Z E-36 na E-46 czy da rade zmienic maske i światła czy da si

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
potrzebuje informacji ja przerobic e36 na e46 znaczy maske i swiatełka co trzeba dokupic czy zawiasy trzeba przespawac Jesli jest ktos kto sie na tym zna prosze o pomoc

Ja powiem tylko tyle, zostaw jak jest i nic nie przerabiaj, bo im wicej przerobek tym wiekszy syf, e36 jest juz ladne samo w sobie wiec po co jakis pierdol dodawac, e36 jest e36 a model e46 jest e46, bez sensu jest to zmieniac. i tak tylu nie zmienisz, a bynajmniej jest bardoz ciezko, a jesli chodzi o przod, no coz kazdy ma swoj gust.

Cytat:
2006-11-25 21:54:25, stanik1983 pisze:
potrzebuje informacji ja przerobic e36 na e46 znaczy maske i swiatełka co trzeba dokupic czy zawiasy trzeba przespawac Jesli jest ktos kto sie na tym zna prosze o pomoc

Niby Twoje auto, więc możesz robić co chcesz... ale proszę, nie rób tego. Czy nie lepiej było by poprostu kupić E46?
Cytat:
2006-11-25 23:29:42, zdunekm pisze:
Ja powiem tylko tyle, zostaw jak jest i nic nie przerabiaj, bo im wicej przerobek tym wiekszy syf, e36 jest juz ladne samo w sobie wiec po co jakis pierdol dodawac, e36 jest e36 a model e46 jest e46, bez sensu jest to zmieniac.

Zgadza się.

Pozdrawiam.

Dokładnie ! Zgadzam sie na 100% z chłopakami .
Po co chcesz to przerabiac ? E36 ma swój wyjątkowy klimat i szkoda go syfić jakimiś przeróbkami .
Jeśli ci sie nie podoba E36 to je poprostu sprzedaj i kup E46 .

W życiu nie widziałem żeby ktoś maske przednia z e46 zaadaptował do e36 . Jesli juz to spawają orginalną rama ( grill ) z e36 do maski e36 ............. bzdura i paranoja .

Ale niektórzy nazywają to Tuningiem

spoko ziomek Licho orientujesz w temacie po kaliszu jeżdżą trzy tak przeobione i wyglądają pięknie Po 2 to chyba cena jednego modelu w stosunku do drugiego jest 100% wyższa Po 3 racej to nie jest tuning przynajniej na tyle jest to zdrowe żeby nie nazywał sie tak jeszcze

Cytat:
2006-11-26 22:48:00, stanik1983 pisze:
spoko ziomek Licho orientujesz w temacie po kaliszu jeżdżą trzy tak przeobione i wyglądają pięknie Po 2 to chyba cena jednego modelu w stosunku do drugiego jest 100% wyższa Po 3 racej to nie jest tuning przynajniej na tyle jest to zdrowe żeby nie nazywał sie tak jeszcze

kup sobie e46 bedziesz mial pieknijsze auto i bedziesz sie smial z nich

NIe rób tego!!
Stanik spróbuj nas przekonać... rzuć jakies fotki albo linki...
Można by stworzyć dział na forum pt. przeróbki a potem podziały: dobre i złe.... ale to wszystko zależy od gustu...
Szczerze nie wiem czy to bedzie dobrze wyglądać.... nigdy tak przerobionej e36 nie widziałem...za to widziałem ten sam patent przeróbki tylko w e30 przód z e36(w jakimś magazynie autotuning) i powiem ze brak mi słów zeby opisać jaka to kaszana....
Poza tym koszty tej przeróbki były tak wysokie, że naprawde nie wiem czy nie warto uzbierac jeszcze troche dingów i kupic e46...albo odczekać sobie troche az ceny spadną... rzucić troche kasy na fundusze ...no nie wiem.
A tak przy okazji to podobają mi sie tylne lampy od e32 i chyba sobie wkleje do mojej beti...

Ludzie oni chcą pozbawić to autko tożsamości....!!!!
Stanik, kiedy ci sie uda , to jak to później nazwiesz...e46-e36=e41???
zapędziłem sie troche... spróbuje tak jak miro600v
Cytat:
Niby Twoje auto, więc możesz robić co chcesz... ale proszę, nie rób tego

Cytat:

Nie wiem czy licho sie orientuje . Od 5 lat sprzedaje jedne i drugie maski po kilka w tygodniu i nie wiem czy sie orientujesz ale maske z e46 trzeba by było przyciąć na szerokość i to dość konkretnie żeby wpasowała sie w otwór maski e36 .
Po gliwicach jeździło kilku znajomych e36 z przodem z e46 ale maske kazda miala orginał z e36 i przyspawany gril, tez z e36 + atrapy z e46 i wyglądało to na orginał " jak z e46 " + zazwyczaj zderzak przód z e46 M-tech .

jezuuu nie! czytam i czytam i... widzialem taka kiedys na allegro - porazka. lepiej naprawde kupic za 30 318 e46 niz przerabiac e36...
pomijajac takie fakty jak to, ze przerobka kosztuje a potem po ewentualnej stluczce dostaniesz przy dobrym wietrze 70% kosztow na czesci do e36 a tona szpachli kosztuje.
nie rob tego, pozwol bmw byc bmw.
bo e36 jest piekne. nie zmieniaj tego...

Dziekuje chłopaki przekonaliście mnie że to jednak nie jest najlepszy pomysł Moze i racja ze lepiej poczekac dołożyć kasy i kupic prawdziwe e46 RACJA E36 ma swoje wewnętrzne piękno
jeszcze raz wielkie dzieki fanom BMW

ja widziałem na giełdzie takie coś i musze powiedzieć że było bardzo dobrze zrobione w zasadzie na pierwszy rzut oka zrobiłem sie w konia

Cytat:
Po 3 racej to nie jest tuning przynajniej na tyle jest to zdrowe żeby nie nazywał sie tak jeszcze

Hmm... A czy tuningiem (optycznym) nie nazywa się zmiane wyglądu zewnętrznego auta, czyli właśnie np. przeróbka wyglądu maski?
Cytat:
2006-11-27 00:49:36, flajszm pisze:
Szczerze nie wiem czy to bedzie dobrze wyglądać.... nigdy tak przerobionej e36 nie widziałem...

Jeżeli chodzi o samą maskę, to wygląda to mniej więcej tak:

TUTAJ jest kolejny przykład.

Cytat:
2006-11-27 10:50:18, stanik1983 pisze:
Dziekuje chłopaki przekonaliście mnie że to jednak nie jest najlepszy pomysł Moze i racja ze lepiej poczekac dołożyć kasy i kupic prawdziwe e46 RACJA E36 ma swoje wewnętrzne piękno jeszcze raz wielkie dzieki fanom BMW

No i słusznie.

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: Miro600V dnia 2006-11-27 13:34:21 ]

I to wlasnie jest maska z e36 z dospawanym grillem .
Atrapy są z e36 po FL i wytłoczenia maski są z e36 .
Ulice obok mnie gośc jest blacharzem i wlasnie tak robił maski na wyglad e46.
Chyba że chodziło o pokazanie własnie tej przeróbki maski z e36 .

Co to wogóle za beemka ?
Ospojlerowana max ale Alu jakies lekko biedne i ten siatex z giełdy zamiast kratki w M zderzaku i wlotów na tarcze

[ wiadomość edytowana przez: voyteck dnia 2006-11-27 16:05:30 ]

Cytat:
2006-11-27 15:59:30, voyteck pisze:
Co to wogóle za beemka ? Ospojlerowana max ale Alu jakies lekko biedne i ten siatex z giełdy zamiast kratki w M zderzaku i wlotów na tarcze

Nie pytaj. Powiedzmy, że miałem fotkę na dysku i zamiast szukać masek E36->E46 w ogłoszeniach na allegro z lenistwa wrzuciłem tą.

Pozdrawiam.