FIAT 133 SEAT

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak kupowałem na szrocie cześci do naprawy powypadkowej mojego kanta spostrzegłem FIATA 133 troche wiekszy malec ogulnie w niezłym jeszcze stanie jak by kotos potrezbował czesci lub by chcioa go kupic to na priv. http://www.carsfromitaly.com/fiat/index.html tu mozna go zobaczyc

Jaki śmieszny!! No i ten mix 850/126/127 . Ciekawe czy jest istną skarbnica częsci do owych modeli??

to dziwne, ale tam jest napisane, że ten samochodzik był zaprojektowany w SP, a mnie sie kojarzy, że gdzieś czytałem art, w którym napisane było, iż wóz został stworzony w PL, jako ewolucja 126p, ale zaczął być zbyt podobny do 127... chyba ryjek, tyle że tamto miało silnik z prozdu

Widynek bo to są dwa rużne samoochody ten o ktorym czytałeś to poprostu polska inwencja twurcza

A 133 mi sie niebardzo podoba ale mógłbym go mieć jako bardzo żadkiego klasyka

Mnie ten 133 zainteresował, pojade tam i dokładnie go obadam - jak tylko Egon da mi namiar.

MIEJCE POSTOJU 133 ZGIERZ ul.SADOWA tel. 0-42 717 17 77 a jak by ktos jechał z łodzi to sadowa jest 1 skrzyżowanie za helenówkiem w prawo i na torami 1 w lewo

pewnie kolejny zabytek ktory i tak juz nie ma prawa rejestracji

Takie mam przeczucie, ale i tak pojade go obejrzeć, najprawdopodobniej dopiero w piątek. To wszystko Wam opowiem.
Akurat w przypadku 133 są nikłe szanse na znalezienie drugiego i przebicia numerów.... ale warto chociaż go oblookać.

Cytat:
2003-07-16 08:47:22, Koniu pisze:
pewnie kolejny zabytek ktory i tak juz nie ma prawa rejestracji

No ale jak taki unikat to podobno na żółte blachy da rede nawet wyrejestrowane bez wiekszych problemów. Czy moęze się myle?

Się nie mylisz. W szczególnych wypadkach, auta juz "zezłomowane" - a zabytkowe (czyli powyżej 25 lat zycia i 20 lat nie produkowania) albo poprostu unikatowe można spróbować zarejestrować. Droga jest długa i wyboista, ale jak ktoś bardzo che to swego dopnie.

Gdyby nie to że nie mam teraz funduszy sam bym pojechał po to auto i się nim zajął. Ewentualnemu nabywcy rzycze szczęscia i cierpliwości.

Pozdrawiam

No to zabaczymy czy coś wyjdzie jeszcze z tej 133jki.