Nie działa wtryskiwacz paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem z wtryskiwaczem paliwa, po włączeniu silnika pracują tylko 3 gary, po przełaczeniu na gaz wszystko jest ok, chciałbym się dowiedzieć jak moge sprawdzić co jest przyczyna że ten 1 gar na paliwie nie pracuje, dodam że kable WN i świece dopiero wymienione, zresztą nie ma to znaczenia bo na gazie jest ok, co może być przyczyną i jak to zdiagnozować ???

mozesz zamienic miejscami wtryskiwacze:] i jezeli ten sam cylinder nie bedzie dzialal to cos z wiazką kabli (w co watpie) a jezeli zamianisz miejscami i bedzie nie chodzic na inny cylinder to zapieczony wtryskiwacz wtedy najlepiej poszukaj uzywki z jakiegos rozbitka bo pelno takowych

Cytat:
2007-08-05 12:42:47, LENZ84 pisze:
Witam, mam problem z wtryskiwaczem paliwa, po włączeniu silnika pracują tylko 3 gary, po przełaczeniu na gaz wszystko jest ok, chciałbym się dowiedzieć jak moge sprawdzić co jest przyczyna że ten 1 gar na paliwie nie pracuje, dodam że kable WN i świece dopiero wymienione, zresztą nie ma to znaczenia bo na gazie jest ok, co może być przyczyną i jak to zdiagnozować ???

miałem to samo,myslałem ze emulator ni epuszcza wtrysku a okazało się ze kostka ma porozginane piny ,proponuje zacząc od tego bo najprosciej ,tez szukałem przyczyny gdzies głebiej, i listwe wtryskowa nowa chciałem zakładac,itp po prostu jak gazownik robił pomiar na wtryskach porozginal i w zaleznosci jak siekostka ustawiła raz działała raz nie