Podlaczenie kabelkow do skrzynki bezp.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Daje mojemu zlomowi ostatnia szanse :/

Moze mi ktoś uprzejmy sprawdzic czy tak powinna byc podlaczona wtyczka kolo przewodow zasilajacych skrzynke? Tak wyglada to u mnie:

I tam sa dwie wtyczki obok siebie o tym samym profilu, tylko roznej ilosci pinow, Wtyczka, ktora jest podlaczona pasuje do obu ilosc pinow zgadza sie raczej z ta do ktorej jest nie podlaczona ... ale jak rozbieralem to podlaczylem jak bylo... moze to jest problemem z moja elektryka? . 1.6 8v Ghia 05/1991.
P.S. JAk wlozylem przekaznik od opoznienia oswietlenia wnetrza to przy otwartych drzwiach pulsowala mi kontrolka cisnienia oleju .
P.S.2. JEsli to nie to to ile za takiego zlomka mozna dostac jako dawce? (1500 wyciagne?)

Zrób lepsze fotki, bo na tych nic nie widać.

Nie mam aparatu normalnego a swiatla tam malo wiec narysuje pogladaowo

A to doprowadzenie kabelkow zasilajacych

B to gniazdo z mniejsza iloscia pinow (pinow mniej niz kabli) i tam jest podlaczona wtyczka

C to gniazdo z odpowiednia iloscia pinow troche bardziej oddalone od kabli zasilajacych, tam nic nie bylo i nie jest podlaczone.

Nie chce nic spalic... dlatego wole sie zapytac

lup

Do "B" wchodzi wiązka przewodów klimatyzacji, natomiast do "C" wiązka przewodów układu ABS.
Żadna z nich nie wpływa na opóźnienie oświetlenia.

wielkie dzieki ... wiem juz chociaz dlaczego ABS nie dziala... przeloze i zobacze... bo klimatyzacji to ja nie mam

ech przelozylem i wszystko zwariowalo ... slychac cykanie jakiegos przekaznika i wszystkie kontroliki migaja ladnie w rytm Kolejny spalony przekaznik? nie sadze podejzewam, ze gdzies na kablach jest zwarcie.. ale zeby az tak? i w tylu miejscach?... bo ostatnio (przed przelozeniem wtyczek jeszcze) w alternatorze jakies 800km po regeneracji chyba sie znowu stabilizator napiecia spalil :/ Moze ktos sie orientuje ile kosztuje wymiana wiazek elektrycznych?