E36 i felgi 19" - prosze o rade

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na początku jeśli ten temat już był to poproszę o linka

Przymieżam się do kupna alufelg 19 calowych , i pytanie czy może ktoś już jezdzi na takim czyms. Pytanie : czy nie będą obcierały itp...

Aktualnie mam 17' od E46 215/45/17 i z przodu przy mocno skręconych kołach (jadąc do tyłu, co dziwne , bo do przodu nie) delikatnie obcierają od nadkola , i teraz pytanie co to bedzie z 19'-nastkami

z gory dziekuje , pozdrawiam

sam sobie otpowiedziałeś

Cytat:
2007-10-01 17:58:29, seba27 pisze:
sam sobie otpowiedziałeś

No tak nie dokońca właśnie bo ciągle nie jade tyłem na skręconych kołach , i ktoś napewno ma 19' przy E36 i własnie od takich osób czekam na dwa słowa.

Daz ma BBS RS1 18" z oponami 225/40, zawieszenie H&R czerwone (-70,-50), uderz do niego i popytaj jak sie jezdzi.. osobiscie uwarzam 19" w E36 za przerost formy nad trescia.. nio i troch nie duzo juz ci gumy zostanie
pzdr

OT, to jak kupisz sobie 19" to ja zaklepuje Twoje 17" jak bedą do opchnięcia,

Cytat:
2007-10-01 20:53:59, Chrostek pisze:
OT, to jak kupisz sobie 19" to ja zaklepuje Twoje 17" jak bedą do opchnięcia,

tak bedą, są naprawde idealne, orginalny lakier , 4 takie same oponki . jakby co atakuj mnie bliżej wiosny, albo jak bede na gwałt chcial sprzedac to dam znać

Podam ci wymiar opon i felg jakie sa przewidziane do BMW e 36 przez producenta: felgi 8,5Jx19 ET35
opony 235/35 R19 mozesz na tyl zalozyc takze :
felgi 9,5Jx19ET40
opony 265/30 R19

Cytat:
2007-10-01 21:11:22, MichalGZ pisze:
tak bedą, są naprawde idealne, orginalny lakier , 4 takie same oponki . jakby co atakuj mnie bliżej wiosny, albo jak bede na gwałt chcial sprzedac to dam znać

ok, to pamiętaj o mnie jak będziesz coś z nimi robił, pozdrawiam

Daj sobie spokój z 19", e36 na takiej feldze to już przesada, niektórzy penie powiedzą ze na 18" to już przesada ale moim zadaniem to jest maxmalny wymiar jaki można tam założyć. Ja mam opony 225/40 i jest dość twardo, ale da się jeździć, przy 19" musiała to by być opona o pofilu 30. Sprawdz np, na allegro ile kosztuje opona 225/30/19 bo o nowych lepiej zapomnieć bo komplet może przewyższyć wartość auta. Ja na swoich kołach średnio co półtora roku mam do wymiany elementy gumowo-metalowe zawieszenia.
Reasumując uważam że 19" to za dużo jak na e36, ale Ty oczywiście możesz zrobić jak uważasz, tylko boje się ze bedziesz miał z tym więcej kłopotów niż przyjemności.