Schemat elektryczny carinki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wysiadł mi wentylator w nagrzewnicy w TOYOCIE CARINIE II
87 rocznik jak by ktoś miał dojścia lub informacje gdzie można zdobyć schemat elektryczny do tego cack byłbym wdzięczny
Pawe

Wentylator sprawdzałeś czy jest sprawny,czy zanikło zasilanie?

Mhh taki schemacik mnie też by sie przydał ale do Cariny E, bo po ingerencji w drzwi kierowcy (naprawa linki od podnośnika szyb przez NIEKONIECZNIE wykwalifikowanych "specjalistów") nie działa sterowanie lusterek, zegarek i zapalniczka. Bezpieczniki przejżałem i wszystkie wyglądają ok

Odnośnie Cariny II też miałem ten problem i obeszło się bez schematu, wystarczyło wymienić szczotki w wentylatorze. Sama wymiana jest dość prosta tylko trzeba uważać żeby nie połamać zaczepów silnika i przewodów powietrznych przy demontażu.

no właśnie w tym problem że dotarłem do płytki z bezpiecznikami i stycznikami i przy włączeniu wentylatora stycznik działa ale na przewodach które zwiera nie ma napięcia, no a wiązka która stamtąd wychodzi jest za mocno poplątana żeby dochodzić po kabelkach a bezpieczniki wszystkie które wiem gdzie są, są dobre

Do cariny E była cała księga do sciagnięcia ale do II bedzie problem.

No cóż do II pozostaje Etzold "Sam naprawiam Toyota Corolla" dane w dużej mierze się pokrywają. Według tej książki przekaźnik dmuchawy i bezpiecznik (30A) znajdują się w kabinie po prawej stronie w okolicy nóg pasażera za plastikową osłoną (brak zdejmowanej klapki jak po stronie kierowcy, trzeba odkręcić całą osłonke). Postaram się wrzucić obrazek poglądowy.

Mam (troche spory skan mi wyszedł)

To o czym pisałem to pozycje 4 i 5.

[ wiadomość edytowana przez: SzybkiLopez dnia 2007-10-16 19:51:19 ]

[ wiadomość edytowana przez: SzybkiLopez dnia 2007-10-16 19:52:57 ]

Ja mam książkę Toyota Carina E (WKŁ, Warszawa 1997) ze schematami, ale to się chyba się nie nada. W każdym razie mam, jakby może ktoś inny coś potrzebował ...

Cytat:
2007-10-16 19:55:30, model_art pisze:
Ja mam książkę Toyota Carina E (WKŁ, Warszawa 1997) ze schematami, ale to się chyba się nie nada. W każdym razie mam, jakby może ktoś inny coś potrzebował ...

Dzięki za przypomnienie, też ją posiadam, może jednak zbyt pobierznie sprawdziłem bezpieczniki, choć nawet ta książka (przynajmniej po pobierznym zbadaniu sprawy) nie rozwiązuje związ zegarek + lusterka + sterowanie świateł, ale to dobiero jutro zbadam dokładniej

Sprawdź bezpiecznik 30A (bodajże metalowy) w prawym panelu.
Dmuchawa nie działa na obrotach ustawionych na max(HI) ?

Pzdr

dzięki za wszelkie podpowiedzi,
książkę z chęcią wezmę nawet do cariny E,
jak tylko wrócę do domku bede męczyć ten wentylatorek dalej aż ruszy, wkońcu zima za pasem a ciepły wiaterek przy temperaturze poniżej zera będzie cacy

Pawe masz na privie

A ja durak jeden, sprawdzał ja bezpieczniki, heh ślepota, szczegolnie że sie przepalił skubany w jedyny słuszny sposób, tak, że nie było widać odrazu, podmieniłem z inną 15, zobaczymy co mi nie będzie działać, mhh wg książki chyba nie ma wpływu bo abs'u i skrzyni automatycznej nie mam , oczywiście jutro zakup kontrolowany kompletu bezpieczników

Kolejna tajemnica rozwiązana

No to dobrze, że tak to się skończyło. W każdym razie jakby tu ktoś od Cariny E zabłądził, to ja książkę ze sch. elektrycznymi mam i chętnie udostępnię foto. Pozdrawiam wszystkich czytających

Proszę o schemat elektryczny w jakiej kolwiek postaci do Toyoty carina 2---- 91 rok 2,0 16V -------- schemat szyb elektrycznych!!!! Proszę o pomoc!

[ wiadomość edytowana przez: kjdhcvuoieaJN dnia 2007-10-22 20:00:32 ]

Mam od corolli z tych samych lat, co prawda nie montowali tam 2,0 ale może ci pomoże

Schemat elktrycznych szyb (to na szarym tle)

objaśnienia

Wielkie dzięki jest od czego zacząć, mam nadzieje ze to samo.. Pozdr.

Prawie zapomniałem, przeydatna też może być tabela kolorów przewodów

B - czarny
BR brązowy
G zielony
GR szary
L niebieski
LG jasnozielony
O pomarańczowy
P różowy
R czerwony
V fioletowy
W biały
Y żółty

Powodzenia.

Przyczyna znaleziona ale wada jeszcze nie usunięta
okazało się że przewód doprowadzający prąd do styczniki wentylatora nadmuchu ciepłego powietrza przechodzi pod błotnikiem przykryty nadkolem i tam zaśniedział i upalił się tak że muszę tylko połączyć przewody i po kłopocie, no ale żeby do tego dojść musiałem wymontować cały wentylator i po kabelku dojść do źródła .

Witam, czy moze orientuje się ktoś gdzie znajduje się przekaznik nr 60 i 75 wedłóg schematu znajdującego się poniżej ( chodzi mi oczywiście o lokalizację w aucie) Z góry dziękuję za pomoc. Pozdr.

Cytat:
2007-10-23 17:26:14, kjdhcvuoieaJN pisze:
Witam, czy moze orientuje się ktoś gdzie znajduje się przekaznik nr 60 i 75 wedłóg schematu znajdującego się poniżej ( chodzi mi oczywiście o lokalizację w aucie) Z góry dziękuję za pomoc. Pozdr.

Na mój chłopski rozum 75 wygląda jakby w drzwiach siedział, a 60 będzie w komorze silnika albo na słupku LP.
Zacznij może od drzwi. Jeżeli na tym B pojawia się +12 po stacyjce, to przekaźnik 60 możesz zostawić w spokoju.
A co konkretnie Ci się dzieje ?
Rzuć jeszcze okiem na książkę do Cariny E. Tam jest ciut inaczej automatyczne opuszczanie zrobione.
Pozdro.