Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-03-31 14:51:56 Hymm. Obserwój Jego kolejne aukcjie i uprzedź potencjalnych kupców, że takie coś moze mieć miejsce. Ewentualnie jak już ktoś kupi to może poda Ci adres tego kolo ( jeśli nie zostanie wyrolowany ) zrobimy wtedy zbiórkę i klubowy wpierdol dla kolesia |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2008-03-31 14:52:17 Z mojego doświadczenia na allegro wiem, że nie ma co tracić nerwów/czasu/pieniędzy. Olej go, bo nic więcej nie zrobisz. jeżeli zależałoby mu na sprzedaży to by sie odezwał. pewnie nawet nie ma tego telefonu, a aukcja była tylko oszustwem. Dobrze, że kasy nie wysłałeś.
Podaj nazwe tego użytkownika, to będziemy wiedzieli na kogo uważać. Pozdr. |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-03-31 15:06:06 Ta z tym Jeepem to była dobra akckja |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-31 17:25:40 Przede wszystkim to od takich handlowców się nie kupuje. Niech inni się pakują. Wystaw negatywa i będzie remis. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2008-03-31 18:00:05 Nie znajduje takiego kogoś.
Allegro to śmiech na sali, chcą tylko zarobić... A jak jest problem, to widać... |
ogotay Espero 1.8 CD, LPG Bytom | 2008-03-31 22:12:40 Jedna drobna rada, nie ma co kupować od gości niczego o wartości > 50 zł, jeżeli nie odpowiadają na maile, telefony i nie posiadają żadnych komentarzy w dorobku lub mają niezerową ilość negatywów (wg opisu zeźlonych allegrowiczów sensownie opisanych).
Jedyną szansą na osiągnięcie czegoś od takich osób jest postraszenie ich policją (jeżeli są głupi to coś może da), lub dodaganie się z innymi oszukanymi osobami i złożenie doniesienia (ale całą grupą). Wtedy policja nie będzie mogła się zasłaniać niską szkodliwością. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-03-31 22:17:46
Dziwne to bardzo wszystko co piszesz... Może Ty licytowałeś na innym alledrogo boooo.... od wszystkich Sprzedających z którymi miałem do tej pory kontakt , ja, jako kupujący allegrowicz...po wygranej aukcji..dostawałem jakby automatyczne, allegrowe info z pełnymi danymi sprzedawcy i najczęściej także kontem do przelewu /rzadko inaczej określonymi warunkami płatności/... Nie mogę zrozumieć dlaczego nie otrzymałeś takich danych.. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-04-01 06:41:38
Nie wiem czy mu się tak łatwo uda - tym bardziej, że niczym poważnym nie handluje. Kiedyś konto na alledrogo zakładało się klikając 2x, a teraz jakieś polecone wysyłają z potwierdzeniami itp. itd. |
A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2008-04-01 07:02:07 a ja mialem taka sytuacje:
pare lat temu od goscia ktory niby likwidowoal wypozyczlnie zakupilem kilka orginalnych cd w cenie 50 zl - kase zaplacilem jako przedplata na konto -- towaru nie otrzymalem ale jakiez bylo moje zdziwienie gdy po ok 3 m-cach dostalem wezwanie na policje -- tam potwierdzilem zakup i wplacenie pieniazkow (ktos nie wytrzymal - kupil wiecej plyt i zalozyl sprawe a allegro podalo dane wszystkich z nim handlujacych) po dalszych 3 m-cach dostalem wyrok w sprawie: gosc dostał -6m-cy w zawiasach koszty sadowe i nakaz zwrotu pobranej kasy w ciagu 3 m-cy kase otrzymalem spowrotem pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: A-M dnia 2008-04-01 07:02:37 ] |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-04-01 07:19:51
Boguś,jeżeli ten koleś (albo kolesianka) miała kopertkę,to takich danych mogło nie być. |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-04-01 07:46:23
...jeżeli sprzedający ustawi taką opcję w ...chyba swoich ustawieniach i wpisze tam odpowiednie dane - korespondencję ...to rzeczywiście ...po zakończeniu aukcji kupujący otrzymuje automatycznie info z takimi danymi niezbędnymi do finalizacji transakcji. Ale sprzedający musi ustawić tą opcję ...chyba w swoich ustawieniach. (Piszę chyba, bo ja sam po kilku latach na Allegro jeszcze sobie tej opcji nie ustawiłem ...i wszystkie transakcje kończę odrębną korespondencją) W/w ustawienia sa standardem wśród użytkowników robiących na Allegro "duże" obroty... A tutaj jak samanta7000 był/była nastawiona na ściemę to tak to wyglądało... |
lucas48 Klubowy Weteran BMW 530i Warszawa Ursynów | 2008-04-01 10:49:31 potwierdzam, należy przejść do Ustawień, a tam do zakładki Kupujący i wypełnić Wiadomość dla Kupującego
to co tam wpisze Sprzedający, po wygranej aukcji, idzie w automatycznym mailu od Allegro do Kupującego. Przeważnie jest to właśnie nr konta i krótka informacja jak sfinalizować aukcję. ----------------- ..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::.. |