Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Blister ESPERO 1.8 CD LPG Poznań | 2010-07-20 16:11:04
Moje przewody też mają niecały rok i właśnie podobnie rano czasem na trzy gary chwyci jak zgaśnie to kręcić trzeba by zaskoczył, zdjąłem przewody i niestety do dupy już jadę po nowe |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-07-20 18:16:48 nie sadze aby ilosc paliwa w baku miala duzy wplyw na prace pompy na zimnym silniku. pompa paliwa jest chlodzona paliwem znajdujacym sie w baku wiec jego bardzo mala ilosc i jazda na LPG moga doprowadzic do jej przegrzania i w konsekwenji spalenia. Cisnienie slupa wody na ujsciu z naczynia okraglego o srednicy 1 metra i wysokosci 1 metra bedzie mialo 1 MPa czyli 1,013 bara (jednostka podstawowa to kg/cm2) czyli wielnosc naszego baku oraz jego wysokosc ma prawie zerowy wplyw na cisnienie paliwa na jego ujsciu(cisnienie atmosferyczne to ok 0,1MPa). Tym bardziej ze paliwo nie wyplywa a jest zasysane. Jedyne sluszne to awaria pompki. |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-07-20 18:21:02 Czyli wszyscy podzielają moją diagnozę Dodam że u mnie odpala na wszystkich garach, ale jak już załapie to ciężko mu wejść pierwszy raz na obroty. Coś jakby po zalaniu świec. |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2010-07-20 21:31:00
Z tego co wiem to 1 MPa=10 bar ----------------- Błędy w aucie są zawarte między oparciem fotela a pedałem gazu |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2010-07-20 22:51:50
Inaczej mówiąc tankujesz świeże paliwo i to raczej pomaga, a nie ilość. U mnie przeważnie tak jest jak jeżdżę ponad 2 miesiące bez dolewania świeżej beny. Co do przypadku kolegi robert_or3 Może być też stare paliwo ale raczej podczas jazdy by nie gasł. Sugerujesz, że zachowuje się tak jak by świece się zalewały, to może być przyczyna po stronie układu zapłonowego lub lejących /zapiekających się wtryskiwaczy |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-07-21 06:34:16 PB ma raptem 3 dni więc starość można wykluczyć. Dolałem do niej środka czyszczącego wtryski, ale na razie nic się nie poprawia. |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2010-07-22 17:10:59 A może to wina filtra paliwa.
Jest stary. Jak są obroty jest jako taki przepływ. Samochód stoi i pracuje na wolnych obrotach to i paliwo nie ma siły przepłynąć. Nie wiem taka moja sugestia. Zawsze coś tam do tematu wniesie |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-07-22 22:58:56 Po odpaleniu auto pracuje w miarę poprawnie nawet na niskich
obrotach. |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-08-11 20:42:21 Problem nieco się nasilił. Nabyłem nowy wkład pompy, ale za cholerę nie będzie pasował bez piłowania. Na jakiś czas dam spokój pompie ponieważ po dłuższej obserwacji mi też zaczyna wyglądać to na filtr paliwa. Świece można wykluczyć. Na lpg nie ma tych problemów. Niestety w moim przypadku wymiana filtra będzie się raczej wiązać z wymianą przewodów paliwowych. |