Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-08-04 10:26:33 Dzisiaj bylem na gieldzie na zeraniu i ku mojemu zdziwieniu po wyjsciu z niej zobaczylem poloneza analoga kolo mojej bryczki, odrazu wziolem kartke, dlugopis i zaprosilem wlasciciela 4X4. Pamietajcie wozcie ze soba wydrukowane kartki zaproszeniowe z naszej strony. Mam nadzieje ze facet sie odezwie i zapisze do naszego klubu, to byl by chyba pierwszy zrzeszony wlasciciel poloneza 4x4
Tak poza tym przygladalem sie temu poldkowi i co zauwarzylem to silnik dosc znacznie wystaje do dolu, drazek skrzyni biegow tez jakis inny a zegary byly bez obrotomierza takie jak w diselku. |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-08-04 12:38:25 Kurcze szkoda że się wcześniej nie zgadaliśmy.
Ja dzisiaj też byłem na Żeraniu. (Co prawda Analoga nie widziałem.) |
siedem CITROEN Xantia 1.6i ... Warszawa | 2002-08-05 09:27:18 Właściciel tego analoga (mniemam że chodzi o żółtego) mieszka gdzieś koło mnie i poluje na niego z miesiąc zawsze widzę go jadącego z przeciwka.
prawdopodobnie ma on silnik 1.9 - dedukcja ze słuchu |
Orion Polonez Caro Łódź | 2002-10-15 14:28:07 Hej
Mam kilka pytan do ludzi z forum bo jak przeczytalem te 24 podstrony posiadacie ogromna wiedze Chcialbym przerobic swojego Poldusa na cos przypominajacego ANALOGA , wiem ze sprawe napedu nie uda mi sie podrobic ale moze w pozniejszym czasie tez pomyslimy nadtym . Sprawa dla niektorych moze wydawac sie smieszna ale ja zakochalem sie w analogu jak go zobaczylem . jedni obnizaja swoje poldki ze malo co szlifuja oslone miski olejowej a ja chcialbym do gory Z tego powodu pytam szanowne o forum o kilka rzeczy : 1) Czy kola od TRUCKA wejda w blotniki Carusa i nie beda obcieraly przy skrecie ? jest to wieksza srednica (R14) dlatego tez myslalem o zalozeniu dystansow co oddali troszke oponke od nadkola. 2) Sposob uniesiena Poldka do "gory" rozmawialem o roznych patentach. Z przodu albo oggiecie troszke sprezyn orginalnych lub zalozenie od ZUKA z tylu standartowo dodac 1 piorko. A moze jakies inne pomysly ??? 3)Mysle tez o zalozenie z przodu malej oslonki przed maska , nie chce takiej duzej jak ma orginalny Analog a takiej mniejszej ktora miesci sie miedzy reflektorami i dalaby miejsce zainstalowania 2 halogenikow i tu nasowa sie pytanko gdzie ta konstrukcje przykrecic. ( to jest tylko juz sprawa kosmetyczna ale mogaca troszke wizualnie poprawic wyglad ukochanego polusa ) Dzis dostalem info gdzie znajduje sie Analog orginalny i jak znajde troszke czasu przejade sie do warszawy i zrobie DUZA sesje Analogowi jak mi pozwola w muzeum PS Poszukuje osob ktore moze juz cosik takiego wykonaly lub jak ja maja to w planach, wymienie sie wszelkimi informacjami i dokumentaja zdjeciaowa jaka mam zamiar zrobic jak podjade do warszawki Pozdrawiam i z gory serdecznie dziejuje za pomoc i podpowiedzi. Jurek vel Orion |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2002-10-15 15:47:10 kola od trucka powinny pasowac bez problemu! Do poldka wchodza 15tki.
Co do rurek z przodu, to chyba do podluznicy, ale lepiej niech sie wypowie Janio - on ma rury (te duze) |
Orion Polonez Caro Łódź | 2002-10-15 18:25:41 Zapytam toretycznie czy rozstaw srob w polku to 98 mm ???
Jaka jest srednica tego srodkowego otworu ? |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-10-16 04:45:31 Myślę, że warto byłoby obejrzeć dokładnie jakie zawieszenie ma prototyp "podniesionego" Fiata kombi z napędem na cztery koła. o ile pamiętam jest wystawiony w filii muzeum techniki w zakładach Norblina. |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2002-10-16 08:33:51 O ile sie nie myle to Fiat o ktorym pisze Grzech ma zawieszenie zaadoptowane od Lady Nivy. Wyglada super!!!
|
Orion Polonez Caro Łódź | 2002-10-16 10:58:57 Tak zgadza sie od Łady Niwy .
Mam tez zdjecia poldka z zawieszeniem od nivy a nazwany zostal ONER. Wrzuce gdzies na stronke to sobe zobaczycie PS Moze ktos posiada wypowiedz wlasciciela ONERa ? wiem ze jest w sieci kiedys natrafilem na nia i mialem na HDDeku ale po padzie nie moge tego znalesc Opowiadal on troszke o budowie tego samochodziku |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-10-16 17:57:24 Ja powinienem mieć artykuł i wywiad z konstruktorem ONERa wycięty z Motoru; poszukam go. Jeśli trzeba mogę go zeskanować i przesłać |
thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2002-10-17 08:24:00 Fajny Poldek Analog
pozdr |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2002-10-17 08:52:12 No to jest cool !!! Ja też chcę mieć takiego, to jest fabryczne czy "rzemieślnicze" ładny naprawdę ładny |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-10-18 00:08:09 Widziałem więcej zdjęć tego cudeńka i moim zdaniem jest to kabina od Poldzia postawiona na podwoziu od Toyoty HiLux lub innego japońskiego Pick-Upa 4x4 |
Orion Polonez Caro Łódź | 2002-10-18 11:04:20 A nie masz moze tych zdjec gdzies na dysiu ??? bo jak te same co w sieci to mam ich z 4 tego poloneza
A moze masz gdzies wywiad z konstruktorem tego bolidu ??? |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2002-12-16 10:49:28 To raczej nie jest analog ale wygląd ma nietuzinkowy
|
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-12-16 11:18:15 A jak wam się te podobają?
|
malusi FSO1500 Gliwice | 2002-12-16 11:29:03 oooo kurcze ale furki nono niesamowite a ma ktoś może coś podobnego tylko na bazie dużego fiata jeżali tak to prosze umieścić na forum. kurcze no niesamowite te podki! |
Orion Polonez Caro Łódź | 2002-12-16 11:34:29 Tobie chyba chodzi o cos takiego
|