Obwodnica Oleśnicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i tak obwodnica jest skończona już od 24 Października ale nasz kochany minister Polaczek niema biedny czasu zapakować dupska do limuzyny z naszych pieniędzy i przyjechać ją odtworzyć, normalnie może człowieka szlak trafić.

Ludzie wyzywają i się śmieją jak niema czasu to niech poczeka aż zrobią za 2 lata obwodnice Wrocławia to zajezdnym razem załatwi sprawę i przynajmniej mniej z naszych podatków pieniędzy rozgoni

Szkoda gadać te bandziory w tym rządzie już całkiem do głowy dostają zwłaszcza z tymi dwoma co rozkradają Polskę.

I tak nato się zapowiada że obwodnica ruszy na początku GRUDNIA przez jakiegoś frajera, Jak by bez niego nie można było otworzyć.

czyli z 11. listopada nici???
to niech otiwierają bez niego...w dupie go mam...

Panowie, i tak są postępy. Od wczoraj już się jeździ wiaduktem na polance, pasy kończą malować, mnie się wydaje, że w przyszłym tygodniu puszczą już ruch. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać.
A czy słyszeliście te pogłoski, że "TIR'y " będą miały zakaz wjazdu na obwodnicę przez pierwsze 5 lat ???. Tak mówią (rzekomo) kierowcy u Dłubaka, bo trasa musi się uleżeć. To po co było ją budować ???

Z tego co ja zauważyłem to kierowcy TIR-ów mają to głęboko gdzieś. Dziś rano jadąc do O-cy, od strony Wa-wy, dwa TIR-y postanowiły wypróbować nie uleżaną jeszcze nawierzchnie i poleciały SE prosto nie odbijając na miasto. Pewnie jeden z nich usnął, a drugi, dawaj za kumplem prosto Poprzesuwali jedynie znaki zakazu.

jeżeli taki debilny pomysł zrobili tymi tirami...to ja gratuluje wszystkim tym którzy sie na to zgodzili...

jeżeli Bronś o tym wiedział i nic nie zrobił...-dostanie jeden głos mniej...

Z zakazem to pogłoski, chore było by budować obwodnice żeby była do oglądania. Ja znowu zauważyłem dziś że, na odcinku Dobroszyce - O-ca przed przejazdem stoi znak ze O-ca prosto a W-w i Wa-wa w lewo TRASA S 3 !!! (a ja myślałem, że obwodnica to będzie S

Z tym S3 to błąd jakiś niezły , co ciekawe na kolejnym wiadukcie w Sokołowicach już na znakach jest S8

Co do tych tirów to coś mi się nie chce wierzyć by taki numer zrobili zresztą nie widać nigdzie znaków zakazyu dla takich maszynek wiec raczej to pic

Co do terminu to było ich tyle że...... 11 listopada odpada potem miało być 15 ale ostatnio słyszałem że początek GRUDNIA!! Zresztą wszystko się okaże oby w tym roku

Może zrobimy se spot na obwodnicy całe 4 pasy dla nas

Cytat:
Może zrobimy se spot na obwodnicy całe 4 pasy dla nas

wyscigi rownolegle na 10 KM

Na wyscigi bym sie pisal (tylko troszku daleko mam lepiej 400m) a z tymi numerami to moze numer zjazdu jak to w europie robia

Cytat:
2006-11-11 23:46:36, najmer pisze:
... a z tymi numerami to moze numer zjazdu jak to w europie robia

Właśnie nie. Oznaczenie trasy to S(szybkiego ruchu) i nr trasy. jak dla mnie to obwodnica trasy nr 8 a nie 3!!! A jak już by miało to oznaczać nr "węzła" to nazywa się "BOROWA". W tym momencie wielka prośba do Killera. Jak możesz to walnij fotę (masz najbliżej) co by wszystkim niewtajemniczonym zobrazować sytuację

P.S. a z tego co ja zauważyłem to nr zjazdu to nr kilometra na którym znajduje się dany zjazd (tak jest na A4)

[ wiadomość edytowana przez: DaveOca dnia 2006-11-12 11:04:38 ]

Ja słyszałem, że ten kawałek nowy obwodnicy do Borowej, to jest część trasy S8, która ma powstać do 2010 roku i łączyć Wrocław z Łodzią i lub Warszawą.

Natomiast S3, będzie starym kawałkiem drogi od Oleśnicy do Wrocka...

Ale pewny do końca nie jestem ;P

Cytat:
Natomiast S3, będzie starym kawałkiem drogi od Oleśnicy do Wrocka...
Ale pewny do końca nie jestem ;P

Ja natomiast przytoczę położenie trasy nr 3 a mianowicie: od Szklarskiej Poręby, przez Bolków, Legnicę, Zieloną Górę, Gorzów Wlkp. aż pod Szczecin gdzie przechodzi w "S" i łączy się z S6 potem przez wyspę Wolin i aż do Świnoujścia (w/g mapy Polski ). wiec "co ma S3 do S8 gdzie jedno od drugiegi jest oddzielone do siebie o ponad 100 km

(chodzi mi o odległość trasy nr 3 i nr 8 oczywiście) co wcale nie znaczy, że kolega Eifel nie ma racji. JAk dla mnie takie oznakowanie drogi po prostu nie ma sensu

[ wiadomość edytowana przez: DaveOca dnia 2006-11-13 18:02:03 ]