Zbieznosc?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po zmianie kol na letnie (lekko uzywane opony na alu 14) zaczelo mi troche jakby kolo dudnic, bic, czy jak to nazwac. Myslalem ze zle dokrecili, ale nie. Planuje sprawdzic wywazenie, ale watpie zeby to byl problem, wiec chce zeby jakis roztropny mechanik rzucil okiem na zbieznosc ...i moze sprzeglo.
Ktos moze polecic jakies dobry warsztat w Gdansku, ewentualnie gdzies w trojmiescie?

Witam
Ja bym na próbę założył zimowe. Jeśli bedzie spokój to nie zbieżność. Mogą być krzywe felgi, krzywo założona opona na feldze, jajowata opona. Przy czymś takim wyważanie nie pomoże.
pozdrawiam
Arturek

Cytat:
2007-04-12 06:48:26, Arturek pisze:
Witam Ja bym na próbę założył zimowe. Jeśli bedzie spokój to nie zbieżność. Mogą być krzywe felgi, krzywo założona opona na feldze, jajowata opona. Przy czymś takim wyważanie nie pomoże. pozdrawiam Arturek

Podzielam zdanie Arturka, nie sądzę żeby objawy jakie wymieniłeś miały coś wspólnego z zbieżnością.
Poza kołami trzeba zawieszenie sprawdzić, gałki, sworznie itp.

Cytat:
2007-04-12 00:04:14, michal_gloc pisze:
Po zmianie kol na letnie (lekko uzywane opony na alu 14) zaczelo mi troche jakby kolo dudnic, bic, czy jak to nazwac. Myslalem ze zle dokrecili, ale nie. Planuje sprawdzic wywazenie, ale watpie zeby to byl problem, wiec chce zeby jakis roztropny mechanik rzucil okiem na zbieznosc ...i moze sprzeglo. Ktos moze polecic jakies dobry warsztat w Gdansku, ewentualnie gdzies w trojmiescie?

Jak na zimówkach było ok to raczej nie zbiezność, ale podjedź sobie do CNF-u na Osowej albo na Kartuskiej to Ci sprawdzą. Ja bym stawiał na kiepskie/uszkodzone opony.