Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JACU626 Miłośnik FSO BIAŁY CZARNY SREBRNY ... TSA - RTA | 2006-11-01 20:44:17 Nie pracuje mia na benzynie na wolnych obrotach równo tak jak by go zalewało. Zciągnołem dekiel z filtra i zauważyłem że w drugiej gardzieli zbiera sie na przepustnicy benzynka tak jak by sie przelewało z komory. Poziom niby ok - ktos miał cos podobnego jakieś sugestie od czego zacząć??
[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-01-13 11:16:49 ] |
Drag-On Miłośnik FSO Fiat 125p 1971 Kraków | 2006-11-02 00:07:40 Sprawdź czy Ci się pompa paliwa (o ile masz elektryczną pompe paliwa ) wyłancza pod "obciążeniem", czyli gdy na full dobije do gaźnika bene, |
JACU626 Miłośnik FSO BIAŁY CZARNY SREBRNY ... TSA - RTA | 2006-11-02 20:17:10 Odpowiadam
- Pompa jest elektryczna ale jest na trójniku i nadmiar wraca do zbiornika a na gazniku poloneza było ok. Ramzes ssanie działa jak zimny obroty wysokie potem spadają może coś faktycznie z pływakiem i poziomem ale jak składalem to ustawiłem i było dobrze. Ile by wyszła kapitalka tego gaznika i czy jak bym przyjechał to zrobimy od ręki oczywiscie w zimie jak wyjme gaznik. Mam w nim dziury powiercone do gazu tak że i jak zimny jest to ma wyzsze obroty potem spadają. Nie znam sie na tych gaznikach i nie mam zamiaru sie na nich poznawać więc z tąd moje pytanie. Ostatnio interesuje mnie temat wtrysku elektronicznego i wszystkiego co z nim związane. |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2006-11-02 20:39:26
Gaznika od reki nie zrobisz. Tydzień - do dwóch. Trzeba zestaw skompletowac, myc, odkamieniac kanały paliwowe.. troche zabawy z tym jest.. |
Polon2000DOHC fso polonez katowice | 2008-09-20 20:49:37 No j tez miałem ten problem..
Ale problem umnie ukazał sie ze pływac sie zaciał i gaznik mi zalewało na ament ze nawet paliwo sie lało na boki przez uszczelke. Ja proponuje abys sprawdzic czy pływac chodzi luzno w gore i w doł. Sprawdził czy jesli wezmiesz pływac w gore czy paliwo idzie na przelew. Czy zawor iglicowy jest szczelny bo tez moze byc jego wina. Sprawdzic czy przewody paliwowe sa niezatkane poprzez podpiecie weza i przeposcic sprezone powietrze i wysłuchiwac w baku czy bombelki słychac...... Ja by namnie tak zrobiłem i teraz mi chodzi ale musze go porzadnie wyregulowac bo troszke mi nierowno chodzi ... |
andrzej_krakow (S) Miłośnik FSO Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2008-09-21 12:22:56 Nie ma to jak dać radę po dwu latach od pytania |
JACU626 Miłośnik FSO BIAŁY CZARNY SREBRNY ... TSA - RTA | 2008-09-21 17:35:45 Niom jak tam juz 1.4 siedzi |