Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2007-01-22 17:11:50 Jadąc na kjsie w Jaśle pękła sprężynka czwórki w skrzyni biegów co zaowocowało wbijaniem dójki zamiast czwórki.
Silnik wszedł daleko poza skale obrotów ale dojechał do mety. Prawdopodobnie to spowodowało pęknięcie tłoków. Dodatkowo wpadło coś do silnika - stożek ma spora dziurę i jest do wymiany. Efekt widać na zdjęciu 6935 i 6936 oraz jak się przyjrzycie na zdjęciu 6924 widać lekkie spustoszenie w okolicach świec głowica została splanowana więc nie widać rys. Zdjęcie 6938 pokazuje synchronizator dwójki - przez niego trzeba było wbijać szybko dwójkę by nie zgrzytała skrzynia i bieg ładnie wchodził. Dodatkowo bartek wymienił wszystkie sprężynki w skrzyni - wracając z kjsu w Bieczu pękła sprężynka trzeciego biegu więc do dyspozycji była jedynka i zgrzytająca dwójka no i 5ka. Ponadto na zdjęciach widać wszystkie nowe uszczelki, nowe przeguby bo stare padły, nowe sprzęgło bo stare się ślizgało a łożysko sprzęgłowe było przytarte. Aha pierścienie były nieszczelne podobnie jak uszczelniacze zaworowe Aha jeszcze oberwała się poduszka skrzyni biegów. Zdjęć wałka rozrządu nie mam ale pokaże zdjęcie jak wróci z naprawy - niestety jedna krzywka padła w nim - wałek leżał kilka lat od zaskoczenia pucharu Cc Trofeo widocznie zaszkodziło mu to. Zdjęcia 6950 - 6955 to 30% - 36 % szpera od pana Kałuży z Kielc. Ma to pomóc bawić się na szutrze i pokonywać ciasne nawroty na ręcznym bez mielenia kołem co często się zdarza w autach fwd. Za kilkanaście dni jest szansa że auto złoży się do kupy. Przy okazji dziękuje bartkowi za pomoc i cierpliwość |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2007-01-22 18:45:44 Bo w sumie to jest taka wycieczka jak spsuć auto w pół roku.
jak skoncze to zrobie podobną wycieczke po hamulcach i zawieszeniu. chciałbym w tym seoznie wywalczyć minimum to co w ty mczyli 4 miejsce w mistrzostwach okręgu |
matek User Volkswagen t4 Stalowa Wola | 2007-01-22 20:51:25 Bylem w warsztacie i widzialem to to to kupa zlomu smiali sie ze jest ale nic pakuj dalej kase w to |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2007-01-22 20:55:57 No inaczej o silniku powiedziec nei mozna było.
Kupa złomu. Cociekawe odkad padło zrobilem nim jeszcze wyjazd do biecza, trening i wosp - 600 kilometrów na padajacym silniku Sie wyremontuje jeszcze hamulce bo reczny nie łapie i nowy sezon nadchodzi |
adrian323gt User Stalowa Wola | 2007-01-22 22:10:29 Każdy kto choć trochę próbował przygotować auto do sportu to wie że kasy idzie w ch... a szkłem dupy się nie wytrze. |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2007-01-23 06:55:39 Na szpere namówił mnie kolega z cc mani ktory wykrecił mistrza w swojej klasie w 2004 i 2005tym.
Cena - nie powiem wysoka tej szpery ale biorąc pod uwage cene nowej we włoszech czy cene uzywki do 1100 to raczej dobra - a jest po pełnej regeneracji u kałuzy i mam regeneracje jej za pół ceny po sezonie 07 A co do tłoków to nie wiem czemu pękły moze od uderzenia - tego nie zgadnę [ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2007-01-23 10:52:35 ] |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2007-01-25 08:46:59 Tomek moge ci podac numer conajwyzej do niego.
Szpera działa to jest pewne . Wytrzymuje 2 sezony upalania bez regeneracji.ale jak działa nie wiem |
tomeQ_ Moderator stalowa wola/łorsoł | 2007-01-25 21:38:07 Jak masz to dawaj numer to kiedys zadzwonie, moze cos sie dowiem. |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2007-01-26 06:45:38 wysłałemci ten numer.A auto juz działa tylk oczekamy na hamulce bo zzuzyte ponad miare a pompy od recznego do wymiany .
I pozostał problem predkosciomierza a raczej jego braku - nie ma wyjscia na linke w skrzyni |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2007-02-04 21:27:13 no i dzisiaj chyba kazdy widział jak jezdzi moje cc po remoncie.
Rapcio chyba moze sporo o tym powiedziec mara tez po smigał keidys po sniegu ze mna.Jeszcze tylko płyte pod silnik skoluje i ogien |