Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2006-11-10 20:49:34 To prosty uklad... nawet na serwisie naprawa kosztuje gora okolo 200 zl jezeli gdzies jest przerwa w instalacji.
Czujniki wlaczajace wiatrak dzialaja w Toyocie odwrotnie niz w wiekszosci aut po nagrzaniu silnika przerywaja obwod,co powoduje wlaczenie wentylatora. |
grossb Nissan Primera P10 1 ... Warszawa | 2006-11-11 16:15:46 Dzieki za odpowiedzi.
Jednak nie jest to wielka sztuka, ale sam tego nie zrobie. Musze znalezc jakis porzadny warsztat. Moze mozecie cos polecic w Warszawie? Pozdrawiam |
Cypek80 TOYOTA DRIVER Carine E Lubin | 2007-02-04 20:58:28 Mnie też to złapało.
Załączam stacyjkę a tu wentylator chłodnicy się uruchamia. Trzeba będzie pogrzebać. |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-02-05 10:00:06
to tak jak pisał perzan sprawdz wtyczke czy nie wypdala bo jeśli wypadła (czy układ jest gdzieś przerwany) to wiatrak chodzi non-stop |
Cypek80 TOYOTA DRIVER Carine E Lubin | 2007-02-05 14:56:44 Witam
Jak ściągałem wtyczkę całkiem z czujnika to działają mi wtedy dwa wentylatory (jeden ten co zawsze i drugi od klimy). Czyli wniosek jest taki że czujnik jest dobry. Posprawdzałem przewody spryskałem wtyczki kontaktem. Dalej nic. Dopiero wymiana przekaźnika pomogła Wydaje mi się że po prostu styki przekaźnika się skleiły. Wymieniłem na inny przekaźnik i już jest wszystko ok. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-02-05 21:00:12 Aaa... jak masz klimę i działa tylko jeden wiatrak to inna rozmowa
Układ jest troszkę zakręcony w tej małej puszce przy chłodnicy, ale co człowiek zrobił to i człowiek naprawi Pozdro. |