Parodia na podlasiu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ostatnio nasz region stara sie jak najczesciej zabłysnąć w tv. Pewnie poza całą sprawą z obwodnicą Augustowa niektórzy z Was słyszeli ze u nas odbęda sie powtórne wybory do sejmiku województwa, ponieważ kilku radnych nie może sie dogadać. W sumie fajna sprawa bo podlasie jest tak bogatym regionem, nie mamy co z kasy robić więc zafundowalismy sobie nowe wybory co by sie nie nudzic w któras niedziele i po obiedzie czy po kościele stanąć przy urnie i powtórnie wybrać tych jeban... w du.. skurwys... którzy nie szanuja pieniedzy ludzi z całego województwa. Koszt tej imprezy to ok 3-4 mln pln. Za to mogliby kurw... nakarmić kilkoro dzieci czy poprawić jakąc ulice w miescie. Nie szanują naszych pieniedzy, przez kilkunastu wieśniaków zajeba.. cierpi i płaci całe województwo. A tym co nie zostaną wybrani bedziemy płacili najprawdopodobniej przez pól roku odprawe czy jakos tak.

W tym D Z I W N Y M kraju należałoby kur,,,,,,,ćććć wymienić 3/4 polityków, a może i cały rząd. Więc Petersen kolejna parodia w Polsce to w sumie chleb powszedni. Mnie też wkurwia fakt marnotrawienia NASZEJ kasy, ale co taki robaczek jak Ja czy Ty , lub ktoś inny może???,,,,hęęęę ???
PARANOJA,,,,ech.

Zwróćcie uwagę,że od x lat przez politykę przewijają się te same nazwiska.I jak tu kurwa ma być lepiej????
Zmieniają się tylko pedałkowaci, przylizani młodzi chłopcy-rzecznicy.
Czyżby to był nowy tryd polityczny???Lubienie młodych chłopców , zresztą kto ich tam wie............. Ch...... im w d.... tym wszystkim politykom

Wałęsa ostatnio powiedział wszystko nt. naszago prezydenta (cytować chyba nie muszę)...a przecież przykład idzie z góry.

Najgorsze jest to, że po jakichkolwiek wyborach, "szary" obywatel ma gówno do powiedzenia(murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść), ma wsadzic morde w kubeł i nie bulgotać

Jak już o polityce to wpiszcie sobie w googlarkę słówko "kutas" i zobaczcie kto na pierwszym miejscu figuruje.

Na wybory chodziłem ale na powtórkę nie mam ochoty...
A tak na temat podlasia to niejakiego Putrę (taki z wąsami od PIS-u)i znanego kandydata Kononowicza łączy dogłębne i solidne wykształcenie w ZSZ

[ wiadomość edytowana przez: AdamZuk dnia 2007-02-22 19:01:42 ]

Cytat:
2007-02-21 11:19:37, AsterixGal pisze:
Wałęsa ostatnio powiedział wszystko nt. naszago prezydenta (cytować chyba nie muszę)...a przecież przykład idzie z góry. Najgorsze jest to, że po jakichkolwiek wyborach, "szary" obywatel ma gówno do powiedzenia(murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść), ma wsadzic morde w kubeł i nie bulgotać

W temacie Wałęsa Lech to powinni go szybko w brązie odlać i w każdym mieście jak ruscy Leninia na środku postawić to może byłby facet kontent. Już niech nikt nawet o nim mi nie wspomina, był i na szczeście minął a jaki bajzel zastał taki zostawił i co najgorsze dał przykład ze do zaczczytów i honorów może w tym kraju dość nawet prosty, niewykształcony chłop byle miał odwagę się pokazać, pokrzyczeć i był akutat na fali np. przemian. Następni idą za tym przykładem i jest jak jest wystarczy popatrzeć kto jest w rządzie i sejmie jaka "elita". Ale taki jest ten system i to ponoc najlepszy bo nie ma rzezi na ulicach i w sklepach jest co nieco a że podatki i składki zżerają prawie 60 % dochodów to pikuś przeciez mamy silne państwo, rozwiniętą administrację i rządy, trybunały, sejmiki , rady, 'darmową " opiekę zdrowotną, szkoły które nczego nie uczą itp. przywileje niespotykane w innych gorszych krajach- zwyczjnie żyć nie umierac w tym raju.

Cytat:
2007-02-23 18:05:26, rudi pisze:
W temacie Wałęsa Lech to powinni go szybko w brązie odlać i w każdym mieście jak ruscy Leninia na środku postawić to może byłby facet kontent. Już niech nikt nawet o nim mi nie wspomina, był i na szczeście minął a jaki bajzel zastał taki zostawił i co najgorsze dał przykład ze do zaczczytów i honorów może w tym kraju dość nawet prosty, niewykształcony chłop byle miał odwagę się pokazać, pokrzyczeć i był akutat na fali np. przemian. Następni idą za tym przykładem i jest jak jest wystarczy popatrzeć kto jest w rządzie i sejmie jaka "elita". Ale taki jest ten system i to ponoc najlepszy bo nie ma rzezi na ulicach i w sklepach jest co nieco a że podatki i składki zżerają prawie 60 % dochodów to pikuś przeciez mamy silne państwo, rozwiniętą administrację i rządy, trybunały, sejmiki , rady, 'darmową " opiekę zdrowotną, szkoły które nczego nie uczą itp. przywileje niespotykane w innych gorszych krajach- zwyczjnie żyć nie umierac w tym raju.

dziwię się maluczkim którzy potrafią ot tak sobie napisać byle bzdurę na jednego z najważniejszych Polaków w ciągu ostatnich stu lat.
Mogłeś przecież sam przeskoczyć płot i porwać do zrywu miliony Polaków w walce z komunizmem i sowiecką okupacją, ale pewnie jesteś za bardzo wykształcony, lepiej z wygodnego fotela wyśmiewać ludzi którzy mieli odwagę.

Cytat:
2007-02-23 23:55:14, Robert_S pisze:
dziwię się maluczkim (...) lepiej z wygodnego fotela wyśmiewać ludzi którzy mieli odwagę.

No wiesz Robert z tą odwagą to jeszcze historia pokaże jak było naprawdę. Oglądałem film "Kariera Nikodema Dyzmy" i dochodzę do wniosku że czasami wystarczy tylko znaleść się w odpowiednim miejscu a reszta sama poleci zwłaszcza jak siem jednocześnie było zaufanym agentem "Bolek" i miało poparcie "niewidzialnej ręki" władzy. Jerzy Kosiński napisał też książkę "wystarczy być" - na jej podstawie nakręcili film z P. Selersem (plagiat "Kariery Nikodema Dyzny"). Bohaterem to mógł być A. Gwiazda który z SB nie współpracował i do niczego nie doszedł.

Ot prawda znana z filmów. Tylko ten co żył i pracował w tamtych czasach może coś o tym powiedzieć. Mało wiecie o tym jak to było, za niektóre słowa które tu padły można było sobie odpocząć w pierdlu z 10 latek. Miałem 8 lat jak trafiłem do poprawczaka za rzucenie gumą do żucia w portret Cyrankiewicza, a w dodatku guma była z Pewexu. Dopiero w latach 70-tych można było nie iść na pochód pierwszomajowy na zasadzie "to nie jest obowiązkowe ale ja wam powiem co będzie jak ktoś nie pójdzie". Pozostawcie ocenę tamtych ludzi tym którzy żyli w tamtych czasach, ja znałem i "agentów" i "czystych" wg dzisiejszych kanonów, a jedni i drudzy to ci sami ludzie.
Nikomu nie odmawiam prawa do własnego zdania, tylko pomyślcie o tym że np wasi rodzice nagle się okażą agentami bo ktoś znajdzie/dorobi im teczki mając ochotę na ich stołki/stołeczki.
To wszystko nie jest takie proste jak mówią politycy albo filmy.

podatki żerają 60 % chciałbym żeby tak było , bo by mi co najmniej kilka setek miesięcznei wportfelu zostało...

Cytat:
2007-02-21 10:13:16, Kiniusia pisze:
W tym D Z I W N Y M kraju należałoby kur,,,,,,,ćććć wymienić 3/4 polityków, a może i cały rząd. Więc Petersen kolejna parodia w Polsce to w sumie chleb powszedni. Mnie też wkurwia fakt marnotrawienia NASZEJ kasy, ale co taki robaczek jak Ja czy Ty , lub ktoś inny może???,,,,hęęęę ??? PARANOJA,,,,ech.

Polacy potrafią narzekać, ale jeśli już tak piszesz to należy się zastanowić czy ustrój demokratyczny jest zły, jeśli tak to wymyślmy inny, a jeśli nie to zakładajcie partię i startujcie w wyborach.
Niestety w demokracji jest tak że w praktyce szansę na dojście do władzy mają tylko ci których na to stać (promocja), albo mają dar przekonywania, wygadania i poparcie tych których stać (co niestety nie oznacza automatycznie że są uczciwi, inteligentni i znają się na swojej robocie), bo jak mówi K.Mikke głos idioty i głos inteligenta mają taką samą wartość.
Zastanawiam się co by było gdyby obowiązywał system przyznawania stanowisk i tworzenia rządu i parlamentu na zasadzie niezależnych komputerowych testów inteligencji, kompetencji i umiejętności logicznego myślenia, do tego wyeliminować wszystkie możliwości "przekrętów" (proste podatki i brak biurokracji).
W takich warunkach osoby takie jak Giertych, Lepper itp. nie miałyby szans być tam gdzie aktualnie są

Cytat:
2007-02-21 10:13:16, Kiniusia pisze:
.... ale co taki robaczek jak Ja czy Ty , lub ktoś inny może???,,,,hęęęę ??? PARANOJA,,,,ech.

Zapisać się do koła łowieckiego.

Cytat:
2007-02-26 15:44:25, pjacek26 pisze:
Polacy potrafią narzekać, ale jeśli już tak piszesz to należy się zastanowić czy ustrój demokratyczny jest zły, jeśli tak to wymyślmy inny, a jeśli nie to zakładajcie partię i startujcie w wyborach. Niestety w demokracji jest tak że w praktyce szansę na dojście do władzy mają tylko ci których na to stać (promocja), albo mają dar przekonywania, wygadania i poparcie tych których stać (co niestety nie oznacza automatycznie że są uczciwi, inteligentni i znają się na swojej robocie), bo jak mówi K.Mikke głos idioty i głos inteligenta mają taką samą wartość. Zastanawiam się co by było gdyby obowiązywał system przyznawania stanowisk i tworzenia rządu i parlamentu na zasadzie niezależnych komputerowych testów inteligencji, kompetencji i umiejętności logicznego myślenia, do tego wyeliminować wszystkie możliwości "przekrętów" (proste podatki i brak biurokracji). W takich warunkach osoby takie jak Giertych, Lepper itp. nie miałyby szans być tam gdzie aktualnie są

obawiam się, że akurat giertych w takim tescie by wypadł nieźle - inteligentny to on jest, ale ma pewne inne cechy które go wg wielu dyskwalifikują jako męża stanu.
Pewnie znacie z filmu 'piękny umysł' historię wielkiego matematyka i noblisty (teorii gier) Johna Nasha - człowiek ten mimo że zasłużył się wielce dla nauki i niewątpiliwie jest inteligentny - miał schizofrenię i podobnie jak niektórzy nasi politycy z raządzącej koalicji miał nieuzasadnione fobie - wszędzie widział spisek, wszędzie agentów itp. itd.
Innym sposobem na 'poprawienie' demokracji jest wprowadzenie parytetu dochodowego w myśl zasady: twój głos ma siłę zależną od kwoty podatku który płacisz - wówczas rządziliby nami zaradni, a nie nieudacznicy, którzy po wielu latach spędzonych w polityce nie dorobili się żadnego majątku... Oczywiście i takie rozwiązanie ma swoje wady...