IBIZA TDI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Skoro większość z Was przedstawiła swoje auta, ja również chciałbym pokazać swoje. Jest nim:
Seat IBIZA 1.9 TDI AGR

"Ibizkę" sprowadziłem sobie sam z Belgii. W chwili kupna miała 71 tys. Zrobiłem nią do tej pory ponad 30 tys, praktycznie bez żadnych przygód. Oby tak dalej...
Poniżej kilka zdjęć.

Tu w chwili kupna, wewnątrz...szkoda słów.
W dodatku bujała się po niej jakaś "belgijska suka", sierść była nawet na podsufitce

Dużo czasu i zdrowia kosztowało mnie aby doprowadzić wnętrze do obecnego stanu Kupiłem welurowe dywaniki Seat Sport, zmieniłem gałeczkę zmiany biegów od Octavii, pojawiło się trochę większe czarne lusterko wewnętrzne od Golfa IV (nie ma go jeszcze na zdjęciach) i zainstalowałem radyjko z mp3

Silniczek również został odświeżony...

Zmieniłem oryginalne alu 15" na 16". Dużo myślenia i zastanawiania się nad wzorem. Dzięki pomocy BOLO i CHISEL'A z SEAT RACING wybór padł na ATS AQUILA.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc

Pomalowałem zaciski i bębny na czarno. We wlotach powietrza do IC pojawiła się czarna siatka, a w tylnym zderzaku czujniki cofania...

Ostatnią rzeczą o jaką wzbogaciłem Ibizę jest kluczyk "scyzoryk". Mała rzecz a cieszy Polecam.

Plany na przyszłość to soft. W ciągu dwóch tygodni powinien pojawić się wykres.
Mam jeszcze samo-ściemniające się lusterko wewętrzne, ale nie wiem czy je założę. Myślę o zmianie auta na trochę większe (Mondeo '03/'04 bądź Vectra GTS) oczywiście diesle. Gdyby nie to, na pewno pojawiłyby się progi oraz gleba. Zobaczymy co czas pokaże.

Odświeżony i zadbany seacik Te felunki dodają uroku, osobiscie nie dawalbym zbędnych zderzaków chyba ze od wersji cupra R no i jakiegoś boxa pod macha Pozdrawiam!

fajne autko tez bym nic nie doklejał raczej nic tylko zrobic ciemne szybki, gleba i box

Ładna

Nie wsadze pod maske zadnego boxa, BOX to ZŁO pojawi się natomiast soft (koszt wiekszy od boxa jakies 4-5x) ale przynajmniej bede mial pewnosc ze zrobi to fachowiec, a silnik na tym nie ucierpi.
W tej chwili jest 90KM ale po wirusie bedzie ok 120KM a moment z 210Nm na ok 290Nm.
Powinna dawac rade

[ wiadomość edytowana przez: pm44968 dnia 2007-04-21 11:20:34 ]

to ja juz czekam na ibizke po modach mam nadzaije ze bedzie zasuwac, oglenie autko ładne spoczko fele itp pozdro

Ładne autko, nie waż się go obwieszać plastikiem
I święte słowa - box to złooo

Powiedz mi gdzie chcesz chipowac autko i ile ci powiedzieli za taki zabieg???

A to bandyci.

Mam kilka propozycji:

CompSport - 1200zl - Bielsko Biala
Master Tuning - 1400zl - Warszawa
DV-T - 1400zl - Suchodólka k/Ożarowa
Rogalotti - 950zł - Warszawa, upust tylko dla Seat Racing Team

Mysle wlasnie komu powierzyc autko. Wybor padl na dwoch tunerow - CompSport i Rogalottiego. Jeszcze decyzja tylko ktory.
Ale z czystym sumieniem moge polecic Wam kazdego z nich, znam gosci osobiscie i na pewno nie zrobia krzywdy silniczkowi.

[ wiadomość edytowana przez: pm44968 dnia 2007-04-22 12:11:35 ]

[ wiadomość edytowana przez: pm44968 dnia 2007-04-22 12:11:56 ]

No to mysle ze autko bedzie ladnie smigac, choc nei wiem czemu ja bym sie sklanial do mastersa. Moze po 1/4 i jego osiagnieciach, niewiem a jak cos to do comp sportu.

Ibizka 90KM przynajmniej w poprzedniej budzie juz ladnie smiga wiec 120 napewno bedzie ladnie zamiatac.

To jest to dlaczego sklaniam sie w kierunku TDI. Wystarczy maly programik i juz autko jest ciekawsze.

Powodzonka w modyfikacjach.

Nieoszukujmy sie silnik 1.9 tdi 90km niejest jakas skomplikowana jednostka, tak samo nie masz tam jakis przerobek typu wydech wtryski IC i tak dalej wiec mysle ze kazdy tuner poradzi sobie z powodzeniem.
Ja jak szukalem tunera to patrzylem na cene i mozliowsc hamowania samochodu, wybor padl na najtanszego
1000zł ozarow :]

Ladna Ibizka. Widac ze nie chcesz na sile "upiekszac" auta. Powodzenia w projektach.

Jesli chodzi o diesla to z tych co podales pojechalbym do kompotu. Ale ja nie znam sie, nie orientuje sie, zarobiony jestem ;].

Pozdrawiam

w ozarowie dobrze robia fury zreszta widac po osiagach pema seata coupra.chodzi to mu ladnie i bedzie jeszcze szybsze

Najmocniejsza "pompa" w Polsce została zrobiona przez Compsport z tego co pamietam...

Z gory dzieki za opinie.
Dawno tu nie byle, ale widze ze forum sie kreci.
W najblizszym czasie z zalem serca bede musial pozegnac sie z IBI. Czas na cos wiekszego i mocniejszego, plany - Vectra C GTS CDTI 120 lub 150 kucy Ciekawe co to bedzie