Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kosek Forumowicz Astra F >>> Mitsubis ... Świdnik | 2007-10-20 09:04:06 Witam
Niestety światła mijania w Asterce to porażka. Najgorzej jest jak się wyjedzie z oświetlonego terenu w ciemność, wówczas wrażenie jest takie jakby świateł wcale świateł nie było, a może to kłopoty ze wzrokiem? U mnie również są bardzo słabe, "gdzieś - ktoś" proponował by zastosować zastosować żarówki dające 25% światła więcej - są takie, ale nie próbowałem. Ostatnio dużo jeżdżę nocą więc chyba się skuszę, o ewentualnych spostrzeżeniach poinformuję. ( aha, oczywiście kolega jak mniemam jechał na długich czy jak inni nazywają na drogowych a przełączył na mijania, to takie małe sprostowanie) pozdrawiam |
Jacek1983 Pełnoprawny Klubowicz Civic EJ9 1.4 iS/Ast ... Warszawa | 2007-10-20 09:53:11 A sprawdziliście wyregulowanie świateł? chodzi mi głównie o regulację wewnątrzkabinową, która umożliwia dostosowanie świateł do obciążenia. Raz sobie bez obciążenia pojechałem z ustawieniem na 3 , więc świeciłem sobie pod nos. Różnica niby nie jest powalająca, ale zawsze to parę metrów... Ale ogólnie w Astrach światła nie są za mocne... |
potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2007-10-20 15:43:34 Jakiej firmy masz reflektory ? - jeśli Depo to nie dziwota że słabo świecą, ale jeśli oryginał lub Valeo to możesz polepszyć światła kupując żarówki Philipsa + 30% i jeszcze możesz zastosować przekaźniki przy samych światłach, wtedy nie ma utraty napięcia na kablach. |
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-10-20 16:52:59 ja bym sprawdził regulacje na stacji kontroli pojazdów.
ewentualnie sprawdził styki czy zarówka nie dostaje za słabego pradu |
vipmarek Forumowicz opel omega B kombi warszawa | 2007-10-20 18:19:15 bytłem zmuszony lampy wymienic po dzwonie i mam jakies podroby. bede zmuszony poszukac orginałów.
|
Jacek1983 Pełnoprawny Klubowicz Civic EJ9 1.4 iS/Ast ... Warszawa | 2007-10-20 20:49:57
To może wiele wyjaśniać... |
potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2007-10-20 22:01:30
Jakiej firmy kupiłeś ? Polecam ci nowe Valeo, są prawie jak oryginały jeśli chodzi o świecenie, za to cena jest o wiele niższa |
sevi_i_Justa Opel Astra F Caravan Białystok | 2007-10-27 10:45:22 jeżeli dysponujesz większym funduszem polecam żarówki Philipsa Nigft Guide, dają świetne światło nocą. Philipsa +30% święcą lepiej od zwykłych ale też i krócej. |