Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
raby1 Espero Biała Podlaska | 2006-09-27 09:13:21 Witam.Poszukuje maglownicy bez wspomagania bo moja niestety sie skończyła. Byłbym wdzięczny za inf. czy są jakieś zamienniki np od opla. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-09-27 14:09:00 Jeśli dobrze pamiętam, to magiel powinien pasować z Astry F. Dla pewności sprawdzę w InfoTec'u.
Poszukam jeszcze u siebie w Warsztacie, czy przypadkiem nie mam magla z Espero. Na 100% dysponuję połową zawieszenia i ukł. kierowniczego z Passata B3, gdyby ktoś potrzebował. Ponieważ właśnie jestem na etapie poszukiwań większego lokalu pod warsztat, będzie dobra okazja do remanentu Pozdrawiam - SpeedR |
Torp12 Klubowy Weteran Było Daewoo Espero Warszawa | 2006-09-27 14:46:12 Speeeder masz warsztat mechaniczny czy lakierniczy? |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2006-09-27 14:52:34 Tak naprawde to ma sex-shop tylko sie tak z tym kryje |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-09-27 14:52:42
W tej chwili mechaniczny, jednak ze względu na fakt, że jestem zmuszony znaleźć inny, większy obiekt poszukam czegoś z odseparowaną lakiernią. W blacharstwo póki co się nie angażuję ze względu na środki finansowe, których mi brakuje (rama naprawcza i reszta wyposażenia). Pozdrawiam. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-09-27 14:54:57
A żeby to był tylko sex shop Tak naprawdę to agencja towarzyska dla gejów, pod przykrywką warsztatu Pozdrawiam |
Jac Leganza Warszawa | 2006-09-27 19:27:25 A gdzież on się mieści ?? |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2006-09-28 12:22:28
Trzeba Giertychowi donieśc |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-09-28 12:29:12
Giertych to stały bywalec... byle Kacza solidarność się nie dowiedziała
|
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-09-28 12:59:12 SpeedR powiedz gdzie ten warsztat to moze brac klubowa bedzie miala jakis rabacik no i glownie jakimi autami sie zajmujesz? czy wszystkimi jak pan edek z pod malkini |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-09-28 13:28:11
Właśnie wyprowadzam się z ul. Bliskiej (nieopodal DW Wschodniego). Brać klubowa zawsze może liczyć na rabaty... "chiba" oczywiste Generalnie bardzo dużo grzebiemy w autach grupy Opla/ GM i Daewoo. Trafiło się też kilku desperatów robiących u nas autka made by Volvo. Ponieważ dopadły nas drobne kłopoty natury lokalowej... za mało miejsca - za dużo "narzędzióff", zmuszeni jesteśmy się przeprowadzić. Za kilka dni dam znać gdzie Od razu mówię, że jeśli ktoś odwiedzi mnie "Francuską zarazą" (czyt. Renault, Peugeot, etc.) będę strzelał Pozdrawiam - SpeedR |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-09-28 13:47:21 Fajnie by bylo gdybys przedstawil orientacyjne koszty napraw z czesciami oczywiscie dla klubowiczow . Dodali bysmy twoja firme do polecanych w klubie |
raby1 Espero Biała Podlaska | 2006-09-28 14:32:11 No tak. Miało byc omaglownicy a wyszło.... |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-09-28 15:13:33
Przedstawię, przedstawię jak tylko ogarnę sprawę samego obiektu. Pozdrawiam - SpeedR |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-09-28 15:23:37 Speedy, inwestuj w lakiernię, po co ci rama, a zobacz 90% espero z klubu co roku robiła by u ciebie minimum 4 elementy ( przy czym w wiekszości metalic ). Po co rama. Wystarczy pistolet i już wychodzisz na prostą za sprawą braci klubowej
Czekamy na konkrety |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-09-28 15:51:30
Ramy i tak nie nabędę (w najbliższej przyszłości) ze względów finansowych. Wszelkie elementy niezbędne do wyposażenia lakiernii (kompresory bezolejowe, lakiery, podkłady, osadniki wody, promienniki podczerwieni, stojaki, etc.) posiadam już na chwilę obecną. Lakiernia stanowi dla mnie swojego rodzaju dodatek. W chwili obecnej skupiam się na części mechanicznej grupy aut o których pisałem wyżej (Opel/ GM, Daewoo). Niestety niektóre narzędzia specjalistyczne zmuszony jestem zakupić a to pochłania stosunkowo potężne środki finansowe. Nawet głupi klucz dynamomentryczny SnapOn to wydatek rzędu 1000 - 1200 zł. jednak ma to odbicie w wieczystej gwarancji oraz dokładności wskazań. Kolejna sprawa to modyfikacje jednostek napędowych, zawieszeń czy układów hamulcowych. Niestety niektóre z elementów, w celu ograniczenia czasu potrzebnego na wykoanie usługi należy mieć na miejscu. O ile nie tyczy się to np. tłoków wykonywanych pod konkretne zamówienie (wszelkie odkuwane elementy) to dla przykładu śruby korbowodów czy szpilki głowicy firmowane przez ARP potrafią kosztować nawet 10- krotnie więcej aniżele akcesoria fabryczne. Ponieważ zarówno w silnikach Opla jak i Daewoo to niemalże "unisex" warto mieć kilka kompletów w zapasie. Tak więc obecną przeszkodą są koszta inwestycji, które mam nadzieję uda mi się przezwyciężyć (przy Boskiej pomocy) Z pewnością w najbliższym czasie dam znać, gdzie się "przetransferujemy". Pozdrawiam - SpeedR |
raby1 Espero Biała Podlaska | 2006-10-04 11:05:59 Koniec tematu maglownicy. Kupiłem nową za jedyne 499 PLN i nastała błoga cisza. |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-10-04 12:06:27
A mozesz mi powiedziec jakie są objawy kończącej sie maglownicy?? |
raby1 Espero Biała Podlaska | 2006-10-05 14:43:23 Stukała zajebiście na nierównosciach a wszystkie drgania przenosiły się na kierownicę. Samochód prawie pływał po jezdni. |