"Dzyndzelki" ktore po otwarciu dzwi zapalaja swiatlo w essie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem ze moze temat brzmi dziwnie (zapomniałem jak to się zwie )ale poszukuje konkretnej odpowiedzi na moje pytanko, gdyz z przodu mam takie cos podobne do tego KLIK a z tyłu ma takie cudo podobne do tego KLIK

Czy w kazdym essie byly takie cyrki czy mój jest aż tak wyjątkowy Bo zarówno od strony pasażera, z prawej nie działa z przodu i z tyłu u mnie :/ i muszę zakupić takie cudo

A i fotki tylko podglądowe to są jak się nie mylę z opla

[ wiadomość edytowana przez: MacFly dnia 2008-01-03 18:53:30 ]

wykręć czujnik ,zdejmij przewód i dotknij nim do masy jak światełko się zapali to oznacza uszkodzony włącznik jeśli nie to instalacja gdzieś padła

to z przodu to wlacznik oswietlenia, zrob tak jak kolega pisze, a to z tylu wyglada jak czujnik z alarmu klapy lub maski, u mnie w essie mk7 5d nie ma z tylu w drzwiach zadnego wlacznika od lampki, moze poprostu masy Ci nie lapie na tych czujnikach

z przodu masz oryginałki a z tyłu podróbki ze tak to nazwę ...

poprzedni właściciel dorobił albo jak montowali autoalarm to takie wstawiali ...

Chodzi o to że wcześniej wsio działało, do czasu Sprawdzę jutro ( może będzie cieplej i nie będzie tak ciemno jak wróce z pracy :/ )

A i taki jeszcze mam problemik, gdyż jakiś baran jak podłanczał buzzer którym mnie informuje że mam włączone światła, to jest też podłączony do dzwi z lewej strony ale z tyłu i jak ktoś wychodzi to muszę światła wyłączyć :/ czy Wy też tak macie ( czy wogóle takie cudo było montowane seryjnie ) i będę musiał jakoś to rozgryść jak to odłączyć od tych tylnich dzwi, bo kierwoca wychodzi swoimi dzwiami

Cytat:
2008-01-03 19:03:36, bzikol pisze:
z przodu masz oryginałki a z tyłu podróbki ze tak to nazwę ... poprzedni właściciel dorobił albo jak montowali autoalarm to takie wstawiali ...

Mam alarm, ale też dziwnie działa, tylko jak się otrworzy dzwi kierowcy lub z tyłu z prawej strony, na bagażniku też i się włączy. A na innych już nie

Więc mój ess został skrzywdzony

[ wiadomość edytowana przez: MacFly dnia 2008-01-03 19:06:30 ]

z tewgo co wiem to buzery dzialay tylko na przednie drzwi, wiec jak ktos podlaczal tylnie to podlaczyl sie pd instalacje, moze bezpiecznik masz spalony ??

bezpiecznik od czego ? bo wsio u mnie działa czasami centralny się i nie chce z pilota otworzyć ale to szczegoł

no jakis tam bezpiecznik jest od oswietlenia, moze stycznik albo zworka jest zle wsadzona, wyleciala itp

Cytat:
2008-01-04 00:08:43, Adus20 pisze:
no jakis tam bezpiecznik jest od oswietlenia, moze stycznik albo zworka jest zle wsadzona, wyleciala itp

Czy chodzi Ci o przekażnik zółty do opóżnienia ( lub jak go brak to zworka ) na skrzynce bezpieczników na górze ??

Jeżeli tak to ostatnio zakupiłem lampkę z wersji ghia i przy okazji przekaznik do opoznienia wyłącznia oswietlenia i to samo a raczej tylko z prawej strony nie działają te dzyndzelki

Wcześniej miałem zwykła lampkę i zworkę w skrzynce