Gdzie moge poddac mojego goferskiego chip tuningowi ???? :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc chłopoki
zakupiłem włanie uzywany chip do mojego goferskiego dajacu podobno 10 KM i 15 nm dedykowany do mojego silnika firmy motorsport ...
napiszcie co o tym myslicie i gdzie moge go dobrze ale razazem niedrogo go zamontowac

jak masz juz chipa to zalozenie jego zajmuje łącznie ok 20 min, sluze pomoca bo u siebie sam zakladalem. Z tego co widze masz taki sam silnik --> PF

kurka bela smagi ale ty daleko mieszkasz !!!! to jak to by było ze zaprosił bys mnie do siebie czy jak i bysmy grzebali ??
ja słyszałem ze to chyba bardziej skąplikowane ?? moze mnie ktos sciemnieł i to banalna sprawa wiem ze to trzeba wymontowac chip standardowy z komputera i wstawic ten i podobno zapłon wtedy moze nie grac ..... ty masz jakeigo chipa??
pozdro for you

ja w weekendy (popoludniu) siedze w Wrocku, mozemy sie gdzies na miescie ugadac i zmienic. Zestaw potrzebny do wymiany to klucz 10mm do klemy i komputera, srubokret krzyzakowy do rozkrecenia komputera i srubokret plaski do wyciagniecia chipsa z podstawki...

ja po wymianie chipsa nie przestawialem zaplonu, chipsa mam ECUSoft --> 4KM i 10Nm

[ wiadomość edytowana przez: smagi dnia 2006-09-14 23:32:03 ]

to fajnie by było sie ugadac moze w nastepny weekend ????
gdzie ty sie wogole po tym miescie krecisz??(jaki rejon)
ale potrzebny jest ktos kto SZPRECHA po niemiecku bo mam instrukcje jak to zamontowac

Cytat:
2006-09-16 16:33:23, chomian pisze:
to fajnie by było sie ugadac moze w nastepny weekend ???? gdzie ty sie wogole po tym miescie krecisz??(jaki rejon) ale potrzebny jest ktos kto SZPRECHA po niemiecku bo mam instrukcje jak to zamontowac

moze byc w nastepny weekend, instrukcja wydaje mi sie niepotrzebna ale jak masz to przeskanuj ja i przeslij mi na maila to moj znajowy to przetlumaczy... krece sie w okolicach Psiego Pola...

[ wiadomość edytowana przez: smagi dnia 2006-09-17 20:29:44 ]

łoj .... niestety jedyna stycznosc ze skanerem mam gdy przechodze obok połki z nimi w mediamarkcie

to zdjecie zrob..do cyfraka juz chyba nie taki trudny dostep