w tym tygodniu bede w sklepiku kolo blacharza, to spytam, ile by wzial za wstawienie kawalka podlogi. duza ta dziura? aaa, co masz tam pod maska? [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2006-09-05 09:11:34 ] |
zax Membre du forum była LADA 21072 '88 Konin | 2006-09-05 19:58:32 Ten pług jest podobno spawany, klejony, klepany itd. Z dwóch powstał jeden . Rocznik 1991 silnik 1,1 ale myśle o 1,9 Co do podłogi to cholibka trzeba wymienić/pospawać całe pole pod kierowca......reszta jest ok, silnik w super stanie, nowy zawias itp. Mam nadzieję ze 1000 zł wystarczy. p.s. pług ma być do codziennej jazdy...łada zmienia wyglad, wystruj wnętrza, zawias i będzie używana do jazdy, nazwijmy to...niecodziennej |
adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2006-09-05 23:36:54 i nie boisz sie nim jezdzic....?
dobra, to jak ma byc do tluczenia, to sie nad nim nie spopnaj i kaz po prostu obspawac to co jest, zebys na jezdnie nie wypadl. Oba rzeczone silniczki sa dobre. 1,9 benzyna czy diesel? Jak diesel, to tani i wiecznie, a jak 1,9 - to asfalt pozwijasz. U mnie taki 1,9 na szprycy niezle daje ognia, a co dopiero w 205.... aha, zajrzyj i spytaj takze TU. TO jest wlasciwe forum, to na motonews nie zyje moim zdaniem. [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2006-09-05 23:38:54 ] |