Alarm Challenger

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bylem w serwisie i stwierdzili ze moj alarm to Challenger ST-800 T i skserowali mi do niego kawalek instrukcji ale nie ma tu tego co mnie interesuje.
Moze ktos tez ma takowy i moglby mi pomoc. A chodzi o to zeby wylaczyc funkcje samouzbrajania. Kiedy wylacze zaplon i po otworzeniu i zamknieciu drzwi po chwili sie uzbraja. Nie moge nikogo zostawic w srodku i wyjsc na chwile tylko trzeba kombinowac zeby go oszukac.

800-ka jest programowany z pilota, czy na przełączniki ?
Ja mam 700-kę na przełącznikach i w miarę instrukcję do niego. Jest wyłączanie tego zjawiska.
Pozdro.

Z tego co mam wynika ze programuje sie z pilota ale o jakis zworach tez jest mowa tylko nie mam opisu do tego.

Hmmm... odszukaj centralkę alarmu i sprawdź, czy jest mała klapka, pod którą będzie rząd mikroprzełączników. Przełączaj je pojedynczo i obserwuj zmiany. Tylko siedź w środku, bo pieron wie co za funkje tam mogą być
Aha, tylko nie ruszaj zworek na jumperach. Nie mam zielonego pojęcia do czego one są. Przełączniki są na 99,9% bezpieczne.
Centralka powinna być gdzieś pod deską.
Pozdro.

Mam taka tabelke i jast "zwora nr1/ samouzbrojenie - szczegoly w instrukcji"

No to pieknie. Znajdź centralkę i zmień status zwory
Powinno zadziałać
Pozdro.

korzystajac z okazji , macie moze link do jakies dobrej strony gdzie mozna znalezc informacje nt. alarmow ?

Dzieki Perzan, tez mam ten sam problem. W mojej Carinie jest chyba Challenger ST-700 (tak diagnozuja rozni spece od alarmow), niektorzy twierdzili ze Clifford, ale kazdy dodaje magiczne slowo "chyba". Tzn. u mnie dokladnie po 30 sekundach wszystko uzbraja sie calkowicie. Jedyna rada to nie domknąć jednych drzwi, albo bagażnika. W Toyocie u Sowiera chcieli ok 150zl za przeprogramowanie alarmu. Gosc od Cliffordów próbował ściągnąć instukcję do alarmów montowanych w Toyotach z 1992 r., ale bezskutecznie. A chciałem dorobić sobie automatyczne otwieranie bagażnika, tylko trzeba wiedzieć że są 2 kanały. Ja bym chętnie podjechał do jakiegoś serwisu alarmów, żeby mi z tym alarmem zrobili porządek i zainstalowali parę dodatków, ale nie wiem gdzie. Wszyscy chętnie montują ale nowe alarmy, które mają w ofercie.

Lew2: bandyci ! Za odkręcenie 5 śrubek i przełączenie jednego przełącznika ???
Wstrzymaj się do środy, to Ci zeskanuję instrukcję. Mogę też przesłać zdjęcie centralki dla porównania.
POzdro.

Perzan, Lew2 - juz zrobione
Dokladnie to musialem odkrecic 2 sruby, potem trzecia ale jej nie bylo wiec tylko wyciagnac a potem to juz odszukanie centralki. Po drodze znalazlem takie ustrojstwo z potencjometrem do ustawiania czulosci i potem shock sensor.... i wreszcie jest - centralka - przymocowana troche w chamski sposob ale jest - 4 srubki zeby otworzyc, pyk jeden miniprzelacznik i gra muzyka
Dzieki Panie Perzanie

nie zapomnijcie o mnie !!! dajcie prosze jakis link ...

W sprawie alarmow juz ktos chyba kiedys podawal ten link - moze cos znajdziesz
http://www.elektroda.pl/

dzieki , Deeno

marysia: poszła poczta.

Lew2: daj jakiś namiar emaliowy na siebie. mam zeskanowane.

Pozdro.

waldek69@hotmail.com

Wielke dzięki!

Lew2: sprawdź, czy nie masz zapchanej skrzynki. Poczta wróciła z dziwnym statusem, ale nie napisało czy za duża, czy quota, czy co...
Przesyłka ma niecałe 2MB to powinna teoretycznie przejść bez problemów
Pozdro.

Cytat:
2003-07-01 16:11:31, perzan pisze:
marysia: poszła poczta.

Lew2: daj jakiś namiar emaliowy na siebie. mam zeskanowane.

Pozdro.

wieeeelkie dzieki Perzan !!

oj tez bym musiał zrobić porzadek z alarmem ale już to ogladalismy trochę z Perzanem...
Ktoś mi ukradł syrene... bo nie ma...

Cytat:
2003-06-26 14:46:47, Deeno pisze:
Bylem w serwisie i stwierdzili ze moj alarm to Challenger ST-800 T i skserowali mi do niego kawalek instrukcji ale nie ma tu tego co mnie interesuje.
Moze ktos tez ma takowy i moglby mi pomoc. A chodzi o to zeby wylaczyc funkcje samouzbrajania. Kiedy wylacze zaplon i po otworzeniu i zamknieciu drzwi po chwili sie uzbraja. Nie moge nikogo zostawic w srodku i wyjsc na chwile tylko trzeba kombinowac zeby go oszukac.

Witam Forumowiczów.

Ja właśnie w temacie Challenger'a ST-800. Dopiero co zakupiłem używaną Corollkę. Pisze w książce serwisowej, że został w niej zainstalowany właśnie taki model alarmu. Nie mam natomiast świadomości jakie to ma możliwości i funkcje. Wspomoglibyście mnie jakąś instrukcją?

Pozdr,
Michał

Moge faksnac.