Przyczepka do Toyoty Carina E?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich od dłuższego czasu.
Mam pytanie. Otórz, noszę się z zamiarem kupna przyczepy lekkiej do samochodu, oczywiście do Cariny E. Parametry przyczepki, pewnie większość je widziała w Castoramie są następujące, Przyczepa jednoosiowa bez hamulca najazdowego NEPTUN 7/195 UNI
-dł. skrzyni 195cm,
-szer. skrzyni 116cm,
-wysokość burty 38cm,
-dopuszczalna masa całkowita 750kg,
-dopuszczalna ładowność 596kg,
-wymiary kół 165/70R13,
- podłoga blacha, świad. homologacji,stelaż, plandeka.
Druga wersja Przyczepki to NEPTUN 7/195 PRO która jest szersza 124cm skrzynia, burta 45cm wysokości, dmc ta sama 750kg, dopuszczalna ładowność mniejsza 551kg, koła takie same, podłoga sklejka.
TERAZ PYTANIE: Czy można z takimi przyczepkami lekkimi jeździć z naszą Cariną, czy warunki techniczne samochodu są odpowiednie, może ktoś ma takie bądź podobne, czy masa własna samochodu odpowiada żeby z taką przyczepką podróżować po Polsce?
Proszę o poradę.

to że przyczepka jest lekka to chyba nie ma nic do tego
oby tylko nie latala tobie za cari

i czemu wątek w Newsach

w dowodzie rejestracyjnym w rubryce dopuszczalna masa całkowita przyczepy masz wpisane ile masy może mieć ciągnięta przez samochód przyczepka
u mnie w corolli E11 pisze tak przyczepka lekka bez hamulców do 450 kg

z własnymi hamulcami 1000kg

nie wiem ile jest w carinie ale może więcej bo chyba jest cięższa od corolli

w rolce w dowodzie mam dopuszczalną masę całkowitą pojazdu 1745kg ładowność 445 kg więc wnioskuję że waży 1300kg ale może bredzę w gorączce, w razie czego proszę nmie poprawić

Cytat:
2007-01-28 21:57:54, Hydrograf pisze:
Czy można z takimi przyczepkami lekkimi jeździć z naszą Cariną, czy warunki techniczne samochodu są odpowiednie, może ktoś ma takie bądź podobne..

Ja Ci powiem z doświadczenia, że o ile hak jest mocny to tojka może duuużo.. Raczej ograniczeniem są przepisy.

Pozdrawiam

Witam ja mam carine e combi i frówam z przyczepką 200cm/125cm waga jakaś 700kg i niema żadnego przoblemu aby była stabilna. hak orginalny musi wytrzymać 3 razy większe obciążenie niż jest dopuszczone. Woziłem po 1000kg +waga przyczepki i nic szła jak przecinak.

Ja poszukałem coś dla siebie swego czasu tutaj przyczepy samochodowe. Znajdziesz tam również artykuł o DMC, zdaje się że w Informacje branżowe.