Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-05-09 08:34:58 Mam propozycję założenia takiego wątku w którym mogłyby być umieszczane linki/adresy do fajnych miejsc, które odwiedziliście podczas wakacyjnych lub weekendowych wojaży.
Miejsca, które nadają się do dłuższego wypoczynku jak również do krótkich weekendowych wypadów. Miejsca gdzie można miło spędzić czas, pozwiedzać, pośmigać na rowerze czy porobić absolutnie nic napawając się beztroską nudą. Na początek wrzucę link do miejsca w Szczawnicy w którym byłem ostatnio. Ogólnie jest tam więcej domków niż widać na zdjęciach. Nadaja się świetnie dla większej grupy zaprzyjaźnionych osób. Poza tym wokół góry, Dunajec i nieodległa Słowacja do której można dotrzeć piękną widokową ścieżką rowerową wzdłuż przełomu Dunajca a samochodem można wybrać się na dłuższe wypady czy to do Popradu czy Tatrzeńskiej Łomnicy. Polecam... jedna uwaga... bywały dni, że z kranów leciała nie do końca ciepła woda Domki Góralskie PS: Jeżeli uznacie, że to nie ma sensu lub, że taki wątek już istnieje tylko znowu nie umiałem czegoś znaleźć w wyszukiwarce... nie będę miał nic przeciwko jeżeli Moderatorzy "wywalą" ten temat do kosza a mi ktoś wrzuci na priv namiary na wątek [ wiadomość edytowana przez: lothaar dnia 2007-05-09 08:35:27 ] |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2007-05-09 09:35:33 Ten wątek to fajny pomysł. Ja może niezbyt obiektywnie napiszę, że byłem podczas długiego weekendu w pensjonacie brata pod Żywcem. Ceny może nie są zbyt atrakcyjne ale wliczone jest wszystko (jacuzzi, sauna, solarium, silownia itp. - a od czerwca pełnowymiarowy basen). Można w okolicy pojeździć na rowerze (jest wypożyczalnia). Myślę, że dla klubowiczów uda mi się załatwić całkiem znośną zniżkę.
Tu jest ich stronka: Czachówka |
Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2007-05-25 14:11:12 Witajcie!
Niezmiennie od kilku lat jeżdżę na wakacje w okolice Władysławowa i jestem bardzo zadowolony. Mój głos to tylko mój, więc zapytajcie Adasia Żuka i Petersena, którzy to za moja namową wypoczywali tam gdzie ja. Gospodarze zajefajni, ceny ... 16 zł od osoby, wyposażenie bomba. Wszystkim zainteresowanym prześlę namiary |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-05-25 14:17:28
Jakbys mogl bo szukam ostatnio ofert z tych okolic chcialbym sie tam wybrac |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2007-05-25 23:41:19 Wolf -zapodaj namiary I ja szukam czegoś w tym rejonie. |
Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2007-05-27 10:58:58 www.emilia.wczasowicz.pl/index.php
To jest link do strony moich gospodarzy, u których wypoczywałem już 3 razy z rzedu. Była tam też Kinia, Adaś Żuk i Petersen. Jest naprawdę fajnie, cicho i tanio. Osobiscie polecam tym, którzy chcą odpocząć [ wiadomość edytowana przez: Wolf_Gliwice dnia 2007-05-27 11:00:43 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-27 11:38:19
Prawie jak mój durny śfagier. Zna tylko jedną miejscowość wypoczynkową na świecie - Władysławowo. |
pawellewinski Warszawa | 2007-05-27 12:08:19 Ja w Lipcu pomykam do Bratysławy i Wiednia...... Esperyną oczywiscie !
Ktos wie jak tam sie jezdzi ? jakies rady, uwagi..... no i GAZ tam mają ?? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-27 12:17:22
Jeździ się dobrze, a nawet bardzo. LPG w Austrii występuje jako zjawisko eksperymentalne chyba No ale Pb może być tańsze niż w PL Ehhhh... Kiedyś na granicach były strefy bezcłowe. To był raj. Łiskacz za 30 zł, sztanga fajek za 2,50 zł. |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2007-05-27 12:48:39 Proszę bardzo ...
Ja, tzn. MY ... uderzamy w połowie lipca jak zwykle do mojego ukochanego Kołobrzegu Kurcze, mam sentyment do wakacji w tym mieście. Oto przykładowy link do okolicy w której stacjonujemy Kolobrzeg |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-27 12:59:08
Na wakacjach nad polskim morzem ostatni raz byłem w 1991 roku. Nie dość że daleko i drogo to jeszcze nie ma gwarancji pogody żadnej. |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2007-05-27 13:15:11
Wiesz, poniekąd mogę Ci przyznać rację, ale tylko w pewnych kwestiach ... Np. pogody - fakt, jest zmienna. Choć np. nad samym morzem (czyt. choćby Kołobrzeg) nawet gdy jest załamanie pogody - jest ono dość krótkie i najczęściej trwa kilka godzin. Poza tym - kto powiedział, ze trzeba tylko leżeć i sie smazyc na plazy Czy drogo? - owszem, najtaniej moze nie jest (porównując z tym co mozna miec np. na Chorwacji, no ale cóż... tak juz jest) Daleko? - no nie przesadzaj Daleko to jest Egipt Ale to oczywiście tylko moja subiektywna opinia |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-05-27 13:25:59
Jeżeli to Strzelno, co znalazłem, to ok. 4 km do morza... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-27 13:31:23
W porównaniu do oferowanych atrakcji to dla nas południowców bardzo daleko. W porównywalnym czasie co do Kołobrzegu (km ciut dalej) dojeżdża się do Włoch czy Chorwacji. Potem można sączyć tanie i dobre wino gdzieś w cieniu i kąpać się na przemian w morzu i eleganckim basenie. Jeśli za drogo/daleko to można w kilka godz. znaleźć się na Węgrzech i zajadać się paprykową kiełbasą przepijaną swojskim winem oficjalnie sprzedawanym przez miejscowych gospodarzy mącząc tyłek w wypasionym basenie. A nad polskim ściekiem mogę co najwyżej napić się tego samego piwa co u mnie na wsi i zagryźć tą samą paskudną kiełbasą z grilla w chorej cenie. |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2007-05-27 13:36:51
I samażoną rybkę prosto z morza A tak na serio, to wiem... tak rzeczywiście jest. Ale że należe o osob które preferują wypoczynek nad wodą (niektorzy np. wolą góry), a nie planowalem wyjazdu poza granice PL - dlatego w tym roku będę wierny mej tradycji i juz |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-27 13:55:22
Tja... pstrąga |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2007-05-27 14:08:20 To ja jeszcze zaproponuję na szybką jednodniową wycieczkę z Wawy - Nieborów (za Wawą ok 70km na Poznań). Fajny pałac i piękny, ogromny ogród w stylu barokowym (cholera, że kiedyś mieli kasę na takie fanaberie), parę km dalej jest jeszcze inny ogród Arkadia. Pomiędzy tymi dwoma ogrodami jest oberża pod prosiakiem i dobrą michę dają. Polecam, wczoraj byłem |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-05-27 14:53:03 |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-05-27 23:29:37
I to fakt niestety. Do tego żadnych atrakcji i ceny kosmiczne. I pewnie dlatego w tym roku w drugiej połowie czerwca jadę nad morze. I prawdę mówiąc nie wiem po co... tzn. wiem... żona chciała Możecie wierzyć lub nie ale ja nigdy nie kąpałem się w morzu... w sensie włażenia do wody w kąpielówkach i pływania w pław. Owszem... wiele razy moczyłem się w morzu bo jestem od wielu lat związany z żeglarstwem i surfingiem ale jakoś nigdy nie miałem fazy włażenia do wody i kąpania się w niej nie mówiąc już o leżeniu plackiem na plaży... W tzw. czasie wolnym kiedy nie żeglowałem lub nie surfowałem uwielbiałem puszczać latawca... na ten wyjazd też sobie kupię jakiegoś fajnego latawca to przynajmniej będę miał co robić bo odkąd kontuzja kręgosłupa wyeliminowała mnie z surfingu to już nic mi nad morzem nie pozostaje do roboty jak latawce i tęsknota żeby znowu pośmigać na falach a uwierzcie mi to wielka tęsknota jest aż serce z żalu boli jak inni pływają a ty nie możesz...... Nic to, nie byłem z wyżej przytaczanych powodów nad morzem z 6 lat... zobaczę jak będzie teraz. Po wakacajach wrzucę info czy warto jechać tam gdzie byłem |