Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
WilK Honorowy Członek Klubu Black Magic Prowansja | 2007-09-23 09:42:32 No będzie. |
Pre100n Sympatyk FEFK Ford Focus II C-Max Wroclaw | 2007-09-23 09:53:31 Wydech jak wydech ... jesli juz to katalizator.
Co do tego gasniecia to raczej podejzewam zapowietrzajacy sie uklad paliwowy. Pisales ze wymieniles wszystkie filtry - przy filtrze paliwa jest w komplecie kilka uszczelek, moze ktoras pominales, ewentualnie zle zalozyles/przesunela sie podczas zakladania. Zdejmij jeszcze raz filtr paliwa, popraw uszczelki, podpompuj paliwo i sprobuj wtedy zakrecic silnikiem. [ wiadomość edytowana przez: Pre100n dnia 2007-09-23 09:59:11 ] |
gumbas5 Sympatyk FEFK German Style Katowice | 2007-09-23 09:55:36
też stawiam na to |
Kajteknr1 Citroen Xantia Wrocław | 2007-09-23 10:06:27 ok, ide spr. !!
przed chwilą sprawdzałem elektozawór i jest ok, spr teraz to paliwo. dzieki. |
WilK Honorowy Członek Klubu Black Magic Prowansja | 2007-09-23 10:14:35
A ja podejrzewam, że to Bosch i nie ma uszczelek tudzież pompki |
Pre100n Sympatyk FEFK Ford Focus II C-Max Wroclaw | 2007-09-23 10:20:51
... co nie zmienia faktu, ze moze byc zapowietrzony |
Kajteknr1 Citroen Xantia Wrocław | 2007-09-23 10:20:56 to lukas, i chyba założyłęm jedną uszczelke nie tam gdzie trzeba, taką małą na tą podstawke i może ją zassało, bo wcześniej jeździłęm i było ok
ja nie mam katalizatora ide to sprawdzić!(filtr paliwa) |
Kajteknr1 Citroen Xantia Wrocław | 2007-09-23 10:40:29 filtr paliwa jest ok, zapala i gaśnie po sekundzie i wydobywają sie spaliny spod maski...
i co teraz?? sprawdzać ten wydech?? jeśli okaże sie ,że to to, to czeka mnie wymana, czy można to jakoś naprawić?? |
Pre100n Sympatyk FEFK Ford Focus II C-Max Wroclaw | 2007-09-23 10:48:30 Jesli wydobywaja sie z pod maski spaliny moze oznaczac rozszczelniony uklad wydechowy, Jesli z tyl z rury tez idza spaliny to znaczy ze jest przelot. Jesli jednak masz podejzenie ze jakis zly sasiad wtyknal ci cos do tlumika to mozesz go zdjac i sprawdzic czy jest drozny. A teraz moje pytanie - wiem ze zabrzmi glupio ale czy ty wogole masz paliwo w baku? Moze bylo tak ze jezdziles na rezerwie a zdejmujac filtr paliwa jeszcze z litr czy dwa sie ulalo? po kazdej wymianie filtra trzeba podpompowac uklad paliwowy (w systemie lukasa oczywiscie) do momentu kiedy na pompce poczujesz spory opor. (zawsze na rownej powierzchni - przy uniesionym przodzie sie nie uda - z wlasnego doswiadczenia ) |
Kajteknr1 Citroen Xantia Wrocław | 2007-09-23 11:00:02 mam pelny zbiornik, tankuje zawsze na jednej stacji(odkąd mam samochod - prawie dwa lata) i zawsze jest ok; co do filtra jeździłem na nim wczoraj i było prawie ok, troche muliło auto, jak by cos bylo przytkane(ale tak było od jakoś tyg. a nie po tankowaniu,wymieniłęm potem filtr paliwa, jeździłęm, wymieniłem wieczorem filtr powietrza i dzisija juz nei moglem odpalić(ale spr cały dolot, jest ok)
co do spalin, z tyłu się tak 'sączą' , pomalu pomalu wylatują.. ale duzo idzie też zpod maski, wcześniej tego nie bylo... spr odkręcić ten tłumik, dam rade? zobacze jak to w książce WKL wygląda i się biore. pozdrawiam |
Kajteknr1 Citroen Xantia Wrocław | 2007-09-23 11:16:43 odpalilem, nie wiem co to było, tak zakręcilęm bo sąsiad chciał zobaczyc i zapalił..wszystko znowu ok.. nic nie rozumiem, on mowi że zalałęm silnik i dlatego tak.... dziwne.. no nic, ale dzieki za pomoc.
|
Kajteknr1 Citroen Xantia Wrocław | 2007-09-23 17:34:01 już niby wszystko ok, ale od kilku dni auto jest słabsze:/ spróbuje kupić jakiś środek do czyszczenia wtryskiwaczy (STP) i zobacze czy to coś da..
pozdrawiam Kajtek |