Hiundai scupe po wduszeniu gwaltownie gazu szrpanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam niewiem co jest grane podczas jazdy przy mocniejszym wcisnieciu gazu auto zaczyna szarpac ,przerywac tak jak by sie dlawilo co jest grane , co robic ????

A masz jakies nieszczelnosci w wydechu? Zwlaszcza w okolicach lambdy??

Sprawdz tez czy pali Ci na wszystkie gary...

Stawiam na układ zapłonowy (przewody lub rozdzielacz - ewentualnie świece). Sprawdź czy nie masz dyskoteki pod maską

moze byc peknieta guma od sterowania powietrzem lapie obce i stad to szarpanie

Może też być przypchany filtr powietrza

witam wiec filtr powietrza swiece kable kopulke palec masza podzm nowe niedawno upowane natomiast niebardzo rozumiem oco chodzilo koledze z wydechem i gdzie jest ta lambda , fakt jest taki ze po wcisnieciu gazu do 4000 i puszzeniu auto tak pryka w tlumiku z tego co widze poprzedni wlasciciel wymienil w nim ostatni tlumik a reszta jest starsza pordzewiala ale zadnych dzior niezauwarzylem jedynie na laczniku tuz za tym gietkim lacznikiem sta takie szczeliny ale to jest skrecane na sruby i wyglada tak jak by mialo byc , czy jak pojade na komputer to na kompie mi to wykryja???

Lamda jest wkręcana w kolektor wylotowy. Bardzo ciężko ją wykręcić! Takie cos podobnego do świecy z kabelkami . Przyszło mi do głowy po Twoim opisie ,że może masz katalizator zapchany i jak depniesz to nie przepuszcza takiej ilości spalin. U mnie przy podobnych objawach okzała się nieszczelna taka cienka rureczka dochodząca do koletora ssącego , za silnikiem krokowym.

[ wiadomość edytowana przez: zubrzyk1 dnia 2007-10-15 18:12:28 ]

Dokladnie sprawdz katalizator ludzie czesto po wymianie odzyskiwali dawno utraconą moc.
Lambda odpowiada za jakosc mieszanki bogata/uboga
Jesli lapie lewe czyste powietrze wydaje jej sie ze mieszanka jest zbyt uboga i wtryski leja wiecej wahy...

Ale skoro w accentach jest w kolektorze a nie w okolicach kata to chyba raczej mniejsza szansa na nieszczelnosci w tych okolicach.

a moze mi ktos powiedziec jak ja mam to sprawdzic ?? bo powiem niemam za bardzo pojecia , auto nawet zaczelo na wolnych prykac , mam jeszcze jeden dylemat ktory mnie zastanawia dzisiaj byl taki mokry dzien i jak jezdzielm dzisiaj to z tlumika przez caly czas wydobywala sie duza ilosc pary to normale???