Jaki rozmiar? - głośniki tylne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, dziś kupiłem sobie radyjko do swojej BUNI JVC.Jestem bardzo zadowolony z dźwięku,jedynie tylnie głośniki mam oryginalne i są za słabe..Jaki jest ich rozmiar?i na jakie proponujecie zamienić??Prosze o linki na allegro.pl Przednie głośniki są super!! tylko te tylnie za słabe...na jakie zamienić??

[ wiadomość edytowana przez: daz dnia 2007-03-04 19:17:31 ]

Witam
Z tyłu zazwyczaj montują 13tki. Jaki masz samochód? Co znaczy że są za słabe?? Za cicho grają, są zniekształcenia??
To co można zrobić to dopasować panele i do tego 16tki, tylko nie przesadz z mocą, takie z prawdziwymi 300W wcale nie zagrają lepiej chyba że masz wzmaka, ale to już inna bajka.
Jeżeli nie chcesz montować paneli to polecam zestaw odseparowany, czyli midbasy 13tki + mniejsze średnie tony + gwizdki i wszystko na zwrotnicy. Sensowny zestaw (nie mylić z audiofilskim) można kupić za około 300zł. Pamiętaj aby pociągnąć nowe kable do głośników i to nie te z zestawu, ale najlepiej dokupić grubsze dobrej firmy.
Z drugiej strony dobrze jest podpiąć głośniki pod wzmacniacz i to nie dlatego aby grały głośniej.

Co do konkretnych modeli głośników czy wzmacniaczy polecam kontakt z Vyznr (chyba ma taki nick) z CA forum.

Pozdrawiam

Nie grają tak wydajnie jak te przednie,poprostu są za słabe..Nie chce sie bawić w zwrotnice itp..jakieś zestawy,nie znam sie na tym.Chce tylko dowiedzieć sie jakie są oryginalne wymiary głośniczków tych tylnich..e34 520i 2.0 ??

Cytat:
Chce tylko dowiedzieć sie jakie są oryginalne wymiary głośniczków tych tylnich..e34 520i 2.0 ??

13tki, zamontowane na plastikowym panelu razem z gwizdkami, wpuszczone w rónież plastikowe "miski", mające spełniać rolę pudeł rezonansowych, a wszystko to schowane jest pod maskownicą. W każdym razie u mnie tak jest, a raczej było, bo zamontowałem sobie 16tki.

Nie łatwiej było zdjąć maskownicę i zmierzyć??
Maskownice w tym przypadku to takie lekko skoszone prostokąty zamontowany skrajnie w rogach tylnej półki, blisko kanapy.

Pozdrawiam