[k] akumulator 35 - 45 AH

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupie akusia dobrego do cc.
36 ah jest w serii cos podobnego by sie przydalo.wazne by trzymał i był jednym w kawałku i nei ciekł jak mój.

nie lepiej kupic w sklepie a gwarancji bedzie napewno trzymal i w jednym kawalku a o cieknieciu nie ma mowy , a tak kupisz urzywany i szkoda zeby ci np, tylko 2 miechy wytrzymal !! Akumulatory nie sa drogie i mowiac jeszcze o tak niskiej pojemnosci AH to wydatek nie wiekszy niz 100 zloty i pojezdzisz w zaleznosciod urzytkowania moze z 5 lat !

Tez wg. mnie lepiej kupic nowy.. 200zl i po sprawie.A nowy to nowy. Na rozruszniku mozna jechac 10km
Jednak wybor nalezy do Ciebie.
Pozdr.

Ale ja nie chce nowego.Wydaje 3 tysiace w cc i potrzebuj na pol roku kupci cos uzywanego - w lecie sie odkuje i kupie nówke

... Kup lepiej nowy samochod i sprzedaj cienkola doloz te 3 tysiaki moze dostaniesz z tysiaka za cienkiego bedziesz mial 4 i kupisz cos dobrego z dobrym akumulatorem

genialny jestes idz wyrywaj na sufit wełne to starczy jeszcze na tube w bagazniku

A tak to troche czuczu dziwny jesteś pierwsze siejesz plotki że sie żenisz i że nie bedziesz jeździł tylko latał puxniej że bedziesz miał szybszą rajdufke a teraz kręcisz cinkola weź sie zastanów co ty piszesz i mówisz. Bo to zaczyna sie nudne robić.

no pewnie jesli nawet posiada takowa tube to jest to "samorób" na czesciach z PRL-owkiego radia firmy unitra ktore odziedzyczyles po babci

Po kolei przestaje sie scigac w kjs po wospie 2008 i to jest pewne.

Po drugie to mialem kupca na cc ale dawał za mał odo włozonej pracy wiec postanowiłem ze nei bede sie zadłuzał za bardzo tylko wyremontuje to auto
foto auta

foto2

Miałem juz ugaanego tego swifta ale spasowałem za duzo kasy na czas trwania zabawy.
pozatym sporo trzeba by wpakowac w niego by zaczął wygrywać

... Duzo musial bys w niego wsadzic zeby wygrywac , a w cienkola ładujesz i cos wygrywasz ? wygrywales ? Nie samochod jest wazny ale kierowca ! Jezdzisz cc i masz jakies osiagi ? Powiem ci ze siejesz o kjs najwiekszy zamet,jak pierwszy raz wszedlem na forum mysle ten czuczu chyba jest dobry nie startuje tu tam wszedzie jest go duzo , Nie kazdy jest rewelacja np.ja na sprawnosciowce mi poszlo jak poszlo ale dobrze sie bawilem ,ale gdy zobaczylem jak jezdzisz ty no qrcze czekam na tego czuczu czy przyjechal jego kumpel co z kapusty sie wyrwal czy co nie daje sobie koles rady szok , Nie samochod jest wazny ale kierowca,stracilem zaufanie do kolesi ktorzy sie przechwalaj tu i tam jacy sa rewelka bylo nas paru kazdy pokazal co umie ty az za duzo ,jestes wszedzie siejesz zawsze duzo i malo robisz niby jestes tu ale jestes tam , w sumie jakbys kupil lepszy samochod wcale by ci to na dobre nie wyszlo bo nawet jakbys mial super auto i nie umiesz jezdzic to na jeden wychodzi czy cc czy swift ,nawet moglbys miec vipera i jechac asfaltem a drugi syrenke i jechac po piachu i tak i tak przegrasz , wiesz dlaczego ?
-bo jezdzic trzeba umiec !
Od Akmy do Nauki Jazdy

ale oczym ty piszesz??
Z tego co wiem to ponoc drugie miejsce wykrecilem w klasie 1szej nie wiem jaka to pojemnosc ale chyba z mazda razem w klasie byłem - moze kompresor dla jaj.
Pozatym poczekaj do środy to pokaze foty peknietych tłoków , spalonego sprzegła czy pierscienie w moim aucie a zrozumiesz czemu cc ledwo jechało na kjsie.
Jechałem na wosp dla zabawy a czas najgorszy z tego co wiem nie był.A że jechałem spokojnie o normalne tego sie nauczylem przez te pare lat ze wygrywa nie ten kto pali gume na akzdym nawrocie ale ten kto jedzie plynnie i szybko

W końcu ktoś podsumował Czucza myśle że MAllyna dobrze to zrobiłeś nikogo nie urażając. Taka jest prawda. Co do jazdy też Mallyna ma racje siadłeś za kierownica cinkol nie chciiał skrecać i jechał prosto. Kompresor siadł w cinkola i całkiem inna jazd cinkol był posłuszny i skręcał. Wiesz Ty jesteś jak ten drugi ze stalowej woli jak przegrywał wyścig mówił że mu 2 nie wchodzi. Tacy ludzie mnie śmieszą i szukają winnych, zwalają na auto ale nigdy na siebie nie patrzą. Robisz duzo zamentu swoją osobą i chcesz żeby Ciebie wszedzie było pełno. Byłes całkiem inną osobą gdy Cię poznałem i ześmy szykowali malucha do lasowiaka. Ale jak widać czas człowieka zmienia. A te miejsca w pucharze ads to był czysty przypadek w tamtym roku prawie we wszytskich eliminacjach brałem udział i zajmowałeś wysokie lokaty dlatego że inne auta pasowały albo sie psuły.

ps. Nie chciałem cie obrazić ale taka jest prawda.

wiesz co rzeszowiak.
W tym moemncie ejstes smieszny.Kompresor jechał moim autem i widział ze nie działał skrzynia biegów czy silnik słabo ciagnął.
Nie mówie ze jestem najlepszy bo nie jestem jest wielu szybszych zapewne.
Tylko że ci szybsi nie pojawiają sie wiec moge powiedziec że jestem jednym z szybszysz zawodników wśród pojawiajacych się.
pozatym puchar doliny sanu nei jest żadnym wyznacznikiem bo nie było w klasie konkurencji.Generalka - no to już może lepiej coś znaczy ale to tylko lokalna jazda.
Dla mnie priorytetem są mistrzostwa okręgu i tam chcę pojeździć w tym roku by poprawić wynik.
A moja jazda na wośpie mnie w zupełności zadowalała biorąc pod uwagę stan auta.
Zresztą auto stoi u bartka i silnik i skrzynia nadawały się wyłącznie do remontu

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2007-01-21 09:42:36 ]

i z tematu stary-nowy akumulator dla czucza zrobil sie temat jakim kierowca jest czuczu hehe

Ja jestem Czu za kupnem nowego akumulatora (chyba że stary byś kupił za 10 zł) ale wiem z autopsji, że używka to używka robi czasem niespodziewane niespodzianki .
Pozdrawiam

dlatego wziałem za free akumulator i zobaczymy ile pochodzi.
Narazie i tak dalej zekam na czesci do skrzyni i silnika wiec auta nie ma

... Powiedz co wchodzi w sklad remontu cc bo jestem ciekaww troszqq , co w nim modzisz ? chyba ze to tajemnica rajdowa ?

nie modze nic nowego remontuje.
Wałek rozrzadu ma napawaną krzywke bo padła.
Głowica planowana + uszczelnianie zaworów bo padło
Sprzegło nowe bo sie slizgało, pierscienie przegrzane.
Tłoki nowe o stare pekniete były - 2 sztuki
Jutro postaram się o zdjęcia tego co padło - jednym słowem padła i skrzynia i silnik i wszystko jest robione.

Pozatym to wymiana wszystkich uszczelnień, uszczelek i czyszczenie głowicy.

Jak sie jeździ to neistety lubi coś pasć - od kjsu w jaśle auto słabiej jechało i jest efekt czemu

Patrzac na ten post powinienem pozostawic pare pierwszych postow a reszte usunac?! Panowie zalozcie sobie temat : Mallyna vc Czuczu czyli pogaduszki o dupie marynie. Jesli juz emocje nie pozwalaja Wam utrzymac literek na wodzy to sie spotkajcie i zagrajcie w kapsle, kto wygra bedzie krolem osiedla/powiatu/?/

Temat wylacznie o tym nieszczesnym akumulatorze, cala reszta bedzie usuwana.

Pozdrawiam

Cytat:
2007-01-20 18:35:42, rzeszowiak pisze:
A tak to troche czuczu dziwny jesteś pierwsze siejesz plotki że sie żenisz ...

Ja się żenię

A jeśli chodzi o akumulatory to jednak Czuczu lepiej kupic nowy.
Do swojego PANDOLOTA zakupiłem nowiutkiego MOLL'a 45 Ah za jedyne 150 zł i jestem wielce zadowolony.

Wybrałem taką firmę bo mi ją polecił pewien tutejszy forumowicz, pozdrowienia dla niego