POTRZEBUJE PARU RAD E34 520I 1988ROK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,dopiero co nabylem swoja niune i potrzebuje paru wskazowek Moje autko jest zagazowane,od czasu do czasu sobie strzeli,skacze na obrotach na biegu jalowym.
Wydaje mi sie ze jak na 2litry to jest straszny mul ale spala ze 20 lit gazu na 100km.potrzebuje kilku rad jak uporac sie z tymi felerami lub w jaki sposub zdiagnozowac uszkodzone czesci i gdzie znajduje sie przeplywomierz,jak przykrecic jej spalanie gazu?
E34,520i,1988rok

NIe napisałes czy faluje Ci na benzynie czy na gazie nie napisałes nawet jaka masz instalke przekrec srube to Ci mniej bedzie palic a na serio to przede wszystkim instalka do regulacji! sprawdzenie stamnu układu zapłonowego, wymiana swiec w miare potrzeby kabli, sprawdzenie stanu kopułki, filtra gazu czyli standardy po kupnie auta. Dobrze by tz było sonde l. sprawdzic.

Zanim zapytasz po raz kolejny sprawdz w wyszukiwarce bo na forum jest juz duzo info!

DZIEKI ZA RADY,SRUBA PRZY PAROWNIKU PRZYKRECIC CZY NA PRZEWODZIE DOLOTOWYM OD GAZU.JERZELI PRZEPLYWOMIERZ JEST WALNIETY MORZE BYC SLABSZA.GDZIE ZNAJDUJE SIE FILTR PALIWA?? INSTALKE CHYBA MAM TA STARSZEGO TYPU ,BO SEKWENCIA TO NAPEWNO NIE JEST

Wyacz capsa!

Przeciez zartowalem z tym przykrecaniem sruby! ehhh

Pojedz do gazownikow i ustaw gaz! od tego zacznij!

pydr

u mnie tesz czasami faluje a gazu to te auto nie widziało.

Na początek: zmień filtr powietrza, sprawdż świece, fajki i cewki, a potem dobra regulacja gazowni. Będzie mniej palił i przestanie strzelać na gazie.
U mnie takie proste zabiegi zmniejszyły ostatnio spalanie o około 5 litrów na 100km w mieście, a silnik dostał dodatkową porcję kucyków pod maską.