Bulwersacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam panowie i panie co tak cieniutko moze wreszcie zaczniemy cos robic w tym miescie

Znajdz sponsorow na ~10 tys zl i mozemy zaczac myslec o czymkolwiek, bo wszystkie dotychczasowe imprezy byly mocno deficytowe.

tomeq prezio sss sporo woła za sprzet pomiarowy wiec ~ 12 tys

mam sponsora mam kase ale niema pozwolenia bylem w dwoch gminach z biznes planem pisalem do prezydenta miasta nie chca dac pozwolenia trzeba to inaczej zrobic referendum podpoisy i nasze deklaracje moze sie uda i zacznie sie cos dziac ja mowie o profesjonalnym torze dragowym nie takim jak santa pod ale moze w przyszlosci sie uda potrzebuje tylko odcinaka gotowego asfaltu ktory mozna wydzierzawic i jestesmy w domu pozdro tomek

To w koncu chesz wykorzystac kawalek ulicy na impreze, czy zbudowac tor ? Jesli pierwsze to raczej nie bedzie problemu, jesli drugie to problemem moze byc jakis 1mln zl. Jest inicjatywa pewnych ludzi zeby tor do 1/4 byl w kazdym miescie wojewodzkim wiec sie kontaktuj z nimi (Bractwo Rajdowe). Jak dla mnie to marzenia chorych glow ale jak masz kase i checi to sie z nimi skontaktuj.

no i otym mowie mam plana malego jak nie sprubuje to bede mial wyzuty ze tego nie zrobilem wiecie co 1 mln to jest malo na taka inwestycje wydaje sie nierealne ale spujz na to z innej strony np: przejechanie motorem z przetkoscia powyzej 400 km/h wydaje sie nie mozliwe a jednak sie udaje to zrobic wiesz moze to mazenia ale co bedzie jesli sie spelna pomysl jest tyle firm ktore moga pomuc w realizacji tego celu jak chocby firma trd czy jcauto tyle ludzi ktorzy maja cos do powiedzenia i moga cos z tym zrobic my wszyscy mozemy poto by muc robic to co lubimy wiec nie sprubujesz niemasz a jesli mozesz podaj namiary na ten klub zadzwonie no i mysle ze warto sie spotkac w scislym gronie i pogadac otym na zywo

Bractwo Rajdowe
Jesli zamierzasz cokolwiek, kiedykolwiek, gdziekolwiek zalatwic to najpierw naucz sie poprawnie pisac. Myslac o wsparciu ze strony jcauto to sie juz spozniles, a trd to jesli chodzi Ci o ta firm o ktorej mysle to
Generalnie zycze powodzenia ale mierz sily na zamiary i zejdz na ziemie w kwestii milionowych kontraktow sponsorskich.

wiesz ja od zawsze myslalem ze to jest internet i pisze sie tak jak leci ale widze ze wy wolicie sie kryc po lasach niz cos dzialac cvzepianie sie oto czy ja napisze slowo poprawnie czy nie to jest obled co to ma za znaczenie wiesz akurat jesli chodzi o duze firmy to rozmawialem juz w 3 i sa chetni wiec nie rozumiem czemu trd nie moze skoro inni wieksi od nich sie tym interesuja a pozatym mam dobry kontakt z czlowiekiem ktory bardzo dobrze jest zorientowany w tym temacie i to on podsunal mi ta mysl sam sie zdeklarowal powiedzial co i jak no wiec jesli wy sie tym nie interesujecie to moze znajdzcie sobie jakiechs forum z panienkami albo przylaczcie sie do fanow rydzyka ja mowie o realiach ktore sa mozliwe i szukam ludzi ktorzy tez tak sadza i chca cos w tym kierunku zrobic

Spokojnie, bo sie spocisz. Masz sponsorow, znajomosci i checi to rob impreze. My jakos dalismy rade z pozwoleniami i budzetem grubo ponizej 5kzl to i Ty dasz rade. Teraz Ci powiem brutalna prawde o 1/4, otoz wszystkim sie to przejadlo i maja to daleko w dupie, lepiej jest spotkac sie raz na rok w lesie niz na sile probowac lansowac sie na ulicy wsrod zwiesniaczonych zlomow z silnikami 1.5 lpg. Tak jak powiedzialem, chcesz cos zrobic to rob, napewno znajda sie chetni do pomocy ale nie licz na hurraoptymizm i ogolne szalenstwo na punktcie legalnych wyscigow bo wiekszosc ludzi, ktora robila 1/4 w stw byla na tylu wyscigach, ze wystarczy im do konca zycia z zapasem i widziala najlepsze czasy jakie sa do osiagniecia na normalnych torach (ulica, lotnisko).

Chłopie.
Robiłem niedawno dla kilku "byznesmenów" z świętokrzyskiego rekonesans placów.
Stare lotnisk owosjkowe ogrodzone to wydatek około 1-3 miliony złotych
Wylanie asfaltu na płyty betonowe- 800 tysiecy
trybuny, mały hotelik, miejsca namiotowe, zaplecze gastronomiczne sprzet pomiarowy kolejne kilkaset tysiecy.
I byłoby super bo wyszło okolo 3 -3,5 miliona ale streetracing się przejadł i po danych szacunkowych firmy analitycznej ( nie wiem jak oni to badali ) wyszł oze czas zwrotu włozoznego kapitału to 3-5 lat więc relatywnie długo biorąc pod uwage ze to zwykły tor na 1/4 żaden dragstrip a taki asfalt tez trzeba naprawiac.
I olali temat 1/4 mili.

no wiec myslicie ze to co jeszcze sie nie zrodzilo juz umarlo wy byliscie widzieliscie ja tez bylem co lepsze mialem okazje startowac kilkukrotnie w prawdziwym swiecie motoryzacji i wiecie co mysle przejadl sie dlatego bo nikt z tym nic nie robil dalismy spokuj biurokracji bo to za trudne a jednak mysle ze jesli chodzi o biznes plany i te inne wymysly ludzkiej glupoty powiedzcie mi wtakim razie poco w polsce powstaja coraz to nowsze kluby ludzie posiadaja coraz to mocniejsze auta co raz bardziej ulepszaja je na wlasna i nie tylko reke poco to wszystko jak nie moga sie nigdzie pokazac sprawdzisc wiecie co wy byliscie widzieliscie ale to tylko maly procent ludzi ktorzy sie tym interesuja wiec nie przestrasze sie sum jak wy to mowicie 3-4 miliony niemam takiej kasy niewiem czy uda mi sie taka zdobyc ale wiem jedno ze sprubuje
bo moje zdanie jest takie jesli w innych krajach to funkcjonuje poprawnie czemu w polsce ma nie funkcjonowac

MYLICIE SIE Z TYM ZE STREETREACING NIE ZYJE ON SIE DOPIERO NARODZI

Czekam z niecierpliwoscia, tak na profi tor jak i odrodzenie sr

A widzisz a ja robilem to dla ludzi którzy mieliby kase bez bólu do wydania na to.
I wiesz co stwierdzili.
Zrobienie sztucznego profi stoku narciarskiego z wyciagami z opcja igielitu wychodzi podobnie a po dwóch latach sie zwróci.

Możesz próbować - powodzenia

Ale się uśmiałem...dawno takich bredni nie czytałem

P.S. Czuczu, nie tylko my wynajmujemy sprzęt pomiarowy, tagheuer dalej działa...

[ wiadomość edytowana przez: Piotrek83 dnia 2008-02-27 21:03:54 ]

Ale bez sensu brac sprzet o ktorym sie potem powie że nie tak isam jak w mp wiec wyniki inne itp.

no tak najlepiej sie smiac i krytykowac a ja zwrucilem sie dowas ludzi ktorzy dobrze wiedza co w trawie piszczy o pomoc dziwi mnie wasze podejscie ja poprostu chce cos zrobic w tej sprawie tak bym ja i moi rowiesnicy mogli spokojnie i bez obaw stanac na kawalku aswaltu i sprobowac siebie i swoje auto a tu co tylko aluzje smiech i ignorancja

Skołuj kase 10 - 12 kzł.
Potem mając kase idź do adsu oni skombinują pozwolenia andrzej makaran ( prezes ) jest przewodniczacym komisji ds sportu samochodowego na okręg rzeszowski.
I mamy imprezę na 1/4 mili.
Ludzie do pomocy się znajdą - tylko skołuj kase

Panowie a kto wampowiedział że 1/4 mili???
To lepiej portfel walnąć na wagę-który grubszy ten wygrywa,,,po co jeździć!
Bardzo proszę błędnie nie informować o naszej działalności !!!
Jeśli sa pytania to mail pciurzynski-bractworajdowe@wp.pl
A gdzie jakieś umiejętności przy 1/4 ?
Znowu Caruso kierownicy i Paganini lewarka? NAM WŁAŚNIE NIE O TO CHODZI.
Jeśli Jaś się nie nauczy jeździć to Jan zabije siebie albo innych.
Nie chce mi się pisac nawet
Pozdrawiam świątecznie jeszcze
Beata