Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krisoli Toyota Carina E Gdańsk | 2006-11-06 00:36:15 Hejka a moze nadszedł czas zeby jednak wstawic deske z obrotomierzem ale mam w zwiazku z tym kilka pytan, czy to sprawa tylko przekładki ? czy wszytkie wyprowadzenia są tzn czy jak kupie deske z obrotomierzem to jest kwestia tylko podpiecia złaczek i wszystko działa ( obrotomierz tez) i druga sprawa, bo ciezko znalesc deske zeby miała tylko km, z reguły sa takie co maja km i mile, powiedzcie mi czy te rozmiary tarczy w zegarach z obrotmierzem i bez sa takie same? tzn chodzi mi o to czy jakbym przełozył same cyferki z mojej starej deski to czy to wejdzie do takiej z obrotomierzem, czy to zupełnie inny rozmiar tego kółka ?
a moze ktos juz przerabiał taki patencik u siebie to poprosze o opinie i podpowiedzi co i jak zrobic Pozdrwoionka [ wiadomość edytowana przez: Krisoli dnia 2006-11-06 00:36:58 ] |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2006-11-07 20:26:30 Jak chcesz to postram się w weekend (jesli znajdę czas) wyjąć licznik i strzelić fotkę. Podaj maila, to postaram się wysłać. |
Krisoli Toyota Carina E Gdańsk | 2006-11-08 00:17:08 oo super jesli dałoby sie strzelic fotke
jesli cos to fotki na oliwek@oliwa.pl Pozdrowionka i dzieki za pomoc |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-11-08 00:57:20 TUTAJ masz moje z rodowitej japoneczki
Pozdro. |
Krisoli Toyota Carina E Gdańsk | 2006-11-08 09:07:08 oo super dziekuje
wykrece swoje i zobacze co mam za złacza i czy da sie bez wiekszych przeróbek cos zadziałac |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-11 13:28:18 liczniki w Cari E mają wszystkie bez względu na ozmaczenia taki same wtyki czy miejsca na wpięcia kostek niewazne czy jest to produkcji i pod oznaczeniem TOYOTA czy VDO , tylko te dwie firmy robiły liczniki do Carin , oryginalny pod oznaczeniem Toyota jest jak sie nie myle firmy Denso (wiekszosc rzeczy oni produkowli do Carin) ale na 100% tego nie powiem bo juz sie pogubiłem w tych producentach liczników za duzo liczników od róznych japońców sie widziało , w Toyotach Carinach E jest o tyle dobrze ze japońcu do wszystkich wersji kładli jedną instalację czyli jezeli nie masz obrotomierza w liczniku to najprawdopodobniej wychodzi kabel z kostki wpiętej w licznik od odbrotomierza z tymze on nie działa bo oczywiscie go nie masz , musiałbyś w tym wypadku udac sie do elektryka i niech on wybada który to i czy jest on gdzies wpięty ale podejrzewam ze albo nigdzie nie jest wpięty , albo jest podpięty i wystarczy tylko włozyc licznik i bedzie działał , liczniki z milami mają przebieg równiez w milach i przełozenie obrotomierza moze nic Ci nie dac jezeli masz licznik VDO a kupisz licznik Toyota , muszisz tez zwrócic uwage na oznaczenia na liczniku , naprzykład T19 , T23 itp coprawda są to oznaczenia modelu auta ale mozliwe ze coś tez w nich jest zmienione , ale jezeli udało by Ci sie sam obrotomierz przełozyc to nie powinno miec wiekszego znaczenia , gorzej z prędkościomierzem poniewaz moze oszukiwac troche aczkolwiek nie musi |