Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
aria_2004 Warszawa | 2007-07-08 09:50:12 Ja dlatego tak narzekam, że była do wzięcia fajna kombi, tyle że nie miała klimy. Mechanicznie i blacharsko naprawdę ok. Tylko mój luby za długo się namyślał i sprzedający stwierdził, że już nie chce sprzedawać swojego fajnego wózka Wczoraj oglądaliśmy jednego hatchbacka, faktycznie bezwypadkowego, ale silnik zjechany na maksa. I jak dotąd zawsze sie tak trafia- jak dobra blacha, to zjechana mechanika, i odwrotnie. Dziś oglądamy trzy sztuki z górnej półki cenowej, ale już czuję że to będzie tragedia. Bo kto by się pozbywał naprawdę fajnej Carinki??? |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-07-08 19:04:13 Ja nabyłm fajną Carinkę po małym dzwonie i nie narzekam
Radzi sobie wyśminicie |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-07-08 21:43:44 gdzis slyszalem o 4 AWD cos w tym stylu ktos sie spotkal z taka Car E ? |
adammxxx Toyota Carina E GLI Hajnówka | 2007-07-09 00:10:55 [QUOTE] [Bo kto by się pozbywał naprawdę fajnej Carinki???/QUOTE]
To jest racja,ja też sie namęczyłem żeby zdobyć dobrą Carinke.To jest autko które ma dusze w sobie.Bardzo przyjemnie się nią jeździ. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-07-09 10:56:27
Na żywo to prędzej Yeti spotkam niż taką Carinę Model ST195 i jest tego trochę w japońskich komisach Pozdro. |
aria_2004 Warszawa | 2007-07-09 22:52:30 Bilans weekendu: 5 Carinek obejrzanych, w tym 3 zajechane pod względem silnika i walone zdrowo (chyba że wycieki oleju są dopuszczalne i może sadzić spod korka???) oraz 2 faktycznie niewalone, ale trochę "gołe". Kombi nad którym się zastanawiałam na początku sprzedane w ciągu 1 dnia.
Gdybyście słyszeli o jakiejś niepróchniejącej w Wawie lub okolicach, to dajcie proszę znać. Warunki niezbędne: dobra cena i rocznik, gaz, ABS, elektryka. Mniej niezbędne, aczkolwiek pożądane: buda hatchback lub kombi, wspomaganie, klima. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-07-10 10:34:20
Moze trzeba jechac do moskwy ? http://www.avto13.ru/sale.php?id_sale=1123&a=2 Faktycznie jest tgo malo czemu .....? W POlsce widze ze nic nie ma a u ruskow o wiele wiecej sie pisze i wogole .... ST195 czyms sie rozni od zwyklej 3S-FE silnikowo, jezdniowo i wogole oprocz samego napedu ? |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-07-10 11:46:47
Ale jaja... 4x4 w sedanie
Silniki te same, a czym jeszcze oprócz napędu się różnią, tego nie mam pojęcia Trzeba by taką oglądnąć dokładnie Pozdro. |
podpucha Toyota (GB) Carina E gdzies niedaleko | 2007-07-13 19:35:57 ... w sierpniu przymierzam sie do sprzedania swojej Carinki E. |
aria_2004 Warszawa | 2007-07-13 23:47:15 Mam na oku ciekawy obiekcik, może wreszcie się zdecydujemy.
Ale mam jeszcze jedno pytanie: czy dopuszczalne jest, żeby silnik wydawał przy pracy dźwięk przypominający leciutkie grzechotanie, może to zawory albo co??? Czy w Carinie E 2.0 benzyna jakoś się reguluje zawory? |
aria_2004 Warszawa | 2007-07-15 10:09:20 No i się wreszcie zdecydowaliśmy. Kombi 2.0 turkus metalik '93. Znaczy trzeba w gaz zainwestować... I chłodnica raczej do wymiany... Ale fajny wózek. |
aria_2004 Warszawa | 2007-07-15 10:17:43 Aha, chciałam jeszcze zapytać czy chłodnicę kupić nową, np. na Allegro, czy od jakiegoś anglika? Doradźcie proszę :0 |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-07-15 13:26:33
Tak, na płytkach.
Tylko nówka ! Pozdro. |
aria_2004 Warszawa | 2007-07-15 20:57:17 No to jeszcze jedno pytanie: oświecona wszystkim, co wyczytałam na forum, mysle że trzeba od razu wymienić rozrząd, czy znacie jakiś dobry warsztat w Wawie lub okolicach? I czy możecie polecić dobrego fachowca do założenia gazu, bo ja ze swojego- ponoć świetnego- gazownika jakoś nie jestem zadowolona... |
Pawelvideo Carina E Warszawa | 2007-07-15 23:04:09
Cześć. Mam bardzo dobrego fachowca od instalacji gazu, zakładałem u niego dwa lata temu i do tej pory odpukać, nigdy ale to nigdy nie miałem najmniejszego problemu z instalacją, jeśli gaz ma być w toyocie to tylko on, a dlaczego już tłumaczę. Przez okolo 6-7 lat pracował w Toyocie-Marki w serwisie, później rozkręcił własny interes i ma warsztat instalacji gazu, ma przyzwoite ceny i nie odwala fuszerki. Tel.600289382 nazwisko Gajcy, tylko nie wiem czy numer jest aktualny bo od dwóch lat nie dzwoniłem, choć myślę że raczej tak bo kolega zakładał 2 miesiące temu, zadzwoń i sprawdź, warsztat znajduje się blisko Tłuszcza. Też jeździ Toyotą ale nówką Avensisem, (moje mażenie). Pozdrawiam |
aria_2004 Warszawa | 2007-07-22 03:04:39 Wczoraj sobie już autkiem pojeździłam, super się prowadzi. Tylko z tą chłodnicą mamy problem. W czasie jazdy temperatura chłodziwa utrzymauje się w normie, ale po wyłączeniu silnika słychać bulgotanie, tak jakby się gotowało. Podobno chłodnica była reperowana metodą wstawienia góry od Granady i korka od Poloneza, który jest nieszczelny. Czy bulgotanie i wyciek płynu mogą być spowodowane tym, że korek nie jest szczelny i w układzie nie ma ciśnienia, czy to raczej coś poważniejszego? Termostat otwiera, pompa działa i raczej nie jest to wina uszczelki pod głowicą |