Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Szcurek LOB MEMBER Kosiarka; Czarna Owca Tarnowskie Góry | 2007-03-21 20:36:32 O bojach z akwenami wodnymi bez znaczenia strategicznego w Bestiach było co najmniej kilka wątków.
EDIT. Chociażby tutaj [ wiadomość edytowana przez: Szcurek dnia 2007-03-21 20:46:58 ] |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-03-21 21:25:14 ja iwem co sie stało wracając do domu udało sie Tobie stanąc w rzece jakiejś i przez drzwi woda naleciał. chyba ze powodzi nie było ostatnio ale moge sie mylić... |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-03-21 22:05:08
no chyba bardzo ale to bardzo źle szukał odgrzewany temat był jakiś miesiąc temu komuś też sie lało do auta. a przypadku wlewania wody do auta jest dużo najlepiej jak sie osusza całe auto później bierze wąz z woda i leje po aucie druga osoba szuka skąd leci. a jeżeli zaczną koledzy zaraz podawać Tobie przyczyny skąd może lecieć to i tak bedziesz musiał rozebrać auto zeby sprawdzić zkąd masz wode po nogami. podaję przykłady jezeli sedan źle wklejona tylna szyba źle spasowane tylne drzwi zapchane odpływy w drzwiach i po ulewie masz wody pełne dzrzwi, dziura w dachu (szyberdach) zapchane odpływy itp itd pozdr [ wiadomość edytowana przez: WojtGda dnia 2007-03-21 22:09:45 ] |
Szcurek LOB MEMBER Kosiarka; Czarna Owca Tarnowskie Góry | 2007-03-21 22:13:44 A oto wątek sprzed około miesiąca. |
Nelson LOB NET MEMBER Omega A&B Wrocław | 2007-03-21 22:22:29 Jeśli masz szyberdach to sprawdź drożnośc odpływów a w drugiej kolejności szczelność uszczelek przy słupku i całych drzwiach To by było na tyle |
CMX19 Omega B MV6 & 2.5TD Łańcut / Żołynia | 2007-03-21 23:32:18 a może nawiewami na nogi Ci sie to wlewaa... w przypadku zatkanej rureczki pod maską w B woda pojawiała się na podłodze z przodu, a w C moze jest inaczej leci do tyłu ;p |
Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2007-03-22 00:08:49 Szczurek nasz nadworny szukacz
Myslales nad zmiana nicka ;P uderz do mnie na gg mam dla CIebie ta wycene ale ostatnio rzadko jestem... |
Szcurek LOB MEMBER Kosiarka; Czarna Owca Tarnowskie Góry | 2007-03-22 00:21:28 Po co zmieniać, szczurki zawsze coś dobrego wyniuchają
Poza tym, jak to na Śląsku, ordnung must sein |
Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2007-03-22 08:43:51 Sprawa z wodą nie jest prosta. Nie ma rozwiązania uniwersalnego, ponieważ każdemu ścieka gdzie indziej. ("jak to woda ścieka i pies scieka?") Na Twoim miejscu zacząłbym od najprostszej rzeczy, czyli wyjął/podwinął tapicerkę podłogi, plastiki na progu (ew. na podsufitce) wysuszył wszystko i jak radzą koledzy potraktował bok wodą ze szlaucha, ewentualnie pojechał na myjnię, usiadł z tyłu i obserwował. Bo skąd może woda ściekać ?
Ano z: uszczelek, z drzwi (tapicerki, wkrętów, brak/pofałdowanie folii na drzwiach...), z wiązek przewodów (szczególnie tych dorabianych), po karoserii (źle zgrzanej lub naprawianej) nawet w sporej odległosci od miesca zalania, itd, itd. No i liczymy na odpowiedź w tej sprawie, co było przyczyną, aby ktoś w przyszłości; zainteresowany tematem miał poodpowiedź. Część osób po prostu tego nie robi dlatego dlatego wątki sa niedopowiedziane. |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-03-28 10:57:28 no i jednak moje góra trzeba było rozkręcać okazało sie ze szyba. wiedziałem ze auto jest duże i wiele miejsc w nim jest gdzie może cieknąć.
Dlatego na następny raz nauczka nie polemizuj tylko rozkręcaj. pozdr |
abacus Omega25TD Kutno | 2010-03-10 08:20:04 Witam odgrzeje troche kotleta.
Mam wode w Omedze B z tyłu za kierowcą na dywaniku. DUUUżo wody. Co ciekawego - Gdy to wszystko odkurzyłem - wyssałem to woda pojawia się z powrotem pomimo tego że Omega STOI. Przez trzy miesiące nie jeździłem a woda i tak napłynęła. Moje pytanie; - czy są jakieś odpływy w podłodze z tyłu pod pasażerem??? Może się zatkały?? - skąd ta woda może lecieć bo nie zauważyłem żeby gdzieś uszczelkami leciała. - gdzie zacząć szukać?? Dodam że Omega SEDAN Gdzieś wyczytałem że może zapchane odpływy progowe i się może przelewać woda. Czy ktoś miał taki problem?? [ wiadomość edytowana przez: abacus dnia 2010-03-10 08:28:07 ] |
muody LOB SYMPATYK Omega B Sport + Prin ... glogow | 2010-03-11 18:09:07 Mialem to samo - u mnie woda z klimy nie wylatywala na zewnatrz przez gumowy wezyk odplywowy a na laczeniu plastikowy kruciec-wezyk gumowy przelewala sie do srodka i wyciekala pod nogami pasazera. Wloz reke pod dywanik pod nogami kierowcy zobacz czy tam masz gabki mokre
tu zdjecia jakie robilem http://tinyurl.com/ybb5xf8 |