[Klocki hamulcowe] Jakie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powoli zbliża się kres klocków hamulcowych. Jakie polecacie, w które warto zainwestować?
MK7 - 1,8 bzyna 96'

ferodo

moim zdaniem wszystko zależy od tarcz jakie masz... ferodo są strasznie twarde, ostatnio u siebie (mk VII) zainwestowałem w nawiercane tarcze zimmermana... i klocki ferodo... po 3 miesiącach nadają się do wymiany... klocki za twarde są... poprzednim escorcie sprawdził się u mnie zestaw: tarcze brembo + jakieś pasujące klocki... wszystko zależy jaki efekt chcesz osiągnąć no i ile chcesz wydać na to...

Czyli np te ?

Tarcz póki co zmieniał nie będe, bo są praktycznie nowe. Jeśli chodzi o stronę finansową, to standardowo im taniej tym lepiej ( ale znowu, nie chce jakiegoś badziewia ). Na życiu nie chce aż tak bardzo oszczędzać. Te z podanego poniżej linku będą ok? Tarcze są gładkie ( nie są frezowane ).

biorąc pod uwagę to co mówisz wydaje mi się że te z linka będą ok, essi jest takim samochodem którego modyfikacje polegają na próbach i błędach... sam przekonałem się wiele razy o tym... złotych środków niema... cena klocków o które pytasz jest niska więc jeżeli nie będą Ci odpowiadać poprostu kup inne...

Cytat:
2008-03-12 10:49:50, grigor100 pisze:
moim zdaniem wszystko zależy od tarcz jakie masz... ferodo są strasznie twarde, ostatnio u siebie (mk VII) zainwestowałem w nawiercane tarcze zimmermana... i klocki ferodo... po 3 miesiącach nadają się do wymiany... klocki za twarde są... poprzednim escorcie sprawdził się u mnie zestaw: tarcze brembo + jakieś pasujące klocki... wszystko zależy jaki efekt chcesz osiągnąć no i ile chcesz wydać na to...

nie dziw się że przy wierconych tarczach wymieniasz klocki co pół roku
poza tym twarde klocki charakteryzują sie tym że właśnie się nie ścierają (a ścierają głównie tarczę)

nie powiedziałem że wymieniałem klocki, to właśnie klocki były na tyle twarde że zdarły tarcze... 350 zł szt. no i są do wywalenia... hmmm... lub przetoczenia...

Cytat:
2008-03-12 10:52:08, Szymon0018 pisze:
Czyli np te ?

Ale z tego co widze nie maja tzw. dzwonków (blaszek) - mogą przez to "latać" po zacisku

motorcraft - w koncu to hamulce