Czasami nie wkreca sie na obroty wina komputera??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wczoraj wieczorem gdy dojezdzalem do parkingu auto nagle sie zadlawilo tak jakbym braklo benzyny gdy wcisnalem sprzeglo i dalem mu gazu wchodzil tylko na 4tys obr. po paru minutach probowania wkoncu zlapal normalne obroty ( probowalem na gazie i benzynie) dzisiaj zdazylo mi ssie to po raz kolejny ale 3 wcisniecia pedala do podlogi na luzie pomogly... co moze byc tego przyczyną?? moze to byc padniety komputer?? bo od pewnego czasu na benzynie nie trzyma wolnych obrotow pali jak smok i śmierdzi benzyna w aucie, a z tego co wyczytalem to wina komputera? dodam tylko ze na gazie nie ma zadnych problemow... Prosze o pomoc

Dodam jeszcze ze jest to essi z 91roku 1.6 EFi (kable i swiece wymienione tydz temu wiec to odpada)

Pamietaj ze niezawsze to co wymieniłes niemogło sie sepsuc
Ale według mnie jest to co innego, masz poprostu zasuszony silnik przez GAZ Odpalasz Gasisz na Gazie samochód ma zadki kontakt z benzynom??? jesli tak to zasuszony silnik który najlepiej toleruje LPG. Niewykluczam owszem komputera
Mozesz tez miec zapchane np filtr paliwa.
Pozdrawiam

Albo poprostu miałes chrzczone Paliwo to moze byc najpowazniejszy powód ja tak miałem i jak na swiatłach ruszyłem z pedałem w podłoge to odbicia niemiał niewkrecal sie w powyzej 4 tys obrotów o na jałowym obroty skakały zatankowałem na Orlenie i przejechałem autem troche i odrazu odzyło na nowym paliwku na swiatlach znowyu dopinałem czerwona kreske

Pozdrawiam Oby to byl Powód

Tankuje zawsze na Bp i nigdy nie mialem problemow z tym paliwem,a silnik tak jak kolega wczesniej wspomnial ma czesty kontakt z benzyna bo przynajmniej raz w tygodniu "przegonie" go na tej benzynce ... Jak narazie wymienie ten komputer chociaz jest go ciezko znalesc, jezdzilem po szrotach i zadnego 1.6 EFI nie znalazlem;]

Jaki to silnik ? EFI 1.6 16V 90KM czy 1.6 8V 105KM ??

1.6 Efi 8V 105 koni