Bmw e 36 325 mam problem z wyborem :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc mam taki problem przegladam forum i nie moge sie dowiedziec zbytnio nic gdyz racje sa podzielone a mianowicie chodzi mi spalanie bmw e 36 325 ile te auto tak naprawde pali bezyny jak i gazu moze ktos wie średnio jedni pisza 13 a drudzy 18 mowie o gazie i jestem w kropce chce kupic bmw e36 coupe tylko mysle nad 1,8 is oraz 325 .zastanawiam sie czy to nie zalezy od rodzaju silnika czy 24 v czy vanos zbytnio sie na tym nie znam dlatego prosze o pomoc . z gory dziekuje

Polecam 325 Vanos, na benzynie zmieniścisz sie w 12-13 L po mieście.w Trasie nawet 7 L ..Jak gaz to tylko sekwencja, jak z Is em to nie wiem..ale w moim mieście tylko klekotające Is śmigają ;-/ Pozdrawiam. Sprawdź najpierw silnik przed zakupem..

hmm a vanos to znaczy 24 v ?? hehe czy to jest pewna seria .

Zdecydowanie 325 24V różnica w spalaniu między Is-ą jest niewielka a moc jednak 50KM większa są zwykłe silniki 24 zaworowe i 24 zaworowe Vanos czyli ze zmiennymi fazami rozrządu

aha hmm to czyli 24 v nie zaleznie czy vanos czy nie ????
czy lepszy bedzie vanos ze zmiennymi fazami rozrzadu .dzieki za odp

Silniki z Vanosem sa nowszymi konstrukcjami troszke mniej palą, ale za to Vanos lubi sie sypnąć ja nie mam Vanosa i nie narzekam