Nie chcą założyć amortyzatorów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Zakupiłem Bilstein'y na tył i "spece" powiedzieli że są niekompletne, nie ma jakiejś tulei gumowej i jakiejś śruby "na dole".

Jestem w kropce bo nie wiem dokładnie o co się rozchodzi i co jest w komplecie, albo co powinno być razem z amorami ?

W Pro-Eko mnie wysłali na drzewo, zastanawiam się gdzie tego szukać.
to IB-AUTO mi zamarudziło przy montażu tych amorów :/

Wrzuć foto tych amorków

Wszystko jest kompletne, śruba należy do wyposażenia auta a nie amortyzatorów.
To tak jakbyś kupił opony a na wulkanizacji by ci powiedzieli że nie założą bo felg nikt nie dołączył.

jorgi jeżeli kupiłes amory na tył to dokup jeszcze poduszki bo Twoje tanie bilsteiny nie miały ich, dokup jeszcze nakrętki w dzwigni w oliwie.
pozdrawiam

Cytat:
2007-10-31 13:45:14, Mariosomegos pisze:
Wszystko jest kompletne, śruba należy do wyposażenia auta a nie amortyzatorów. To tak jakbyś kupił opony a na wulkanizacji by ci powiedzieli że nie założą bo felg nikt nie dołączył.

ok ale to co jest aktualnie w aucie trzeba wymienić a oni stwierdzili że nie mogą tego załatwić i mam sam sobie poszukać

pytanie podstawowe czy to w ogóle występuje jako część zamienna?

z dołu amora trzeba wyciąć śrubę bo jest zapieczona, nie wiem czy tam jeszcze jakaś tuleja wchodzi? może ma ktoś obrazek jakie elementy wchodzą w skład mocowania amortyzatora?

Cytat:
2007-10-31 13:38:39, Immo pisze:
Wrzuć foto tych amorków

wygląda dokładnie tak jak TUTAJ

u góry jest trzpień z nakrętką
a od dołu oko/tuleja

Cytat:
2007-10-31 14:55:44, WojtGda pisze:
jorgi jeżeli kupiłes amory na tył to dokup jeszcze poduszki bo Twoje tanie bilsteiny nie miały ich, dokup jeszcze nakrętki w dzwigni w oliwie. pozdrawiam

Powiedz mi jeszcze gdzie owe poduszki dostanę bo na razie nigdzie nie dostałem (nie bywają) a do ASO jak zwykle się nie mogę dodzwonić, może do nich podjadę pod koniec dnia :/

Cytat:
2007-10-31 15:09:39, jorgi pisze:
wygląda dokładnie tak jak TUTAJ u góry jest trzpień z nakrętką a od dołu oko/tuleja

hmmm, link nie prowadzi bezposrednio do fotki, trzeba wejść ręcznie w odpowiedniego OPLA a dalej poszukać "wytłumiacza" o oznaczeniu BNE-2861

to zwykły Bilstein B4

Nie wiem co ci za glupoty nagadali szczerze mowiac. w kielichu jest jedna guma od dolu i jedna z gory i to wszystko. te gumki kosztuja naprawde grosze ja kiedys u Siebie je zmieniałem. Sam zmien te amory. tylko dolna srube dokrecaj kiedy auto bedzie na kołach bo wybijesz tuleje w amortyzatorze.