Po wymianie świec telepie autem:(:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymieniłem świeczki na oryginałki. Odpalam a tu samochodem telepie jak na wiejskiej furmance. Jeździ jak maluch i przyśpiesza podobnie, przy okazji podskakując. Patrzyłem kable przed chwilą po ciemku popryskałem wodą są cacy. Obstawiać cewkę?? Powiem że mam lpg i na gazie to samo

a może kabelki pomyliłeś .Wcześniej pracował ok?

Wcześniej pracował cacy kable dobrze podlączyłem patrzyłem na nr na cewce. Napewno ok. Myślałem że to wtryskiwacz ale na gazie jest tak samo a przy jeździe na lpg wtryskiwacze od beny raczej nic nie robią. Dodam że jak wyjąłem świeczki do 2 były zalane no ale wcześniej też miałem zalane

Cytat:
2008-03-20 18:42:42, Hugolino pisze:
Wcześniej pracował cacy kable dobrze podlączyłem patrzyłem na nr na cewce. Napewno ok. Myślałem że to wtryskiwacz ale na gazie jest tak samo a przy jeździe na lpg wtryskiwacze od beny raczej nic nie robią. Dodam że jak wyjąłem świeczki do 2 były zalane no ale wcześniej też miałem zalane

sprawdz przerwę na świecach

cholerka szczelinomierza nie mam wsadziłem takie jakie kupiłem oryginały do gazu

może po prostu mają jakąś wadę wsadź stare a te oddaj do sklepu niech zwrócą Ci kasę lub dadzą drugie

cholerka tylko czy mi przyjmą świeczki już włożone i jeżdzone. Myśle czy oby napewno to wina świec czy może coś innego się nie posypało

Wsadz stare swiece i zobacz. Po za tym mogles uszkodzic przewody sciagajac fajki ze swiec - moglo sie zdarzyc

Cholerka no to klops stare wywaliłem, wiem wiem bardzo mądrze

hmmm a może przewody zarzucę bo ostatnio wymieniałem 50 tysi temu??

Na pewno nie zaszkodzi - kup oryginaly - nie sa stosunkowo drogie.

Cytat:
2008-03-20 18:47:57, Hugolino pisze:
cholerka szczelinomierza nie mam wsadziłem takie jakie kupiłem oryginały do gazu

Proponuje Ci zakupić świeczki ale platynki (dedykowane do tego silnika) a nie jakies do gazu i wszystko wróci do normy.

tak świeczki mam oryginał do gazu platinum. Wymieniłem przewody i dupa. Hmm da sie jakoś sprawdzić czy świeca nie działa??

Hmm,jak ewidentnie cos z nia nie tak to sprawdzajac iskre zobaczysz ,ze nie jest pomiedzy elektrodami a np lata na boki . Na pewno nie zamieniles przewodow??

no właśnie na bank nie. Przewody sprawdzalem juz z 5 razy

a dobrze wkręciłeś świece ???, mógł Ci się krzywo wkręcić gwint i odległość może być za duża, odpal silnik i ściągaj po kolei przewody ze świec i zobacz czy obroty spadają

Cytat:
2008-03-20 18:53:26, Hugolino pisze:
cholerka tylko czy mi przyjmą świeczki już włożone i jeżdzone. Myśle czy oby napewno to wina świec czy może coś innego się nie posypało

ja miałem tak samo - powód dupne świece niby kolo sprawdzał w katalogu ale dał nie do tego modelu. Założyłem, odpaliłem, chodził jak traktor hehe. Wykręciłem i pojechałem po drugie w inne miejsce i już było okiej co do przyjęcia świec ugadałem się z typem, że jak będą złe to mu oddam (nie wystawiał paragonu). Jak je przywiozłem to typ zaczął sprawiać problemy i stwierdził, że świece są używane i nie może ich przyjąć... spytałem się go... to jak niby k***a miałem sprawdzić czy są sprawne Ale załatwiłem to w inny sposób. Poprosiłem o paragon i wtedy powiedziałem, że świece są niesprawne i chcę je zareklamować minęło ok. 3 tygodni i uznali moją reklamację. Kolo wtedy przyjął świeczki bez problemu i zwrócił kasę Na wszystko jest sposób hehe

[ wiadomość edytowana przez: _KanaR_ dnia 2008-03-22 16:53:56 ]

ja bym jeszcze sprawdził czy kabel wszedł na swiece tak jak powinien.kiedys mi się tak zdarzyło niby byłook a jednak kabelek gdzies na bok i problem sie zrobił

Nie kabelki sprawdzałem wchodzą ok. Właśnie coś tak czuje że jaka świeczka d...y dała/ Pojade we wtorek do mechaniora. Żeby on mi wykręcił i obczaił co i jak bo mam obawy że coś skopie...

na bank świeca jest uszkodzona ,miałem taki przypadek ,kupiłem nowe motorcrafty i jedna była uszkodzona ,bez problemu mi w sklepie wymienili na nową