Kameleon / flip-flop / omega ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zakładam nowy wątek - niestety nie znalazłem podobnego

otóż:
po długim namyśle postanowiłem obsmarować mój śliczny samochodzik wynalazkiem zwanym flip-flop vel kameleon.
the question is:
kto przerabiał taki temat?
kto malował sam / zlecał położenie takiego lakieru?
interesuje mnie kilka kwestii technicznych

Cytat:
2006-09-24 00:19:30, 7gsi pisze:
zakładam nowy wątek - niestety nie znalazłem podobnego otóż: po długim namyśle postanowiłem obsmarować mój śliczny samochodzik wynalazkiem zwanym flip-flop vel kameleon. the question is: kto przerabiał taki temat? kto malował sam / zlecał położenie takiego lakieru? interesuje mnie kilka kwestii technicznych

gdzieś, coś było na forum....
b.drogi lakier i wrazie jekiegoś bum! większe koszty.....
A tak w ogóle... Omega z takim lakiem? Jak dla mnie fuj............

jesteś świadomy ile trzeba wydać za profesjonalne przygotowanie całej omegi do nałożenia takiego lakieru i ile czasu zajmie zrobienie takowej "bajernackiej" powłoki?
o cenę samego lakieru już nie pytam.
a co z "wieczną rdzą" która i tak po kilku miesiącach wywali się na elementach autka?

kuba:
1. przeszukałem forum i nic konkretnego
2. lakier już nie taki modny więc potaniał
3. zależy jaki odcień do omci, kanarki faktycznie jakoś mi nie podchodzą ale już ciemny fiolet wpadający w ciemny-niebieski-granat lub czarny z różnymi wariacjami trochę ożywiają stateczną kanciastą limuzynkę

MEGA_3:
przygotowanie: wiem ile, chętnie dowiem się ile w Twoim regionie?
rdza: nikt nie mówił, że bedzie łatwo po blacharce od środka dam Tectyl od Valvoline, od zewnątrz (spód) konserwacja. Łudzę się że to coś pomoże.

[ wiadomość edytowana przez: 7gsi dnia 2006-09-24 00:43:47 ]

Nie chcę podpuszczać, ale....
1. nikt w klubie takiej omegi nie ma
2. że ruda? to nic . jeździmy w lato a nie wzimę po soli
3. a koszty? nie ważne....

Cytat:
2006-09-24 00:45:02, kuba pisze:
Nie chcę podpuszczać, ale.... 1. nikt w klubie takiej omegi nie ma 2. że ruda? to nic . jeździmy w lato a nie wzimę po soli 3. a koszty? nie ważne....

ad 1 ja znalazłem min. 2 szt w wątku o jednej z nich kiedyś brałeś udział w dyskusji
ad 2 i 3 - właśnie tak.

przygotowanie i malowanie w moim mieście w profi lakierni to:

ponad m-c pracy i koszt od 6 do 9 tyś zł za całość. (lakier, materiały, robocizna)
wiadomo można taniej, ale to taniej i szybciej nie znaczy lepiej.

Znam kolesia, który za pomalowanie BMW E39 kameleonem kilka lat temu zapłacił kilkanaście tyś zł i przyjął to ze spokojem

Marios ma chyba lakier kameleon, jeśli o coś takiego chodzi

Cytat:
2006-09-24 01:09:47, ROBERTHO pisze:
Marios ma chyba lakier kameleon, jeśli o coś takiego chodzi

No trochę nie całkiem, ale taki jak mój taniej cię wyniesie, a efekt też ciekawy.

znajomy ma firmę produkującą farby kameleon, ten prawdziwy oczywiście.
Auto firmowe mają pomalowane jedną z wersji kameleona, i powiem wam, że efekt jest zajeb. (autko to Zafira 2002)
link do ich strony: http://www.kolormix.pl/
Gość jest naprawdę fachowiec jeśli chodzi malowanie artystyczne itp.

produkty "kolormix" - fajne, ale jednak cenowo ebay wygrywa

kuba, MEGA_3, ROBERTHO, Mariosomegos, czacha - dzięki za zainteresowanie moim banalnym problemikiem