Jakie felgi byście wybrali??? Proźba o poradę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem się Was poradzić. Otóż wygrałem kupon na alufelgi z oferty RONAL. Mogę wybierać dowolny model do 16". Felgi chce sprzedać aby zarobić jak najwięcej. Jakie felgi wybrać aby szybko mi zeszły??? Chodzi mi o konkretny model auta, bo tak muszę podać przy odbiorze. Zależało by mi na 16" bo wiadomo są najdroższe. Co byście zrobili w mojej sytuacji??

weź najbardziej tjuningowe jakie są, z dużym rantem i tak też je zareklamuj na allegro, bo nawięcej jest niestety buraków z wielką wiedzą tjuningową i zerową mechaniczną, dlatego też tak Ci radzę zrobić. Ja przynajmniej tak bym postąpił będąc na Twoim miejscu. Co do modelu to musisz się rozeznać z ich katalogu myśle i dobrać jakieś pozdro

wez 4x100
podeslij jakie masz do wyboru to ci powiem ktore sa teraz trendy i powiem gdzie wystawic zeby sie sprzedalo :>

na priv info

pzdr

Bierz ronal turbo 14 lub 15 cali ktos kupi do golfa, zreszta do dużego fiata tez by se nadały:d

1

2

[ wiadomość edytowana przez: krzysztof433 dnia 2007-10-30 13:27:58 ]

Własnie najwiekszy problem to że musze podac konkrenty model auta do którego felgi mają byc. tłumaczyłem gosciowi że podam mu ET, rozstaw i inne ale on tego nie rozumie. Dlatego musze wziąc felgi do konkretnego auta.

to wes do golfa albo e30 i masz sprzedane

wejdz sobie na allegro i zobacz ceny

Ogłoszenie na allegro jest od 2 tygodni i nic. Dałem też wiele ogłoszeń po różnych forach i też zero odzewu.Nie wiem może za dużo chce. Cena katalogowa za 16" najdroższy model, to 549 zł. ja chce 450.

bo sezon na alusy zacznie się na wiosne...

stary nikt tobie za 100 taniej nie kupi bo moze sobie uzywki w stanie jak nowki wyrwac za mniej niz polowe ceny. imho za wysoka cene dajesz, poza tym Ronal nie jest jakas mega wypasiona firma i jakichs pieknych felg nie robi, poza tym jak kogos stac zeby wydac 1800 na komplet nowych felg to dolozy kilka stowek i kupi sobie np OZety

No ja to wiem dlatego pytam o rade. Wiadomo że chciałbym zarobić jak najwięcej ale tez żeby było uczciwie spuszcze z ceny ile trzeba

Tak jak mowia przedmowcy. Jak chcesz sprzedac felgi nowe, to więcej niż za 1000 zł nie łykniesz. U mnie w autoryzowanym serwisie 16 calowe OZ RAcing kosztują600 zł za sztukę co daje ci 2400 za komplet. w autoryzowanym serwisie z gwarancją fakturaitd. A ty chcesz 1800 na allegro. Zapomnij. Ludzie na allegro kupują bo chcą okazji. Jak mają wyfać1800 to idą do sklepu i wybrzydzają ile chca. Ostatnio sprzedawałem 15 calowe felgi wypiaskowane, pomalowane profi itd i sprzedawałem je 2 miesiące. W końcu poszły za 400 a były naprawdę ładne. Najlepsze jest to że gośc ktory je kupił ode mnie myślał że uda my się przyhandolwać i wystawia je teraz za 580...i już tak wiszą od miesiąca na allegro. Wiecej go wyjdzie pewnie to że jechał po nie ze śląska. Taka polska niestety

No i git. Przynajmniej już co nieco wiem. Dzieki chłopaki za rady. Przemysle to. Nigdy nie sprzedawałem takiego towaru.
A jak byście mieli wybrać felgi w mojej sytuacji to do jakiego auta byście wzieli?? Bo muszę podać konkretny model.

do golfa/bmw na 4 śruby ze względu na dużą ilośc takich aut po "tuningu"

Ja bym brał jakieś 15-calowe bo są chyba najbardziej chodliwe. Wybrałbym jakiś oryginalny model, a w ofercie ronala nie ma takich za wiele, więc może wspomniany R10 Turbo ze względu na "kultowy" wygląd Albo R38 czy R39, a te to można by 7,5x16...
Przynajmniej te modele mi się najbardziej podobają, a jakie najszybciej zejdą na allegro trudno powiedzieć... chyba obstawiam że R10 w rozmiarze 7x15 z rozstawami do niemców.

No dobra a ile byście byli wstanie dać kasy za R10 Turbo 7x15.
Patrząc z punktu kupującego

na allegro z oponami komplet stoi po ~2350 ale to imho cena z d...., za nowy komplet samych felg dalbym max 1400zl.

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2007-11-04 22:17:05 ]

No taka cena mnie satysfakcjonuje. Nawet myślałem o 1300. U producenta cena katalogowa to 463 zł za sztuke ale wiadomo ze ona jest mocno zawyżona i za tyle nie pójdą.
Dzięki panowie za porade. jutro składam zamówienie na R10 turbo

W jeden dzień się nie sprzedadzą, ale przy odrobinie cierpliwości za te 1300 zł powinny pójść. W końcu to nowiutkie felgi.

Na czasie az tak bardzo mi nie zalezy. byle poszły za te cene