Jakie świece do e30 324d pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam potrzebuję porady ponieważ padły mi 3 świece, bez dwuch odpalałem przy -10 teraz mnie to już wkurza poprostu nie chce palić musi sie nieźle nakręcić na zimnym silniku i jeszcze jedno pytanko czy to możliwe że przy paleniu "na zaciąg" pasek rozrządu przeskoczył o jeden ząbek lub coś podobnego? ostatnio rozładował mi sie aku. i byłem zmuszony zastosować to drastyczne rozwiązanie być może tu jest problem. Pomóżcie e30 324d

Jeszcze raz proszę o poradę Fachowców z forum ponieważ nie mogę tego znaleźć w wyszukiwarce

auta "
Cytat:
czy to możliwe że przy paleniu "na zaciąg" pasek rozrządu przeskoczył o jeden ząbek lub coś podobnego? ostatnio rozładował mi sie aku. i byłem zmuszony zastosować to drastyczne rozwiązanie

ja raczej nie próbowałbym takich metod uruchamiania samochodu, a po drugie wydaje mi sie ze chyba w bmw raczej jest łańcuch a nie pasek rązrządu (pasek był montowany chyba tylko przez rok, ale okazał się zbyt awaryjny i poprzestano go montować i wrócono do łańcucha)

a jak mi sie aku. rozładował to kupiłem nowy, ale nawet mi do głowy nie przyszło zeby "na zaciąg" palić.
pzdr

ja na 100% mam pasek, jakie ryzyko wiąże sie z paleniem na zaciąg?
bo już mnie tofik24 zmartwiłeś a co do akumulatora to miałem otwarte drzwi i bagażnik i grało radio prawie cały dzień. Czy to normalne, że bez 3 świec przy 3'C zapalił dopiero za 5-tym podejściem?

ja mam 524 td z 88r.tez jest na pasek a dla tych co nie wiedza _ BMW W PIERWSZYCH DIESLACH MIALO PASKI !!!!!!!! TYLKO WTAJEMNICZENI WIEDZA ZE 2400 D MA PASEK 113 A td 114 ZABKOWY A LANCUCH JEST OD 93lub 94

wracajac do tematu - mozna odpalac na zaciag ale z wysokiego biegu (4,5lub3) a tak calkiem powaznie to jedna swieca kosztuje 25pln. wymiana pod blokiem 15-20 min.

w mojej siadlo cisnienie na 4-cylindrach(dlaczego nie bede pisal,ale z mojej winy) i tez ciezko odpala a na cieplym, niestetyjuz tylko na zaciag........ brak kompresji.

dzięki robertmax w tym tygodniu jade do mechanika wrzuci nowe świece i zawieszenie(swożnie i tuleje, łączniki i gumy stab. i drążki kier. ) jeszcze jedna prosba do robertmax: jak byś mógł zajrzeć na mój inny wątek (co to za czujnik?) w sklepach nie wiedzą co to jest
ten wątek to "czy to jest czujnik? e30 324d"
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: BeeMWe dnia 2007-03-24 11:09:13 ]
[ powód edycji: Edytuj ]

Cytat:
a dla tych co nie wiedza _ BMW W PIERWSZYCH DIESLACH MIALO PASKI !!!!!!!! TYLKO WTAJEMNICZENI WIEDZA ZE 2400 D MA PASEK 113 A td 114 ZABKOWY A LANCUCH JEST OD 93lub 94

chill out robertmax,
no niestety ja nie mam pierwszego diesla
a przeczytalem gdzies na necie a propos pasków i łańcuchów w bmw, wiec stąd moja odp.
pzdr

Cytat:
2007-03-18 12:50:22, robertmax pisze:
jedna swieca kosztuje 25pln. wymiana pod blokiem 15-20 min.

z tego co napisałeś wynika że nie trzeba zdejmować kolektora, mi dzisiaj mechanik powiedział że zejdzie mu sie ze 2 godziny bo trzeba kolektor zdjąć więc nie skorzystałem bo nie miałem czasu i jakby mnie skasował za te 2 godziny to bym sie zdziwił pewnie